Servisçiler UKOME’yi bekliyor

Kocaeli 27.08.2019 - 16:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Servisçiler UKOME’yi bekliyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul servis ücretleri henüz netlik kazanmadı. Servisçiler ise UKOME’nin bir an önce karar vermesini bekliyor.

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME’ye başvurduğu ve 25 artış istediği bilinirken, UKOME’nin yeni fiyat listesini 2-3 gün içerisinde açıklayacağı öğrenildi. Öte yandan servis fiyatlarının belli olmamasına rağmen, okul kayıtlarının başlaması ile bazı servis firmalarının okullarda kayıt yaptıran velilere fiyatları beklemeden yüksek fiyatlarla anlaşma yapmak için baskı yaptıkları ve ‘Çocuğunuz ortada kalır, bu fiyatlardan aşağı götüremeyiz.’ gibi sözler söyledikleri belirtiliyor. UKOME tarafından daha önce mesafeye-kilometreye bağlı olarak belirlenen fiyatlar, bu yılda aynı şekilde uygulanırken, fiyatlandırma yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi henüz açıklanmadı. SERVİSCİLER ESNAF ODASI’NDAN UYARI Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Osman Akbal, henüz UKOME tarafından resmi ücretlerin belirlenmediğini belirterek okullarda bu tür bağlantı yapanların korsan firmaların olduğunu, üyelerinin rakamlar belli olmadan bu tür anlaşmalar yapmayacağını söyledi. Tarifeden yüksek ücret talep edilemeyeceğini belirten Akbal, “Biz UKOME’ye bu yıl için 25 artış teklif ettik. Ancak UKOME bu hafta içi bu konuyu açıklığa kavuşturacak.  Yüzde 25 olmasa bile 10 veya 15 arasında bir artış söz konusu olur diye düşünüyoruz. Henüz UKOME tarafından tarife belirlenmemişken velilerimiz kendilerinden yüksek fiyat talep eden bu servisçilerle anlaşma yapmasın.” dedi. GEÇEN YIL NE KADARDI Okul servislerinin geçtiğimiz yıl belirlenen 5 Km. ‘ye kadar aylık 157 TL, 10 km.’ye kadar aylık 190 TL, 15 km’ye kadar aylık 207 TL, 20 km’ye kadar aylık 221 TL, 25 km’ye kadar aylık 235, 30 km’ye kadar aylık 242 TL, 30 km’den sonra ise kilometre başına aylık 1,55 TL ek ücretleri, servis firmaları tarafından tam olarak uygulanmamış ve velilerle servis firma yetkilileri hatta okul yönetimleri arasında sorunlar yaşanmıştı.
Okulların açılmasına sayılı günler kala okul servis ücretleri henüz netlik kazanmadı. Servisçiler ise UKOME’nin bir an önce karar vermesini bekliyor.

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME’ye başvurduğu ve 25 artış istediği bilinirken, UKOME’nin yeni fiyat listesini 2-3 gün içerisinde açıklayacağı öğrenildi. Öte yandan servis fiyatlarının belli olmamasına rağmen, okul kayıtlarının başlaması ile bazı servis firmalarının okullarda kayıt yaptıran velilere fiyatları beklemeden yüksek fiyatlarla anlaşma yapmak için baskı yaptıkları ve ‘Çocuğunuz ortada kalır, bu fiyatlardan aşağı götüremeyiz.’ gibi sözler söyledikleri belirtiliyor. UKOME tarafından daha önce mesafeye-kilometreye bağlı olarak belirlenen fiyatlar, bu yılda aynı şekilde uygulanırken, fiyatlandırma yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi henüz açıklanmadı.

SERVİSCİLER ESNAF ODASI’NDAN UYARI

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Osman Akbal, henüz UKOME tarafından resmi ücretlerin belirlenmediğini belirterek okullarda bu tür bağlantı yapanların korsan firmaların olduğunu, üyelerinin rakamlar belli olmadan bu tür anlaşmalar yapmayacağını söyledi. Tarifeden yüksek ücret talep edilemeyeceğini belirten Akbal, “Biz UKOME’ye bu yıl için 25 artış teklif ettik. Ancak UKOME bu hafta içi bu konuyu açıklığa kavuşturacak.  Yüzde 25 olmasa bile 10 veya 15 arasında bir artış söz konusu olur diye düşünüyoruz. Henüz UKOME tarafından tarife belirlenmemişken velilerimiz kendilerinden yüksek fiyat talep eden bu servisçilerle anlaşma yapmasın.” dedi.

GEÇEN YIL NE KADARDI

Okul servislerinin geçtiğimiz yıl belirlenen 5 Km. ‘ye kadar aylık 157 TL, 10 km.’ye kadar aylık 190 TL, 15 km’ye kadar aylık 207 TL, 20 km’ye kadar aylık 221 TL, 25 km’ye kadar aylık 235, 30 km’ye kadar aylık 242 TL, 30 km’den sonra ise kilometre başına aylık 1,55 TL ek ücretleri, servis firmaları tarafından tam olarak uygulanmamış ve velilerle servis firma yetkilileri hatta okul yönetimleri arasında sorunlar yaşanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.