Sendika başkanlarından EYT’ye destek!

Gebze 17.09.2020 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sendika başkanlarından EYT’ye destek!

Gebze'de bulunan sendika Başkanları önceki gün EYT Gebze Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette EYT Gebze’ye üye olan başkanlar her platformda desteklerini sürdüreceklerini belirttiler Petrol iş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Eyüp Akdemir, Birleşik Metal iş Sendikası 1.Nolu şube Başkanı Selçuk Çiftçi, Nakliyat iş Sendikası Gebze şube Başkanı Erdal Kopal, EYT Gebze’yi ziyaret ederek, EYT’lilere destek olmak amaçlı derneğe üye oldu. Ziyarette konuşan EYT Gebze Dernek Başkanı Nuh Erdoğan “EYT Gebze Derneğimiz Gebze'de kurulduğundan beri  her alanda her  platformda desteklerini belirten ve yanımızda bulunan  sendika başkanlarımız ve yöneticilerimiz. Haklı mücadelemizde bizlere her zaman destek olacaklarını belirttiler. EYT'liler kesinlikle, erken emeklilik değil, 1999 yılında 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi sonucu elimizden alınan, geciktirilmiş hakkımız olan emekliliğimizi isteyenleriz. 8 Eylül 1999 tarihinden önce, SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışma hayatına başlarken emeklilik için iki şart bulunuyordu: Bunlardan biri hizmet yılı, diğeri ise prim gün sayısı idi. Bu da kadınlarda 20 yıl 5 bin gün, erkeklerde ise 25 yıl 5 bin gün olarak belirlenmişti” dedi DERNEĞİMİZ EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAKTIR EYT yasasının mağduriyeti ve tarihsel sürecinden bahseden Dernek Başkanı Erdoğan “DSP, ANAP ve MHP’nin oluşturduğu dönemin üçlü koalisyon hükümeti, 1999 yılında 4447 sayılı yasa ile emeklilik için yaş şartı getirdi. Esas mağduriyet, bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren değil, geriye doğru işletilmesinden kaynaklandı. 23 Şubat 2001 tarihinde, dönemin muhalefet partisi olan Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması ile yasanın bazı maddeleri iptal edildi. Ancak emeklilik “Kazanılmış hak değil beklenen haktır” denilerek, 23 Mayıs 2002’de 4759 sayılı yasa ile kademeli yaş şartları belirlendi ve uygulamaya konuldu. Ayrıca 2008 yılında çıkan 5518 sayılı yasa emekli maaş bağlanma oranı yüzde 70 den yüzde 28'e düşürülmesiyle emekli maaşlarımızın asgari ücretin altına düşmesine neden olmuştur. EYT Derneklerimiz emekçilerin sosyal mağduriyet yaşadığı her alanda Emekçilerin yanında olacaktır. Emekçilerin bu mağduriyetleri için Gebze’de bulunan sendika başkanlarımız bu mağduriyetlerin giderilmesi için EYT Gebze derneğimize üye olmuşlardır” derken derneğe üye olarak destek gösteren sendika başkanlarına teşekkür etti.

Gebze'de bulunan sendika Başkanları önceki gün EYT Gebze Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette EYT Gebze’ye üye olan başkanlar her platformda desteklerini sürdüreceklerini belirttiler

Petrol iş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Eyüp Akdemir, Birleşik Metal iş Sendikası 1.Nolu şube Başkanı Selçuk Çiftçi, Nakliyat iş Sendikası Gebze şube Başkanı Erdal Kopal, EYT Gebze’yi ziyaret ederek, EYT’lilere destek olmak amaçlı derneğe üye oldu. Ziyarette konuşan EYT Gebze Dernek Başkanı Nuh Erdoğan “EYT Gebze Derneğimiz Gebze'de kurulduğundan beri  her alanda her  platformda desteklerini belirten ve yanımızda bulunan  sendika başkanlarımız ve yöneticilerimiz. Haklı mücadelemizde bizlere her zaman destek olacaklarını belirttiler. EYT'liler kesinlikle, erken emeklilik değil, 1999 yılında 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi sonucu elimizden alınan, geciktirilmiş hakkımız olan emekliliğimizi isteyenleriz. 8 Eylül 1999 tarihinden önce, SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışma hayatına başlarken emeklilik için iki şart bulunuyordu: Bunlardan biri hizmet yılı, diğeri ise prim gün sayısı idi. Bu da kadınlarda 20 yıl 5 bin gün, erkeklerde ise 25 yıl 5 bin gün olarak belirlenmişti” dedi

DERNEĞİMİZ EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAKTIR

EYT yasasının mağduriyeti ve tarihsel sürecinden bahseden Dernek Başkanı Erdoğan “DSP, ANAP ve MHP’nin oluşturduğu dönemin üçlü koalisyon hükümeti, 1999 yılında 4447 sayılı yasa ile emeklilik için yaş şartı getirdi. Esas mağduriyet, bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren değil, geriye doğru işletilmesinden kaynaklandı. 23 Şubat 2001 tarihinde, dönemin muhalefet partisi olan Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması ile yasanın bazı maddeleri iptal edildi. Ancak emeklilik “Kazanılmış hak değil beklenen haktır” denilerek, 23 Mayıs 2002’de 4759 sayılı yasa ile kademeli yaş şartları belirlendi ve uygulamaya konuldu. Ayrıca 2008 yılında çıkan 5518 sayılı yasa emekli maaş bağlanma oranı yüzde 70 den yüzde 28'e düşürülmesiyle emekli maaşlarımızın asgari ücretin altına düşmesine neden olmuştur. EYT Derneklerimiz emekçilerin sosyal mağduriyet yaşadığı her alanda Emekçilerin yanında olacaktır. Emekçilerin bu mağduriyetleri için Gebze’de bulunan sendika başkanlarımız bu mağduriyetlerin giderilmesi için EYT Gebze derneğimize üye olmuşlardır” derken derneğe üye olarak destek gösteren sendika başkanlarına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.