Sıfır Atık Projesi İle Atıklar En Aza İndirilecek

Kocaeli 25.05.2018 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sıfır Atık Projesi İle Atıklar En Aza İndirilecek

Büyükşehir Belediyesi atıkların en aza indirilmesi konusunda çalışmalarına devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye verdiği önemi, gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle bir kez daha gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Çevre Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ahmet Elginkan Vakfı’nın konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ünal Bostan, İl Çevre Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema Vakfı temsilcileri ve öğretmenler katıldı. YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN “Sıfır Atık” projesi bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Danışmanı Nermin Tol; “En değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için atık konusunun çözülmesi gerekiyor. Bunu çözmenin yolu da israfı önlemekten geçiyor. Bu da daha az atık üretmek, Doğal kaynakları verimli kullanmak anlamına geliyor. Atıkları geri kazanarak ekonomiye katkı sağlamak, atık miktarını azaltmak ve atıkları kaynağında ayrıştırmak gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıkları kaynağında ayrıştırma konusunda birçok çalışmaya imza attı. Bu çalışmalarla birçok belediyeye örnek oldu. Sıfır Atık Projesi ile atık miktarının en aza indirilmesi hedefleniyor.” dedi. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İklim değişikliğinin sadece kutup ayılarını ilgilendirmediğini, tüm insanlığı ilgilendiren bir sorun olduğunu hatırlatan Nermin Tol; “İklim değişikliğini, çevre kirliliğini önlemek, azaltmak için eğitim çalışmaları çok önemlidir. Eğitim çalışmalarını okullarda ve kurumlarda sürdürecek olan değerli öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. “Sıfır Atık projesi ile israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi hedefleniyor. Atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim sistemi uygulanıyor” ifadelerini kullandı. SIFIR ATIK PROJESİNİN ÖNEMİ Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşıyor.
Büyükşehir Belediyesi atıkların en aza indirilmesi konusunda çalışmalarına devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye verdiği önemi, gerçekleştirdiği ve desteklediği projelerle bir kez daha gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Çevre Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ahmet Elginkan Vakfı’nın konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ünal Bostan, İl Çevre Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema Vakfı temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN

“Sıfır Atık” projesi bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Danışmanı Nermin Tol; “En değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için atık konusunun çözülmesi gerekiyor. Bunu çözmenin yolu da israfı önlemekten geçiyor. Bu da daha az atık üretmek, Doğal kaynakları verimli kullanmak anlamına geliyor. Atıkları geri kazanarak ekonomiye katkı sağlamak, atık miktarını azaltmak ve atıkları kaynağında ayrıştırmak gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıkları kaynağında ayrıştırma konusunda birçok çalışmaya imza attı. Bu çalışmalarla birçok belediyeye örnek oldu. Sıfır Atık Projesi ile atık miktarının en aza indirilmesi hedefleniyor.” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

İklim değişikliğinin sadece kutup ayılarını ilgilendirmediğini, tüm insanlığı ilgilendiren bir sorun olduğunu hatırlatan Nermin Tol; “İklim değişikliğini, çevre kirliliğini önlemek, azaltmak için eğitim çalışmaları çok önemlidir. Eğitim çalışmalarını okullarda ve kurumlarda sürdürecek olan değerli öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. “Sıfır Atık projesi ile israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi hedefleniyor. Atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim sistemi uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

SIFIR ATIK PROJESİNİN ÖNEMİ

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.