19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şeker, “Kocaeli’de Gri Su Başarılı Kullanılıyor”

Kocaeli 29.03.2018 - 14:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şeker, “Kocaeli’de Gri Su Başarılı Kullanılıyor”

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gri su kullanımının başarıyla uygulanıyor.” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker mecliste bir basın toplantısı düzenledi. AK Partili Şeker düzenlediği toplantıda, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meydana gelen iklim değişiklikleri ve kuraklıklar tatlı su kaynaklarını azaltmaktadır. Su tasarrufu insanla başlar ve insanla biter. Bu nedenle kuraklık olsun ya da olmasın suyu doğru kullanmak zorundayız. Su sorununun çözümüne öncelikle insanların suya bakış açılarını sorgulamakla başlanmalıdır. Su, stratejik bir doğal kaynaktır. Suyun geleceği, insanlığın ve dünyadaki tüm canlıların geleceğidir.” diye konuştu. SU HAVZALARI KORUNMALI Türkiye'de 1954-2002 yıllarında 276 baraj inşa edildiğini vurgulayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Hükümetleriyle 2002-2017 yıllarında ise 451 barajın tamamlandığını, planlama, proje ve inşaat aşamasındaki 727 barajın da 2018-2023 yıllarında tamamlanacağını belirtti. Diğer taraftan sulama, içme suyu, enerji ve taşkın koruma amacıyla inşa edilen baraj sayısının 2023 yılında bin 454'e yükseltileceğine işaret eden Şeker, suyun bilinçli tüketilmesi, kayıp kaçak oranın düşürülmesi, gri su ve yağmur suyu kullanımının artırılması, çevre düzeni ve imar planlarının yapımında su havzalarının korunması gerektiğini vurguladı. KATKI SAĞLIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gri su kullanımının başarıyla uygulandığını anlatan Şeker, arıtılan atık suların park ve bahçe sulamaları ile sanayi tesislerinde kullanıldığını, böylece tatlı su israfının önüne geçildiğini ve ‘Gri Su Projesi’ ile tatlı sudaki 15 tasarrufla ülke ve kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlanıldığını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapıya yapmış olduğu yatırımlarla; su kayıp kaçak oranının 70’lerden 30’lara kadar indirildiğini ifade eden Şeker, ‘’ Sanayi ve Organize Sanayi Bölgelerine verilen su miktarının 1/3’i geri kazanım suyundan sağlanmaktadır. Seçim bölgem olan Kocaeli’nde sanayi tesislerinin kullandığı su miktarları; 2015 yılında 36.4 milyon metreküp ve bu miktarın 25’i gri sudan temin edilmiştir.2016 yılında ise kullanılan 40.1 milyon metreküp suyun 35’i, 2017 yılında kullanılan 42.7 milyon metreküp suyun ise 38’i gri sudan temin edilmiştir.” dedi.
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gri su kullanımının başarıyla uygulanıyor.” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker mecliste bir basın toplantısı düzenledi. AK Partili Şeker düzenlediği toplantıda, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meydana gelen iklim değişiklikleri ve kuraklıklar tatlı su kaynaklarını azaltmaktadır. Su tasarrufu insanla başlar ve insanla biter. Bu nedenle kuraklık olsun ya da olmasın suyu doğru kullanmak zorundayız. Su sorununun çözümüne öncelikle insanların suya bakış açılarını sorgulamakla başlanmalıdır. Su, stratejik bir doğal kaynaktır. Suyun geleceği, insanlığın ve dünyadaki tüm canlıların geleceğidir.” diye konuştu.

SU HAVZALARI KORUNMALI

Türkiye'de 1954-2002 yıllarında 276 baraj inşa edildiğini vurgulayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Hükümetleriyle 2002-2017 yıllarında ise 451 barajın tamamlandığını, planlama, proje ve inşaat aşamasındaki 727 barajın da 2018-2023 yıllarında tamamlanacağını belirtti. Diğer taraftan sulama, içme suyu, enerji ve taşkın koruma amacıyla inşa edilen baraj sayısının 2023 yılında bin 454'e yükseltileceğine işaret eden Şeker, suyun bilinçli tüketilmesi, kayıp kaçak oranın düşürülmesi, gri su ve yağmur suyu kullanımının artırılması, çevre düzeni ve imar planlarının yapımında su havzalarının korunması gerektiğini vurguladı.

KATKI SAĞLIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gri su kullanımının başarıyla uygulandığını anlatan Şeker, arıtılan atık suların park ve bahçe sulamaları ile sanayi tesislerinde kullanıldığını, böylece tatlı su israfının önüne geçildiğini ve ‘Gri Su Projesi’ ile tatlı sudaki 15 tasarrufla ülke ve kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlanıldığını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapıya yapmış olduğu yatırımlarla; su kayıp kaçak oranının 70’lerden 30’lara kadar indirildiğini ifade eden Şeker, ‘’ Sanayi ve Organize Sanayi Bölgelerine verilen su miktarının 1/3’i geri kazanım suyundan sağlanmaktadır. Seçim bölgem olan Kocaeli’nde sanayi tesislerinin kullandığı su miktarları; 2015 yılında 36.4 milyon metreküp ve bu miktarın 25’i gri sudan temin edilmiştir.2016 yılında ise kullanılan 40.1 milyon metreküp suyun 35’i, 2017 yılında kullanılan 42.7 milyon metreküp suyun ise 38’i gri sudan temin edilmiştir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.