19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şimdi de Atalarının Köyünü Merak Ediyorlar

19.02.2018 - 17:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şimdi de Atalarının Köyünü Merak Ediyorlar

Soyağacını öğrenen vatandaşlar, ulaştıkları belgede yer alan köyün nerede olduğunu öğrenmek için harekete geçti.

E-Devlet'te alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmeti uygulanmaya başlanmış, yoğun ilgi ise E Devlet internet sitesini çökertmişti. İnternet kullanıcılarının girmek istediği siteye uzun süre ulaşılamasa da, site yeniden açılarak kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştı. Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soyağaçlarını öğrendi. ŞEHİT TESPİT SİSTEMİNE YÜKLENDİLER Aile büyüklerini ve memleketlerini öğrenen vatandaşlar bu sefer Milli Savunma Bakanlığı'nın şehit tespit sistemine yüklendi. Yoğunluk nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nın mevcut sistemi de kilitlendi. Bakanlık, hizmet iyileştirme çalışması nedeniyle sorgulamanın geçici olarak kapatıldığını duyurdu. ŞİMDİ DE ATALARININ KÖYLERİNİ MERAK EDİYORLAR Şimdi de soyacağını görüntüleyenlerin karşısına yeni bir soru çıktı. Belgede yer alan köyler nerede ve köyün tarihçesi ne?
Soyağacını öğrenen vatandaşlar, ulaştıkları belgede yer alan köyün nerede olduğunu öğrenmek için harekete geçti.

E-Devlet'te alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmeti uygulanmaya başlanmış, yoğun ilgi ise E Devlet internet sitesini çökertmişti. İnternet kullanıcılarının girmek istediği siteye uzun süre ulaşılamasa da, site yeniden açılarak kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştı. Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soyağaçlarını öğrendi.

ŞEHİT TESPİT SİSTEMİNE YÜKLENDİLER

Aile büyüklerini ve memleketlerini öğrenen vatandaşlar bu sefer Milli Savunma Bakanlığı'nın şehit tespit sistemine yüklendi. Yoğunluk nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nın mevcut sistemi de kilitlendi. Bakanlık, hizmet iyileştirme çalışması nedeniyle sorgulamanın geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

ŞİMDİ DE ATALARININ KÖYLERİNİ MERAK EDİYORLAR

Şimdi de soyacağını görüntüleyenlerin karşısına yeni bir soru çıktı. Belgede yer alan köyler nerede ve köyün tarihçesi ne?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.