SMIIC Metroloji Konseyi 8. kez toplandı

Gebze 28.10.2020 - 09:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

SMIIC Metroloji Konseyi 8. kez toplandı

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Metroloji Konseyi 8. Toplantısı korona virüs önlemleri dolayısıyla ilk kez video konferans yönetimiyle gerçekleştirildi. Toplantı organizasyonunu yapan Türkiye’nin yanı sıra İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) ve SMIIC MC üyesi Afganistan, Bosna Hersek, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Gambiya, Gine, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Malezya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda ve Ürdün olmak üzere toplam 24 üye ve gözlemci ülkeden 57 temsilci katıldı. Toplantıya ayrıca SMIIC MC ile irtibatlı kuruluş (liaison organization) olması gündemde olan Körfez Ülkeleri Metroloji Birliği (Gulf Association for Metrology - GULFMET) temsilcileri de katılım sağladı. TÜBİTAK UME’NİN İMKANLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ Toplantıda COVID-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında, TÜBİTAK UME tarafından yürütülmekte olan projelerle birlikte SMIIC Metroloji Konseyi (SMIIC MC) üyesi ülkelerde helal ürün test ve belgelendirmesi, ilgili referans malzemelerin üretimi için yapılan bilimsel çalışmalar ve projelerin sunumları gerçekleştirildi. Bu alanda kapsamlı bir altyapısı olan TÜBİTAK UME’nin sahip olduğu imkanlar, hayata geçirdiği projeler, diğer üye ülkeler ile yapılabilecek ortak çalışmalar ve ülkemizin İslam Ülkelerine verebileceği katkılar üzerine katılımcılara bilgilendirme yapıldı. 2021 YILINA ERTELENDİ Koordinasyonunu TÜBİTAK UME’nin yaptığı SMIIC MC Kapasite Geliştirme Programı (Metrology Council Technical Capacity Building Program - TCBP) kapsamında yapılan çalışmaların son durumu ve önemi üzerinde durulduğu toplantıda COVID-19 pandemisi sebebiyle 2021 yılına ertelenen programın eğitim bölümünün internet üzerinden bağlantı ile yapılabilirliği dile getirildi. Programın koordinasyonunda Türkiye ile birlikte görev alan Suudi Arabistan ve Bosna Hersek de internet bağlantılı eğitime katkı vereceklerini üye ülke temsilcilerine bildirdi. 2010 YILINDA KURULDU Ayrıca SMIIC MC 2021 çalışma planı hazırlanması için Türkiye başkanlığında çalışmak üzere Bosna Hersek, Endonezya, Fildişi Sahili, İran, Kamerun, Malezya, Sudan, Suudi Arabistan ve Uganda’dan oluşan bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi. İslam ülkeleri arasında ticarete engel teşkil eden teknik konularda uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla ulusal kalite altyapılarının işbirliği içinde geliştirilmesini hedefleyen SMIIC, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur.

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Metroloji Konseyi 8. Toplantısı korona virüs önlemleri dolayısıyla ilk kez video konferans yönetimiyle gerçekleştirildi.

Toplantı organizasyonunu yapan Türkiye’nin yanı sıra İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) ve SMIIC MC üyesi Afganistan, Bosna Hersek, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Gambiya, Gine, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Malezya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda ve Ürdün olmak üzere toplam 24 üye ve gözlemci ülkeden 57 temsilci katıldı. Toplantıya ayrıca SMIIC MC ile irtibatlı kuruluş (liaison organization) olması gündemde olan Körfez Ülkeleri Metroloji Birliği (Gulf Association for Metrology - GULFMET) temsilcileri de katılım sağladı.

TÜBİTAK UME’NİN İMKANLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantıda COVID-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında, TÜBİTAK UME tarafından yürütülmekte olan projelerle birlikte SMIIC Metroloji Konseyi (SMIIC MC) üyesi ülkelerde helal ürün test ve belgelendirmesi, ilgili referans malzemelerin üretimi için yapılan bilimsel çalışmalar ve projelerin sunumları gerçekleştirildi. Bu alanda kapsamlı bir altyapısı olan TÜBİTAK UME’nin sahip olduğu imkanlar, hayata geçirdiği projeler, diğer üye ülkeler ile yapılabilecek ortak çalışmalar ve ülkemizin İslam Ülkelerine verebileceği katkılar üzerine katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

2021 YILINA ERTELENDİ

Koordinasyonunu TÜBİTAK UME’nin yaptığı SMIIC MC Kapasite Geliştirme Programı (Metrology Council Technical Capacity Building Program - TCBP) kapsamında yapılan çalışmaların son durumu ve önemi üzerinde durulduğu toplantıda COVID-19 pandemisi sebebiyle 2021 yılına ertelenen programın eğitim bölümünün internet üzerinden bağlantı ile yapılabilirliği dile getirildi. Programın koordinasyonunda Türkiye ile birlikte görev alan Suudi Arabistan ve Bosna Hersek de internet bağlantılı eğitime katkı vereceklerini üye ülke temsilcilerine bildirdi.

2010 YILINDA KURULDU

Ayrıca SMIIC MC 2021 çalışma planı hazırlanması için Türkiye başkanlığında çalışmak üzere Bosna Hersek, Endonezya, Fildişi Sahili, İran, Kamerun, Malezya, Sudan, Suudi Arabistan ve Uganda’dan oluşan bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi. İslam ülkeleri arasında ticarete engel teşkil eden teknik konularda uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla ulusal kalite altyapılarının işbirliği içinde geliştirilmesini hedefleyen SMIIC, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı (OIC) bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.