Sırasöğütler, Darıca ve Gebze’nin çöplüğü mü?

Darıca 18.06.2015 - 22:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sırasöğütler, Darıca ve Gebze’nin çöplüğü mü?

Sırasöğütler Mahallesi gerek Gebze’ye bağlı olduğu dönemlerde gerekse Darıca’ya bağlandıktan sonra bir türlü paletci, hurdacı ve geri dönüşümcülerden olan şikayeti bitmedi.

“Biz Gebze ve Darıca’nın çöplüğümüyüz?” diye yetkililere soran Sırasöğütler Mahallesi sakinleri, “Bakıyoruz herkesin mahallesinde evler var, çocuk parkı var esnaf olarakta mahalle bakkalları, nalbur, pastane var. Ancak bizim halleye bir bakın. Paletçiler, hurdacılar, çöp toplayanların depoları almış başını gitmiş. Bu kadar geri plana atılmış başka bir mahalle yoktur.”şeklinde zerzenişte bulundular. HER TARAFI AYRI BİR MAHALLE Marmaray Demiryolu  Hattı mahllenin kuzey sınırını çizerken burada yapılan tren istsyonu aynı zamanda bütün Darıca’yı temsil edeck. Çünkü Sırasöğütler Mahallesi’ne yapılan Tren İstasyonu’nun adı Darıca olacak ve İstanbul’dan demiryolu ile Darıca’ya gelenler bu yolu kullanacak. Ancak mahallenin bu bölümleri gelişimden istediği payı alamzken mahallenin Abdi İpekçi yani doğu noktasına gidildikçe gelişim oranının arttığı görülüyor. Mahallenin en batısı ise irili ufaklı sanayi kuruluşlarından oluşurken mahallenin en az gelişmiş noktaları olarak görülüyor.
Sırasöğütler Mahallesi gerek Gebze’ye bağlı olduğu dönemlerde gerekse Darıca’ya bağlandıktan sonra bir türlü paletci, hurdacı ve geri dönüşümcülerden olan şikayeti bitmedi.

“Biz Gebze ve Darıca’nın çöplüğümüyüz?” diye yetkililere soran Sırasöğütler Mahallesi sakinleri, “Bakıyoruz herkesin mahallesinde evler var, çocuk parkı var esnaf olarakta mahalle bakkalları, nalbur, pastane var. Ancak bizim halleye bir bakın. Paletçiler, hurdacılar, çöp toplayanların depoları almış başını gitmiş. Bu kadar geri plana atılmış başka bir mahalle yoktur.”şeklinde zerzenişte bulundular.

HER TARAFI AYRI BİR MAHALLE

Marmaray Demiryolu  Hattı mahllenin kuzey sınırını çizerken burada yapılan tren istsyonu aynı zamanda bütün Darıca’yı temsil edeck. Çünkü Sırasöğütler Mahallesi’ne yapılan Tren İstasyonu’nun adı Darıca olacak ve İstanbul’dan demiryolu ile Darıca’ya gelenler bu yolu kullanacak. Ancak mahallenin bu bölümleri gelişimden istediği payı alamzken mahallenin Abdi İpekçi yani doğu noktasına gidildikçe gelişim oranının arttığı görülüyor. Mahallenin en batısı ise irili ufaklı sanayi kuruluşlarından oluşurken mahallenin en az gelişmiş noktaları olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.