Sigortaya indirim BES’e yeni ayar

Ekonomi 04.08.2017 - 10:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sigortaya indirim BES’e yeni ayar

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve trafik sigortası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Otomatik BES üzerinde 1-2 hususta çalıştıklarını belirten Şimşek, "Bunlar net değil, ham çalışmalar. BES'e katılım yaşı şu anda 18 ve üstü, acaba bunun altına da bu imkanı sağlarsak uzun vadeli tasarrufları daha da artırır mıyız, birinci husus o. Cayma süresi üzerinde de çalışıyoruz, acaba orada farklı bir formülasyona girersek, 2 aylık cayma süresini biraz esnetirsek, belki o zaman bir baskı oluşmaz, vatandaş getiriyi, birikimi görür, sistemde kalır" dedi. Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyatla ilgili soru üzerine de şöyle konuştu: "Tavan fiyat uygulamalarını doğru bulmuyorum, mecbur bıraktılar bizi. İsterim ki olaya 3 boyutlu bakalım. Bir, düzenlememiz dikkate alınsın. İki, sistem normal işlesin. Şirketlerin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz, bu patikada fiyatlama olsun. Yükleri ağır, her 100 liralık primin 30-31 lirası vergiye, SGK kesintilerine vb. gidiyor. Ona çalışıyorum şu anda. Maliye Bakanımız'la konuşacağız, makul düzeye çekebileceğimiz bir unsur varsa ona da çalışıyoruz." KAYNAK: TAKVİM

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi () ve trafik sigortası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Otomatik BES üzerinde 1-2 hususta çalıştıklarını belirten Şimşek, "Bunlar net değil, ham çalışmalar. BES'e katılım yaşı şu anda 18 ve üstü, acaba bunun altına da bu imkanı sağlarsak uzun vadeli tasarrufları daha da artırır mıyız, birinci husus o. Cayma süresi üzerinde de çalışıyoruz, acaba orada farklı bir formülasyona girersek, 2 aylık cayma süresini biraz esnetirsek, belki o zaman bir baskı oluşmaz, vatandaş getiriyi, birikimi görür, sistemde kalır" dedi. Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyatla ilgili soru üzerine de şöyle konuştu: "Tavan fiyat uygulamalarını doğru bulmuyorum, mecbur bıraktılar bizi. İsterim ki olaya 3 boyutlu bakalım. Bir, düzenlememiz dikkate alınsın. İki, sistem normal işlesin. Şirketlerin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz, bu patikada fiyatlama olsun. Yükleri ağır, her 100 liralık primin 30-31 lirası vergiye, SGK kesintilerine vb. gidiyor. Ona çalışıyorum şu anda. Maliye Bakanımız'la konuşacağız, makul düzeye çekebileceğimiz bir unsur varsa ona da çalışıyoruz."

KAYNAK: TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.