19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sıkıntı ne zaman çözülecek?

Siyaset 24.01.2020 - 18:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sıkıntı ne zaman çözülecek?

İYİ PARTİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN, OTOPARK SIKINTISINI SORDU!

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ilçede yıllardır çözülemeyen sıkıntıyı TBMM’ye taşıdı. Vekil Türkkan, “Bu Konuda Bakanlığınızın bir çalışması var mı ya da bir çalışma yapılması düşünülüyor mu, 2 sene önce yayınlanan otopark yönetmeliğine ne kadar uyuluyor.” diyerek Gebze’de oturan, çalışan ya da Gebze’ye dışarıdan gelen yani herkes aynı sıkıntıdan şikâyet ediyor.” dedi. Gebze’de yıllardır otopark sıkıntısı yaşıyor. İlçenin genel problemi konusunda hala bir adım atılmadı. Duruma dikkat çeken İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konunun artık çözülmesi için harekete geçti. Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murta Kurum’un yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. AZ SAYIDAKİ OTOPARKLARIN ÇOĞUNUN RUHSATSIZ OLDUĞU DOĞRU MU? Önergesinde; “Hemen hemen her mahallede vatandaşlar araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamakta, burada ikamet edenler de esnaflar da başka yerlerden ilçeye gelenler de aynı sıkıntıdan yakınmaktadır.” diyen Türkkan, Gebze’de az sayıdaki mevcut otoparkların büyük çoğunluğunun da ruhsatsız olduğunu ifade etti. 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliği’ne dikkat çeken İYİ Partili Türkkan, Gebze’de bu yönetmeliğe uyularak kaç binada otopark yapıldığını ve bunun denetlenip denetlenmediğini sordu. İşte Türkkan’ın soruları: 1-22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliği’nde otoparklar ile ilgili düzenlemeler net olarak belirlenmiştir. Gebze’de bu yönetmeliğe uyularak kaç binada otopark yapılmıştır, bunun tespiti yapılmış mıdır? Yönetmeliğe aykırı davranan yerler hakkında gerekli işlem uygulanmış mıdır? 2-Gebze’de yıllardır yaşanan otopark sıkıntısının çözülmesine yönelik Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır ya da bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 3-Gebze’de az sayıdaki mevcut otopark sayısı kaçtır? Bu otoparkların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu doğru mudur? Ruhsatlı ve ruhsatsız otopark sayısının dağılımı nasıldır? Bu konuda nasıl bir prosedür izlenmektedir ve denetim yapılmakta mıdır?
İYİ PARTİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN, OTOPARK SIKINTISINI SORDU!

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ilçede yıllardır çözülemeyen sıkıntıyı TBMM’ye taşıdı. Vekil Türkkan, “Bu Konuda Bakanlığınızın bir çalışması var mı ya da bir çalışma yapılması düşünülüyor mu, 2 sene önce yayınlanan otopark yönetmeliğine ne kadar uyuluyor.” diyerek Gebze’de oturan, çalışan ya da Gebze’ye dışarıdan gelen yani herkes aynı sıkıntıdan şikâyet ediyor.” dedi.

Gebze’de yıllardır otopark sıkıntısı yaşıyor. İlçenin genel problemi konusunda hala bir adım atılmadı. Duruma dikkat çeken İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konunun artık çözülmesi için harekete geçti. Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murta Kurum’un yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

AZ SAYIDAKİ OTOPARKLARIN ÇOĞUNUN RUHSATSIZ OLDUĞU DOĞRU MU?

Önergesinde; “Hemen hemen her mahallede vatandaşlar araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamakta, burada ikamet edenler de esnaflar da başka yerlerden ilçeye gelenler de aynı sıkıntıdan yakınmaktadır.” diyen Türkkan, Gebze’de az sayıdaki mevcut otoparkların büyük çoğunluğunun da ruhsatsız olduğunu ifade etti. 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliği’ne dikkat çeken İYİ Partili Türkkan, Gebze’de bu yönetmeliğe uyularak kaç binada otopark yapıldığını ve bunun denetlenip denetlenmediğini sordu.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliği’nde otoparklar ile ilgili düzenlemeler net olarak belirlenmiştir. Gebze’de bu yönetmeliğe uyularak kaç binada otopark yapılmıştır, bunun tespiti yapılmış mıdır? Yönetmeliğe aykırı davranan yerler hakkında gerekli işlem uygulanmış mıdır?

2-Gebze’de yıllardır yaşanan otopark sıkıntısının çözülmesine yönelik Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır ya da bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

3-Gebze’de az sayıdaki mevcut otopark sayısı kaçtır? Bu otoparkların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu doğru mudur? Ruhsatlı ve ruhsatsız otopark sayısının dağılımı nasıldır? Bu konuda nasıl bir prosedür izlenmektedir ve denetim yapılmakta mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.