Sivas’ta katledilenler Gebze’de anılıyor

Gebze 01.07.2020 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sivas’ta katledilenler Gebze’de anılıyor

Sivas’ta 27 yıl önce Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenecek basın açıklaması ile anılacak Kaynak: Sivas’ta katledilenler Gebze’de anılıyor. Sivas’ta 27 yıl önce Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenecek basın açıklaması ile anılacak. Gebze Kent Meydanı’nda 02 Temmuz Perşembe akşam düzenlenecek etkinlik saat 19.00’da başlayacak. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklamada basın açıklaması ve anmaya tüm vatandaşlar davet edildi. VAHŞETLERİN DEVAMI Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen, temel insani değerlerini yitirmemiş herkesin yüreğini acıtmaya devam etmektedir. Geçmişte Çorum’da, Maraş’ta yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak gerçekleşen Sivas Katliamı, ülkemizin ve halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici ve derin güçlerce katledilişiyle sonuçlanmıştı. Sivas Katliamı, tıpkı Malatya, Maraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Beyazıt, Gazi katliamları gibi karanlıkta bırakılmış, arkasındaki güçler kasıtlı olarak ortaya çıkarılmamıştır. UNUTMAYACAĞIZ İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi, yaşadığımız tüm katliamları lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olduğumuzu göstermeye davet ediyoruz. Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin direnci, bilinci ve inancının hepimize ışık olacağına inanıyor, katliamda yaşamını yitiren canlarımızı anmak üzere Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 2 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 19.00’da Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz basın açıklamamıza tüm halkımızı bekliyoruz.”

Sivas’ta 27 yıl önce Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenecek basın açıklaması ile anılacak Kaynak: Sivas’ta katledilenler Gebze’de anılıyor.

Sivas’ta 27 yıl önce Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenecek basın açıklaması ile anılacak. Gebze Kent Meydanı’nda 02 Temmuz Perşembe akşam düzenlenecek etkinlik saat 19.00’da başlayacak. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklamada basın açıklaması ve anmaya tüm vatandaşlar davet edildi.

VAHŞETLERİN DEVAMI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen, temel insani değerlerini yitirmemiş herkesin yüreğini acıtmaya devam etmektedir. Geçmişte Çorum’da, Maraş’ta yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak gerçekleşen Sivas Katliamı, ülkemizin ve halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici ve derin güçlerce katledilişiyle sonuçlanmıştı. Sivas Katliamı, tıpkı Malatya, Maraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Beyazıt, Gazi katliamları gibi karanlıkta bırakılmış, arkasındaki güçler kasıtlı olarak ortaya çıkarılmamıştır.

UNUTMAYACAĞIZ

İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi, yaşadığımız tüm katliamları lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olduğumuzu göstermeye davet ediyoruz. Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin direnci, bilinci ve inancının hepimize ışık olacağına inanıyor, katliamda yaşamını yitiren canlarımızı anmak üzere Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 2 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 19.00’da Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz basın açıklamamıza tüm halkımızı bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.