19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SEYMEN’DEN BİR YENİLİK DAHA

Darıca 06.12.2015 - 13:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SEYMEN’DEN BİR YENİLİK DAHA

Darıca Ayşe Seymen Kampüsü 2015-2016 eğitim - öğretim yılında ‘’TOEFL Primary&Junior’’ sınav merkezi oldu.  19 Aralık Cumartesi gerçekleşecek olan ’TOEFL Primary&Junior’’ sınavına ev sahipliği yapacak olan Darıca Ayşe Seymen Kampüsü öğrencileri başvuru tarihi ile ilgili de uyardı.  TOEFL NEDİR? TOEFL dünya üzerinde lisans ve yüksek lisans alanında geçerliliği en yüksek olan sınav uygulamasıdır.Başta ABD ve KANADA’daki üniversiteler olmak üzere en önemli üniversiteler uluslararası öğrenci kabulünde bu sınavı zorunlu tutmaktadır.Türkiye’de de TOEFL ‘dan alınacak iyi bir skorla devlet üniversitelerinin ve özel üniversitelerin tamamında hazırlık senesini atlamak mümkündür.Buna ek olarak iş başvurularında da birçok ulusal ve uluslararası şirket yüksek bir TOEFL skorunu iyi bir İngilizce seviyesi ile eş tutmaktadır. TOEFL SINAVLARINI KİM ÜRETMEKTEDİR? ETS(EDUCATIONAL TESTING SERVICE),ABD merkezli TOEFL sınavlarını üreten dünyanın en büyük ölçme değerlendirme firmasıdır. ETS’nin ürettiği TOEFL Primary ,TOEFL Junior,TOEFL ITP ve TOEFL IBT testleri vardır.En çok bilinen TOEFL testi TOEFL IBT’dir. TOEFL NASIL BİR SINAVDIR? TOEFL uygulamaları hiçbir ülkenin müfredatına bağlı olmaksızın, dilin akademik ve sosyal kullanımını, öğrencinin hâkimiyetini tarafsızca ölçmektedir. TOEFL Primary & Junior  bir geçme ve ya kalma uygulaması değil, öğrencinin 3.sınıftan üniversite eğitiminin sonuna kadar gelişimini takip edebilme amacıyla yapılan bir uygulamadır. TOEFL SONUÇLARINI NEREDE KULLANABİLİRİZ? 3.sınıftan itibaren uygulanan TOEFL Primary, Junıor ve ITP sınavları, öğrencilerimizin TOEFL IBT’ye iyi bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Aynı zamanda liseyi yurtdışında okumak isteyen veya değişim öğrencisi olmak isteyen öğrencilerimiz için de dünya çapında geçerliliği olan sınavlardır. TOEFL SONUÇLARINI EĞİTİMİMDE NASIL KULLANABİLİRİM? TOEFL uygulamalarıyla birlikte sınav sonuçlarının titizlikle analiz edilmesi, ders içeriklerinin ve müfredatın dinamik bir şekilde gözden geçirilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu sınavlarda öğrencinin Lexile ölçümü de yapılmaktadır. Lexile ile öğrencinin okuma seviyesi tespit edilerek seviyesine uygun okuma kitaplarına ulaşması sağlanır. Araştırmalar, seviyesine uygun okuma kitabı okuyamayan öğrencilerin İngilizce öğreniminde zorluklarla karşılaştığını ortaya çıkarmıştır. Bu uygulama aynı zamanda velilerimize de çocuklarına alacakları okuma kitaplarında uygun kitabı seçmek için kılavuzluk eder. TOEFL SINAVLARI BİZE NE KAZANDIRIR? Uygulamanın amacı; öğrencilerimizin belirli periyotlarla sınav yaparak, aldıkları eğitimi değerlendirmek, güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek daha sonraki İngilizce öğrenimini daha verimli geçirmeleri için gerekli verilere ulaşmaktır. Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın TOEFL sınavı deneyimi kazanmaları sağlanacaktır. Ayrıca eğitim hayatı boyunca İngilizce dil gelişimini uluslararası standartlarda kontrol edilerek sertifikalandırılması yapılacaktır.

