Sır Küpü sergisi açılıyor

Kocaeli 23.03.2016 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sır Küpü sergisi açılıyor

Seramik Sanatçısı Ece Kazan, insan ve doğadan esinlenerek hayat verdiği 100'ü aşkın özgün pano ve objeyi ‘SIR KÜPÜ’ adını verdiği 3. kişisel sergisiyle Kocaeli’nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Tamamı el yapımı olan ve detaylı işçiliği ile öne çıkan eserler, çamurun tutkulu ellerdeki başkalaşım hikâyesine ışık tutuyor. 30 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde sergilenecek olan ürünler Ece Kazan’ın 20 yıllık sanat hayatının sentezi olarak da nitelendirilebilir.   Profesyonel sanat kariyerinde kişisel ve karma olmak üzere 25’i aşkın ulusal / uluslararası sergiye imza atan Ece Kazan, büyük bir sabır ve itinayla hazırladığı Sır Küpü Sergisi’ni ise mitolojide bolluğu, refahı simgeleyen ve çamurla hayat bulan Anadolu kökenli Bereket Tanrıçası Kibele’ye adıyor. “Sabır bu işin yüreği” İnsana, doğaya kısacası varoluşa dair herşeyden ilham aldığını ifade eden Sanatçı Ece Kazan, çamurdan bir sanat eseri meydana getirmenin, hayat vermenin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu dile getirdi. Sabır, özveri ve dikkat gerektiren seramik sanatında detaylı işçiliği ile öne çıkan Ece Kazan,  şunları söyledi: “Sabır bu işin yüreği. Eserlerimde detaya, renklere çarpıcı ve ahenkli renk kompozisyonlarına çok önem veriyorum. En büyük farkımda bu olsa gerek. Aslında çok tezcanlı bir insanım ama seramik sanatı sayesinde sabırlı olmayı öğrendim. Çamur o kadar hafızası olan bir şey ki atladığınız bir şeyi asla unutmuyor. Tıpkı bir bebek gibi her zaman ilgi ve şefkat bekliyor. Tüm bu süreçte benim için esas vurucu darbe sır ve sırları, karıştırarak, üstüste kullanarak esrarengiz sonuçlar elde etmek. Sonucu önceden ne kadar tahmin etseniz de, bir sır fırınını açmak sizi her zaman şaşırtır, büyüler, yeni şeyler öğretir, yeni deneyimlere iter. O yüzden sergimin adını ‘Sır Küpü’ koydum.”  
Seramik Sanatçısı Ece Kazan, insan ve doğadan esinlenerek hayat verdiği 100'ü aşkın özgün pano ve objeyi ‘SIR KÜPÜ’ adını verdiği 3. kişisel sergisiyle Kocaeli’nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Tamamı el yapımı olan ve detaylı işçiliği ile öne çıkan eserler, çamurun tutkulu ellerdeki başkalaşım hikâyesine ışık tutuyor. 30 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde sergilenecek olan ürünler Ece Kazan’ın 20 yıllık sanat hayatının sentezi olarak da nitelendirilebilir.

 

Profesyonel sanat kariyerinde kişisel ve karma olmak üzere 25’i aşkın ulusal / uluslararası sergiye imza atan Ece Kazan, büyük bir sabır ve itinayla hazırladığı Sır Küpü Sergisi’ni ise mitolojide bolluğu, refahı simgeleyen ve çamurla hayat bulan Anadolu kökenli Bereket Tanrıçası Kibele’ye adıyor.

“Sabır bu işin yüreği”

İnsana, doğaya kısacası varoluşa dair herşeyden ilham aldığını ifade eden Sanatçı Ece Kazan, çamurdan bir sanat eseri meydana getirmenin, hayat vermenin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu dile getirdi. Sabır, özveri ve dikkat gerektiren seramik sanatında detaylı işçiliği ile öne çıkan Ece Kazan,  şunları söyledi: “Sabır bu işin yüreği. Eserlerimde detaya, renklere çarpıcı ve ahenkli renk kompozisyonlarına çok önem veriyorum. En büyük farkımda bu olsa gerek. Aslında çok tezcanlı bir insanım ama seramik sanatı sayesinde sabırlı olmayı öğrendim. Çamur o kadar hafızası olan bir şey ki atladığınız bir şeyi asla unutmuyor. Tıpkı bir bebek gibi her zaman ilgi ve şefkat bekliyor. Tüm bu süreçte benim için esas vurucu darbe sır ve sırları, karıştırarak, üstüste kullanarak esrarengiz sonuçlar elde etmek. Sonucu önceden ne kadar tahmin etseniz de, bir sır fırınını açmak sizi her zaman şaşırtır, büyüler, yeni şeyler öğretir, yeni deneyimlere iter. O yüzden sergimin adını ‘Sır Küpü’ koydum.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.