Seymen, Darıca’Enginarı yetiştiriyor

Darıca 06.11.2015 - 11:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Seymen, Darıca’Enginarı yetiştiriyor

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın öncülüğünde Darıca İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Özel Seymen Okulları işbirliğinde Enginar Yetiştiriciliği Projesi kapsamında gerçekleşen enginar fidesi dikim törenine Kaymakam Karaman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikim töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Seymen Genel Müdürü Murat Kaya, projeye verdiği destekten dolayı Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a teşekkürlerini iletirken, açılışa katılan tüm davetlilere kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. KARACİĞERİ YENİLİYOR Özel Seymen Okulları Genel Müdürü Murat Kaya’nın ardında Darıca İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halil Ekiz ise yılda toplam 50-60 enginar tüketiminin insanda karaciğer yenilemesine yol açtığını ve dünyada en kaliteli enginarın Darıca’da yetiştiğini ifade eden bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. OKUL DÖRT DUVAR DEĞİLDİR Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise konuşmasında, “Okul sadece dört duvardan kurulu bir yer değildir. Etkinlikler düzenlemek ve bu etkinliklere öğrencileri dahil etmek çok önemlidir. Toprağa dokunmadan büyüyen çocuklarımız için bu tür etkinliklerin faydası tartışılmazdır. Darıca Enginar’ının önemi her yerde kabul görmektedir. Ben darıca’da görev yapmadan önce Sarıyer’de normal bir enginer 1 TL ise Darıca enginarı iki katı daha fazla ücretle satılıyordu. Çünkü Darıca Enginar’ının kalitesi her yerde kabul edilmiştir. Darıca’da bir çok okulumuzda enginar yetiştiriciliği projesini hayata geçirmek istiyoruz. Hem öğrencilerimizin tarımla meşguliyetini artırmak hem de Darıca’nın değerlerini dünya değerleri arasına sokmak istiyoruz.” Sözlerine yer verdi.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın öncülüğünde Darıca İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Özel Seymen Okulları işbirliğinde Enginar Yetiştiriciliği Projesi kapsamında gerçekleşen enginar fidesi dikim törenine Kaymakam Karaman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikim töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Seymen Genel Müdürü Murat Kaya, projeye verdiği destekten dolayı Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a teşekkürlerini iletirken, açılışa katılan tüm davetlilere kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

KARACİĞERİ YENİLİYOR

Özel Seymen Okulları Genel Müdürü Murat Kaya’nın ardında Darıca İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halil Ekiz ise yılda toplam 50-60 enginar tüketiminin insanda karaciğer yenilemesine yol açtığını ve dünyada en kaliteli enginarın Darıca’da yetiştiğini ifade eden bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.

OKUL DÖRT DUVAR DEĞİLDİR

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise konuşmasında, “Okul sadece dört duvardan kurulu bir yer değildir. Etkinlikler düzenlemek ve bu etkinliklere öğrencileri dahil etmek çok önemlidir. Toprağa dokunmadan büyüyen çocuklarımız için bu tür etkinliklerin faydası tartışılmazdır. Darıca Enginar’ının önemi her yerde kabul görmektedir. Ben darıca’da görev yapmadan önce Sarıyer’de normal bir enginer 1 TL ise Darıca enginarı iki katı daha fazla ücretle satılıyordu. Çünkü Darıca Enginar’ının kalitesi her yerde kabul edilmiştir. Darıca’da bir çok okulumuzda enginar yetiştiriciliği projesini hayata geçirmek istiyoruz. Hem öğrencilerimizin tarımla meşguliyetini artırmak hem de Darıca’nın değerlerini dünya değerleri arasına sokmak istiyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.