SEMİZOTU’NUN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık 05.05.2020 - 15:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

SEMİZOTU’NUN FAYDALARI NELERDİR?

Mayıs ayı ile sofralarımızda yeri artan SEMİZOTU. Peki sofralarımıza renk katan semizotunun sağlığımız üzerinde etkisi nedir? Say say bitmez desek yeridir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Her derde deva’ anlamında ‘Global Panacea’ adı verilmiş semizotuna. Semizotu yaprak sebzeler arasında en yüksek omega-3 yağ asidi içeriğine sahip olan sebzedir. Aynı zamanda A,B1,B2,C,E vitaminlerinden ve kalsiyum, magnezyum, potasyumdan zengindir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki semizotu; baş ağrısı, mide ağrısı, böbrek sancıları, ağrılı enfeksiyonlar, emziren anne sütünün artması, sinirlerin yatıştırılması ve beyin yorgunluğunun giderilmesinde olumlu etkiler gösterir. İçerdiği omega-3 yağ asidi ile kalp damar sağlığının koruyucu etki gösterir. Yüksek lif içeriği ile kabızlık önleyici etki gösterir. Kan kolesterolünün düşürülmesinde ve kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynar. Vücudu hastalık yapan organizmalara karşı korur. Antioksidan ve antiinflamatuar etkisinden ötürü bağışıklık sistemini güçlendirir. İdrar söktürücü özellik gösterir. Yapılan çalışmalar semizotunun diyabet üzerinde pozitif etkilerinin olduğunu göstermiştir.

Mayıs ayı ile sofralarımızda yeri artan SEMİZOTU.

Peki sofralarımıza renk katan semizotunun sağlığımız üzerinde etkisi nedir? Say say bitmez desek yeridir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Her derde deva’ anlamında ‘Global Panacea’ adı verilmiş semizotuna.

  • Semizotu yaprak sebzeler arasında en yüksek omega-3 yağ asidi içeriğine sahip olan sebzedir.
  • Aynı zamanda A,B1,B2,C,E vitaminlerinden ve kalsiyum, magnezyum, potasyumdan zengindir.
  • Yapılan çalışmalar gösteriyor ki semizotu; baş ağrısı, mide ağrısı, böbrek sancıları, ağrılı enfeksiyonlar, emziren anne sütünün artması, sinirlerin yatıştırılması ve beyin yorgunluğunun giderilmesinde olumlu etkiler gösterir.
  • İçerdiği omega-3 yağ asidi ile kalp damar sağlığının koruyucu etki gösterir.
  • Yüksek lif içeriği ile kabızlık önleyici etki gösterir.
  • Kan kolesterolünün düşürülmesinde ve kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynar.
  • Vücudu hastalık yapan organizmalara karşı korur.
  • Antioksidan ve antiinflamatuar etkisinden ötürü bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İdrar söktürücü özellik gösterir.
  • Yapılan çalışmalar semizotunun diyabet üzerinde pozitif etkilerinin olduğunu göstermiştir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.