19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sivas’ta 'Gebze Çöreği' damga vurdu!

Gebze 16.09.2019 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sivas’ta 'Gebze Çöreği' damga vurdu!

TGF 59. BAŞKANLAR KONSEYİ SİVAS’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi’ne Gebze Çöreği damga vurdu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi, Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 13-15 Eylül tarihlerinde Sivas’ta gerçekleştirildi. Gebze’den ise toplantıya TGF Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti yöneticisi İsa Turhan katıldı. Altun ve Turhan, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas belediye başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Hakan Sezerer’e teşekkür plaketi sunarken, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in özel olarak hazırlattığı Gebze çöreğini hem protokol üyelerine hem de toplantı için Sivas’a gelen 130 gazeteciye hediye ettiler. MECLİS KARARLARI RESMİ İLAN OLARAK YAYINLANSIN TGF heyeti ilk gün protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği akşam yemeğinde bir konuşma yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basını batıyor. Güvensiz ve şantaj gazetelerin türemesi ve onları önleyemememizden dolayı bu işi gerçekten yapan arkadaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Öte yandan maliyetler sürekli artıyor ancak yerel gazetelerin payları sürekli düşüyor. 3 ay önce söyledim. 2019’da en az 250 gazete kapanacak diye. Ne yazık ki bu sayı daha şimdiden 50’ye ulaştı” diye konuştu. SEZERER’DEN TEŞEKKÜR Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme Kurulu üyesi Hakan Sezerer de, 100’üncü yılda 100’ün üzerinde gazeteciyi Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  Başkanlar Konseyi toplantısının ikinci gününde, Milli Mücadelede Sivas konulu panel gerçekleştirildi. Ardından ise Şehit Gazeteci İsmail Güneş mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş de katıldı. Daha sonra ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere şehir turu yaptırıldı. Sivas kongresinin yapıldığı tarihi bina, Arkeoloji müzesi, tarihi Gök Medrese, kent meydanı ve Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü gezildi. Aynı gün ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu, Basın vakfı, Denetleme Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu toplantıları da gerçekleştirildi. Son olarak ise başkanlar konseyi toplantısı gerçekleştirildi. TGF yönetim kurulu ve üye cemiyetlerin başkanlarının katıldığı toplantıda sektörü ilgilendiren önemli kararlar alındı.
TGF 59. BAŞKANLAR KONSEYİ SİVAS’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi’ne Gebze Çöreği damga vurdu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi, Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 13-15 Eylül tarihlerinde Sivas’ta gerçekleştirildi. Gebze’den ise toplantıya TGF Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti yöneticisi İsa Turhan katıldı. Altun ve Turhan, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas belediye başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Hakan Sezerer’e teşekkür plaketi sunarken, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in özel olarak hazırlattığı Gebze çöreğini hem protokol üyelerine hem de toplantı için Sivas’a gelen 130 gazeteciye hediye ettiler.

MECLİS KARARLARI RESMİ İLAN OLARAK YAYINLANSIN

TGF heyeti ilk gün protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği akşam yemeğinde bir konuşma yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basını batıyor. Güvensiz ve şantaj gazetelerin türemesi ve onları önleyemememizden dolayı bu işi gerçekten yapan arkadaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Öte yandan maliyetler sürekli artıyor ancak yerel gazetelerin payları sürekli düşüyor. 3 ay önce söyledim. 2019’da en az 250 gazete kapanacak diye. Ne yazık ki bu sayı daha şimdiden 50’ye ulaştı” diye konuştu.

SEZERER’DEN TEŞEKKÜR

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme Kurulu üyesi Hakan Sezerer de, 100’üncü yılda 100’ün üzerinde gazeteciyi Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  Başkanlar Konseyi toplantısının ikinci gününde, Milli Mücadelede Sivas konulu panel gerçekleştirildi. Ardından ise Şehit Gazeteci İsmail Güneş mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş de katıldı. Daha sonra ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere şehir turu yaptırıldı. Sivas kongresinin yapıldığı tarihi bina, Arkeoloji müzesi, tarihi Gök Medrese, kent meydanı ve Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü gezildi. Aynı gün ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu, Basın vakfı, Denetleme Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu toplantıları da gerçekleştirildi. Son olarak ise başkanlar konseyi toplantısı gerçekleştirildi. TGF yönetim kurulu ve üye cemiyetlerin başkanlarının katıldığı toplantıda sektörü ilgilendiren önemli kararlar alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.