Seri Kundakçılar Kocaeli’yi Mesken Tuttu Şimdi de...

Kocaeli 03.02.2015 - 16:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Seri Kundakçılar Kocaeli’yi Mesken Tuttu Şimdi de...

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde park halinde bulunan 6 Otomobil, 1 ev ve 1 traktör kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Olay, İzmit ilçesinin 28 Haziran, Bekirdere ve Tavşantepe mahallelerinde gerçekleşti. Alınan bilgi ve iddialara göre, İzmit Bekirdere Mahallesi Mehmet Çağlar Sokak adresinde park halinde bulunan Faik Ç.’ye ait 41 DK 994 plakalı otomobil, Cihan C.’ye ait 66 KH 585 plakalı otomobil, Rusvet A.’ya ait 41 NA 110 plakalı panelvan tipi araç gece saat 03.00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Olaydan kısa bir süre sonra Bekirdere Mahallesi Doğan Sokak üzerinde park halinde bulunan Ramazan K.’ye ait 41 NM 897 plakalı otomobil kundaklanırken, Osman Ş.’ye ait evin önündeki kışlık yakacak odunlar da ateşe verilerek ev kundaklanmaya çalışıldı. Doğan Sokak’ın ardından Tavşantepe Mahallesi Esen Sokak adresinde bulunan Hamdi Ö.’ye ait 41 DD 198 plakalı traktör de ateşe verildi. Tavşantepe’de kundaklanan araçların ardından 28 Haziran Mahallesi Dumanlı Sokak üzerinde park halinde olan Güngör O.’ya ait 41 SH 254 plakalı otomobil ve İlhan S.’ye ait 41 PJ 204 plakalı otomobil de kundaklandı. Araçlarda çıkan yangını gören mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yanan araçları söndürürken, polis ekipleri de araçları yakan şahısları aramaya başladı. Kundaklanan araçlar kullanılamaz hale gelirken, araçları ve evi kundaklayan kişi ya da kişiler de kayıplara karıştı. Kundaklanan araçlar üzerinde ve evin önünde incelemelerde bulunan Olay Yeri İnceleme ekipleri, kundaklanan araçların altına gazete, karton benzeri maddeler konulduğunu ve üzerine benzin dökülerek yakıldığını tespit etti. Yanan araçlar çekicilerle otoparka götürülürken, polis ekipleri araçları kundaklayan kişi ya da kişilerin yakalanması için mahallelerde bulunan ev ve iş yerlerinin güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Araçları kundaklanan vatandaşlar ise Bekirpaşa Polis Merkezi’ne gelerek ifade verdi. Polis ekipleri olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.  
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde park halinde bulunan 6 Otomobil, 1 ev ve 1 traktör kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Olay, İzmit ilçesinin 28 Haziran, Bekirdere ve Tavşantepe mahallelerinde gerçekleşti. Alınan bilgi ve iddialara göre, İzmit Bekirdere Mahallesi Mehmet Çağlar Sokak adresinde park halinde bulunan Faik Ç.’ye ait 41 DK 994 plakalı otomobil, Cihan C.’ye ait 66 KH 585 plakalı otomobil, Rusvet A.’ya ait 41 NA 110 plakalı panelvan tipi araç gece saat 03.00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.
Olaydan kısa bir süre sonra Bekirdere Mahallesi Doğan Sokak üzerinde park halinde bulunan Ramazan K.’ye ait 41 NM 897 plakalı otomobil kundaklanırken, Osman Ş.’ye ait evin önündeki kışlık yakacak odunlar da ateşe verilerek ev kundaklanmaya çalışıldı. Doğan Sokak’ın ardından Tavşantepe Mahallesi Esen Sokak adresinde bulunan Hamdi Ö.’ye ait 41 DD 198 plakalı traktör de ateşe verildi. Tavşantepe’de kundaklanan araçların ardından 28 Haziran Mahallesi Dumanlı Sokak üzerinde park halinde olan Güngör O.’ya ait 41 SH 254 plakalı otomobil ve İlhan S.’ye ait 41 PJ 204 plakalı otomobil de kundaklandı.
Araçlarda çıkan yangını gören mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yanan araçları söndürürken, polis ekipleri de araçları yakan şahısları aramaya başladı. Kundaklanan araçlar kullanılamaz hale gelirken, araçları ve evi kundaklayan kişi ya da kişiler de kayıplara karıştı. Kundaklanan araçlar üzerinde ve evin önünde incelemelerde bulunan Olay Yeri İnceleme ekipleri, kundaklanan araçların altına gazete, karton benzeri maddeler konulduğunu ve üzerine benzin dökülerek yakıldığını tespit etti.
Yanan araçlar çekicilerle otoparka götürülürken, polis ekipleri araçları kundaklayan kişi ya da kişilerin yakalanması için mahallelerde bulunan ev ve iş yerlerinin güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Araçları kundaklanan vatandaşlar ise Bekirpaşa Polis Merkezi’ne gelerek ifade verdi. Polis ekipleri olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.