Siyasetçilere Maske Takmamak Serbest Mi?

Gebze 04.07.2020 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Siyasetçilere Maske Takmamak Serbest Mi?

Koronavirüs salgını hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Uzunca süre evlerimizde kaldık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her akşam televizyona çıkmasını dört gözle bekledik. Vaka sayısına ya da iyileşen hasta sayısına odaklandık.  Sokağa çıkma yasaklarında evlerde kitap okuduk, televizyon seyrettik, kendimizle baş başa kaldık. Bir dönem en sevdiğimiz kafe ya da restoranlara hasret kaldık. Saçımız sakalımız birbirine karıştı, berberimize hasret dolu aylara imza attık. ** Şu günlerde yeni normalleşme sürecini yaşıyoruz.  Eski günlere oranla daha rahat ve özgürüz. Ancak ne salgın sona erdi ne de tehdit bitti. Yetkililerin sözlerine kulak vermeye devam edeceğiz. Rehavete kapılmadan eski günlere dönmemek için gayret göstereceğiz. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için bunu yapmak zorundayız. Dünya genelinde ve ülkemizde salgın nedeniyle binlerce insan yaşamını yitirdi. Tüm bunlardan ders almak zorundayız. Rehavet bize göre değil.   ** Salgın döneminde haber sıkıntısı çeken biz gazeteciler, son günlerde haber açısından daha rahat günler geçiriyoruz. Meclis toplantıları birbirini izliyor. Her biri çok hareketli ve dolu dolu geçiyor. Muhalefet eleştiriyor, belediye başkanları izah ediyor, dört dörtlük demokrasi karşımıza çıkıyor. Biz basın mensuplarına da yazacak çok malzeme çıkıyor. Eski pasif ve sıkıcı günleri geride bırakıp sokaklara, yani haberin peşine gitmeyi sürdürüyoruz. ** Hem Çayırova hem de Gebze meclisini takip ettim. Girişte ateşimiz ölçüldü, salon koltukları sosyal mesafeye göre ayarlandı. Bunlarda mesele yok. Esas mesele, salondaki bazı siyasetçiler zaman ilerledikçe maskelerini çıkarıp, meclisi maske takmadan takip etti. Durum böyle olunca risk oranı artıyor, salgına davetiye çıkarılıyor. Kocaeli bölgesinde maske takmamak yasak, para cezası da var. İşçiye de yasak, öğrenciye de yasak siyasetçiye de yasak. ** Siyasetçi olmanın doğuştan gelen bir maske takmama ayrıcalığı yok. Hiçbir kitapta böyle bir şey yok. Zaman ilerledikçe, salonda sıkılan ya da bunalan siyasetçi maskesini çıkarıp kalan süreyi maskesiz tamamlıyor. Ne yazık ki her partide durum bu şekilde, maske konusu yabana atılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın defalarca dile getirdiği bir şey var; kapalı alanlarda çok bulunmamak ve maskesiz o ortamda bulunmamak. Siyasetçi de olsa kurallara uymak en doğru çözüm olacaktır.  

Koronavirüs salgını hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Uzunca süre evlerimizde kaldık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her akşam televizyona çıkmasını dört gözle bekledik. Vaka sayısına ya da iyileşen hasta sayısına odaklandık.  Sokağa çıkma yasaklarında evlerde kitap okuduk, televizyon seyrettik, kendimizle baş başa kaldık. Bir dönem en sevdiğimiz kafe ya da restoranlara hasret kaldık. Saçımız sakalımız birbirine karıştı, berberimize hasret dolu aylara imza attık.

**

Şu günlerde yeni normalleşme sürecini yaşıyoruz.  Eski günlere oranla daha rahat ve özgürüz. Ancak ne salgın sona erdi ne de tehdit bitti. Yetkililerin sözlerine kulak vermeye devam edeceğiz. Rehavete kapılmadan eski günlere dönmemek için gayret göstereceğiz. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için bunu yapmak zorundayız. Dünya genelinde ve ülkemizde salgın nedeniyle binlerce insan yaşamını yitirdi. Tüm bunlardan ders almak zorundayız. Rehavet bize göre değil.  

**

Salgın döneminde haber sıkıntısı çeken biz gazeteciler, son günlerde haber açısından daha rahat günler geçiriyoruz. Meclis toplantıları birbirini izliyor. Her biri çok hareketli ve dolu dolu geçiyor. Muhalefet eleştiriyor, belediye başkanları izah ediyor, dört dörtlük demokrasi karşımıza çıkıyor. Biz basın mensuplarına da yazacak çok malzeme çıkıyor. Eski pasif ve sıkıcı günleri geride bırakıp sokaklara, yani haberin peşine gitmeyi sürdürüyoruz.

**

Hem Çayırova hem de Gebze meclisini takip ettim. Girişte ateşimiz ölçüldü, salon koltukları sosyal mesafeye göre ayarlandı. Bunlarda mesele yok. Esas mesele, salondaki bazı siyasetçiler zaman ilerledikçe maskelerini çıkarıp, meclisi maske takmadan takip etti. Durum böyle olunca risk oranı artıyor, salgına davetiye çıkarılıyor. Kocaeli bölgesinde maske takmamak yasak, para cezası da var. İşçiye de yasak, öğrenciye de yasak siyasetçiye de yasak.

**

Siyasetçi olmanın doğuştan gelen bir maske takmama ayrıcalığı yok. Hiçbir kitapta böyle bir şey yok. Zaman ilerledikçe, salonda sıkılan ya da bunalan siyasetçi maskesini çıkarıp kalan süreyi maskesiz tamamlıyor. Ne yazık ki her partide durum bu şekilde, maske konusu yabana atılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın defalarca dile getirdiği bir şey var; kapalı alanlarda çok bulunmamak ve maskesiz o ortamda bulunmamak. Siyasetçi de olsa kurallara uymak en doğru çözüm olacaktır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.