Sicil Affı Müjdesi

17.12.2016 - 07:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sicil Affı Müjdesi

Gümrük Bakanı Tüfenkci, ‘Sicil affıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik, Başbakanlık’a sunduk. İnşallah 2017 yılı için bir müjde olarak hayata geçmişo lacak’ dedi.

Ticarette beyaz sayfa açılıyor. Kara listedeki esnafa sicil affı geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affıyla ilgili çalışmaların Başbakanlık'a sunulduğunu belirterek, "İnşallah 2017 yılı için bir müjde olarak hayata geçmiş olacak" dedi. Düzenlemenin Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan torba yasa taslağına yetişmek üzere Başbakanlık'a gönderildiğini söyleyen Tüfenkci, "İnşallah bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacak torbada sicil affına yönelik bir düzenleme de olacak" ifadesini kullandı. Tüfenkci, yapılan düzenlemeyi banka yöneticileriyle birlikte hazırladıklarına dikkati çekerek, "İşletmeler borçlarını yapılandırdığında veya tamamını belirlenen sürede ödediklerinde bu borçlardan doğan sicil kayıtlarının dikkate alınmaması yönünde bir çalışma yaptık. Çek, senet, kredi kartı veya bireysel kredilerin ödenmemesiyle oluşan banka kayıtlarının dikkate alınmaması hususunda bir düzenleme gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Özellikle çek veya senetlerini ödeyemeyen, bankalara borcu bulunan firmalara yapılandırma hakkı getirilerek sicilleri temizlenecek. Yeni getirilen sistemle esnafın bankalar nezdindeki kötü sicili ortadan kalkacak. Böylece daha rahat kredi alabilecek işlerini yürütebilecekler..
Gümrük Bakanı Tüfenkci, ‘Sicil affıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik, Başbakanlık’a sunduk. İnşallah 2017 yılı için bir müjde olarak hayata geçmişo lacak’ dedi.

Ticarette beyaz sayfa açılıyor. Kara listedeki  fı geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affıyla ilgili çalışmaların Başbakanlık'a sunulduğunu belirterek, "İnşallah 2017 yılı için bir müjde olarak hayata geçmiş olacak" dedi. Düzenlemenin Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan torba yasa taslağına yetişmek üzere Başbakanlık'a gönderildiğini söyleyen Tüfenkci, "İnşallah bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacak torbada sicil affına yönelik bir düzenleme de olacak" ifadesini kullandı. Tüfenkci, yapılan düzenlemeyi banka yöneticileriyle birlikte hazırladıklarına dikkati çekerek, "İşletmeler borçlarını yapılandırdığında veya tamamını belirlenen sürede ödediklerinde bu borçlardan doğan sicil kayıtlarının dikkate alınmaması yönünde bir çalışma yaptık. Çek, senet, kredi kartı veya bireysel kredilerin ödenmemesiyle oluşan banka kayıtlarının dikkate alınmaması hususunda bir düzenleme gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Özellikle çek veya senetlerini ödeyemeyen, bankalara borcu bulunan firmalara yapılandırma hakkı getirilerek sicilleri temizlenecek.

Yeni getirilen sistemle esnafın bankalar nezdindeki kötü sicili ortadan kalkacak. Böylece daha rahat kredi alabilecek işlerini yürütebilecekler..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.