Sertifikalı Pet Shop eğitimi verildi

Kocaeli 03.10.2018 - 10:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sertifikalı Pet Shop eğitimi verildi

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Ev ve Süs Hayvanı satışı ve bakımı yapmak isteyen vatandaşlara yönelik Pet shop eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde ev ve süs hayvanı satışı, bakımı yapmak isteyen vatandaşlara yönelik “Pet Shop Sertifika Eğitimi” verildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimde kedi, köpek, akvaryum balıkları gibi pek çok türde hayvanların, bakımı ve barındırılmalarına dair bilgiler aktarıldı. 46 kişi eğitim ile artık ruhsat alınabilmesi için zorunlu olan pet shop sertifikalarına kavuştu. SERTİFİKA ALMAK ZORUNLU Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nce, süs hayvanı satan dükkan (pet shop) sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için eğitim sertifikası alma zorunluluğu bulunması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi her sene sertifika eğitimi sunuyor. Bu kapsamda gerçekleşen eğitimler 2 gün sürdü. ÖNEMLİ KONULARDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Cihan’ın da görev aldığı eğitimlerde Kedi ve Köpeklerin Petshoplarda Geçici Barındırma Koşulları ve Koruyucu Hekimlik, Akvaryum Balıkları, Sürüngenler, Egzotik Kuşlar ve Memeli Hayvanların Bakım ve Barındırma Koşulları konularında bilgiler aktarıldı. SUNUMLAR EŞLİĞİNDE Öte yandan Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanları Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği konuları hakkında katılımcılara sunumlar yapıldı KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen eğitim sonunda katılımcılara Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan tarafından sertifika takdim edildi. Eğitime katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Ev ve Süs Hayvanı satışı ve bakımı yapmak isteyen vatandaşlara yönelik Pet shop eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde ev ve süs hayvanı satışı, bakımı yapmak isteyen vatandaşlara yönelik “Pet Shop Sertifika Eğitimi” verildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimde kedi, köpek, akvaryum balıkları gibi pek çok türde hayvanların, bakımı ve barındırılmalarına dair bilgiler aktarıldı. 46 kişi eğitim ile artık ruhsat alınabilmesi için zorunlu olan pet shop sertifikalarına kavuştu.

SERTİFİKA ALMAK ZORUNLU

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nce, süs hayvanı satan dükkan (pet shop) sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için eğitim sertifikası alma zorunluluğu bulunması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi her sene sertifika eğitimi sunuyor. Bu kapsamda gerçekleşen eğitimler 2 gün sürdü.

ÖNEMLİ KONULARDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Cihan’ın da görev aldığı eğitimlerde Kedi ve Köpeklerin Petshoplarda Geçici Barındırma Koşulları ve Koruyucu Hekimlik, Akvaryum Balıkları, Sürüngenler, Egzotik Kuşlar ve Memeli Hayvanların Bakım ve Barındırma Koşulları konularında bilgiler aktarıldı.

SUNUMLAR EŞLİĞİNDE

Öte yandan Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanları Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği konuları hakkında katılımcılara sunumlar yapıldı

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen eğitim sonunda katılımcılara Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan tarafından sertifika takdim edildi. Eğitime katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.