Darıca Ayşe Seymen Kampüsü 2015-2016 eğitim - öğretim yılında ‘’TOEFL Primary&Junior’’ sınav merkezi oldu.  19 Aralık Cumartesi gerçekleşecek olan ’TOEFL Primary&Junior’’ sınavına ev sahipliği yapacak olan Darıca Ayşe Seymen Kampüsü öğrencileri başvuru tarihi ile ilgili de uyardı. 

TOEFL NEDİR?

TOEFL dünya üzerinde lisans ve yüksek lisans alanında geçerliliği en yüksek olan sınav uygulamasıdır.Başta ABD ve KANADA’daki üniversiteler olmak üzere en önemli üniversiteler uluslararası öğrenci kabulünde bu sınavı zorunlu tutmaktadır.Türkiye’de de TOEFL ‘dan alınacak iyi bir skorla devlet üniversitelerinin ve özel üniversitelerin tamamında hazırlık senesini atlamak mümkündür.Buna ek olarak iş başvurularında da birçok ulusal ve uluslararası şirket yüksek bir TOEFL skorunu iyi bir İngilizce seviyesi ile eş tutmaktadır.

TOEFL SINAVLARINI KİM ÜRETMEKTEDİR?

ETS(EDUCATIONAL TESTING SERVICE),ABD merkezli TOEFL sınavlarını üreten dünyanın en büyük ölçme değerlendirme firmasıdır. ETS’nin ürettiği TOEFL Primary ,TOEFL Junior,TOEFL ITP ve TOEFL IBT testleri vardır.En çok bilinen TOEFL testi TOEFL IBT’dir.

TOEFL NASIL BİR SINAVDIR?

TOEFL uygulamaları hiçbir ülkenin müfredatına bağlı olmaksızın, dilin akademik ve sosyal kullanımını, öğrencinin hâkimiyetini tarafsızca ölçmektedir. TOEFL Primary & Junior  bir geçme ve ya kalma uygulaması değil, öğrencinin 3.sınıftan üniversite eğitiminin sonuna kadar gelişimini takip edebilme amacıyla yapılan bir uygulamadır.

TOEFL SONUÇLARINI NEREDE KULLANABİLİRİZ?

3.sınıftan itibaren uygulanan TOEFL Primary, Junıor ve ITP sınavları, öğrencilerimizin TOEFL IBT’ye iyi bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Aynı zamanda liseyi yurtdışında okumak isteyen veya değişim öğrencisi olmak isteyen öğrencilerimiz için de dünya çapında geçerliliği olan sınavlardır.

TOEFL SONUÇLARINI EĞİTİMİMDE NASIL KULLANABİLİRİM?

TOEFL uygulamalarıyla birlikte sınav sonuçlarının titizlikle analiz edilmesi, ders içeriklerinin ve müfredatın dinamik bir şekilde gözden geçirilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu sınavlarda öğrencinin Lexile ölçümü de yapılmaktadır. Lexile ile öğrencinin okuma seviyesi tespit edilerek seviyesine uygun okuma kitaplarına ulaşması sağlanır. Araştırmalar, seviyesine uygun okuma kitabı okuyamayan öğrencilerin İngilizce öğreniminde zorluklarla karşılaştığını ortaya çıkarmıştır. Bu uygulama aynı zamanda velilerimize de çocuklarına alacakları okuma kitaplarında uygun kitabı seçmek için kılavuzluk eder.

TOEFL SINAVLARI BİZE NE KAZANDIRIR?

Uygulamanın amacı; öğrencilerimizin belirli periyotlarla sınav yaparak, aldıkları eğitimi değerlendirmek, güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek daha sonraki İngilizce öğrenimini daha verimli geçirmeleri için gerekli verilere ulaşmaktır. Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın TOEFL sınavı deneyimi kazanmaları sağlanacaktır. Ayrıca eğitim hayatı boyunca İngilizce dil gelişimini uluslararası standartlarda kontrol edilerek sertifikalandırılması yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.