Soba'dan Gebze İl Olsun Tartışmalarına açıklama

Gebze 29.04.2016 - 10:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Soba'dan Gebze İl Olsun Tartışmalarına açıklama

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp Gebze yapılmasaydı, Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu.

AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp  Gebze yapılmasaydı,  Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu. O zaman yapılan eleştirilere saygı duyardık." dedi. AK Parti  Gebze İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soba, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gebze'nin il olması konusunun gündemlerinde olmadığını belirten Soba,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanken geldiği  Gebze'nin il yapılmayacağını açıkça ifade ettiğini söyledi. Soba,  AK Parti iktidarında hiçbir ilçenin il yapılmadığını dikkati çekerek, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp  Gebze yapılmasaydı,  Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu. O zaman yapılan eleştirilere saygı duyardık." diye konuştu. Gebze'nin içinde barındırdığı 9 OSB, Bilişim Vadisi, TÜBİTAK, TSE,  Gebze Teknik Üniversitesi ile 40 ilden büyük olduğunu vurgulayan Soba, şöyle devam etti: "Bizim öncelikle Gebzelilik bilincini oluşturmamız,  Gebze'de yaşayan insanların  Gebze'yi sahiplenme noktasında duyarlılık göstermesini sağlamamız lazım. Bazı şeyler altyapısı yapılmadan 'ben onu' istiyorum demekle olmuyor. O yüzden başta sivil toplum kuruluşları, işadamları dernekleri olmak üzere Gebzelilik bilincini ve kültürünü oluşturalım, ondan sonra bazı şeyler zaten kendiliğinden gelir. Biz de o zaman üstümüze düşeni yaparız." "Hünkar Çayırı'nın satışı Bir gazetecinin "Hünkar Çayırı" olarak adlandırılan Mülkiyeti Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) ait olan 195 bin 763 metrekarelik taşınmazın  Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin sorusu üzerine İlçe Başkanı Soba, "İlanı duyduktan sonra ilçe ve il başkanlığı ile milletvekilleri hemen konuya müdahil oldu. Artık oranın satışı söz konusu olamaz ve gündemimizden düşmüştür. Orayla ilgili  Gebze Belediyesi'nin ve  Gebze Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği bir proje var. O projeyi hayata geçireceğiz." dedi. Gebze Mermerciler Fuarı Projesi'nin ilçeye büyük katkı sunacağını söyleyen Soba, projenin içinde, borsa, 2 otel, mesleki hastalıklar hastanesi, cami ve okulun yer aldığını söyledi.
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp Gebze yapılmasaydı, Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu.

AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp  Gebze yapılmasaydı,  Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu. O zaman yapılan eleştirilere saygı duyardık." dedi.


AK Parti  Gebze İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soba, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gebze'nin il olması konusunun gündemlerinde olmadığını belirten Soba,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanken geldiği  Gebze'nin il yapılmayacağını açıkça ifade ettiğini söyledi.

Soba,  AK Parti iktidarında hiçbir ilçenin il yapılmadığını dikkati çekerek, "AK Parti'nin hükumet programında herhangi bir yeri il yapmak yok. Bir yer il yapılıp  Gebze yapılmasaydı,  Gebze'ye haksızlık yapılmış olurdu. O zaman yapılan eleştirilere saygı duyardık." diye konuştu.

Gebze'nin içinde barındırdığı 9 OSB, Bilişim Vadisi, TÜBİTAK, TSE,  Gebze Teknik Üniversitesi ile 40 ilden büyük olduğunu vurgulayan Soba, şöyle devam etti:

"Bizim öncelikle Gebzelilik bilincini oluşturmamız,  Gebze'de yaşayan insanların  Gebze'yi sahiplenme noktasında duyarlılık göstermesini sağlamamız lazım. Bazı şeyler altyapısı yapılmadan 'ben onu' istiyorum demekle olmuyor. O yüzden başta sivil toplum kuruluşları, işadamları dernekleri olmak üzere Gebzelilik bilincini ve kültürünü oluşturalım, ondan sonra bazı şeyler zaten kendiliğinden gelir. Biz de o zaman üstümüze düşeni yaparız."

"Hünkar Çayırı'nın satışı

Bir gazetecinin "Hünkar Çayırı" olarak adlandırılan Mülkiyeti Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) ait olan 195 bin 763 metrekarelik taşınmazın  Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin sorusu üzerine İlçe Başkanı Soba, "İlanı duyduktan sonra ilçe ve il başkanlığı ile milletvekilleri hemen konuya müdahil oldu. Artık oranın satışı söz konusu olamaz ve gündemimizden düşmüştür. Orayla ilgili  Gebze Belediyesi'nin ve  Gebze Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği bir proje var. O projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Gebze Mermerciler Fuarı Projesi'nin ilçeye büyük katkı sunacağını söyleyen Soba, projenin içinde, borsa, 2 otel, mesleki hastalıklar hastanesi, cami ve okulun yer aldığını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.