19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Soba’dan ‘yerli otomobili’ eleştirenlere cevap!

Siyaset 30.12.2019 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Soba’dan ‘yerli otomobili’ eleştirenlere cevap!

AK Parti Gebze Meclis Üyesi Hasan Soba, geçtiğimiz Cuma günü ilk prototip modeli görücüye çıkan yerli otomobili acımasızca eleştirenlere sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi. Soba, "Fabrika nerede" diyen cahillere; Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz, ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime geçilir” dedi. AK Parti Gebze Meclis Üyesi Hasan Soba, ‘yerli otomobil’ ile ilgili eleştiri yapanlara sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi. Soba yaptığı açıklamada, "Fabrika nerede" diyen cahillere; Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz, ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime geçilir. Çünkü fabrika bandı modelin ayarlarına göre kuruluyor. Neredeyse her parça için ayrı makina var ve her makinanın da çok ince ayarları var. Prototip üretmeden kol saati bile imal edilemez, aksi halde en ufak bir hata milyarlarca dolar zarar demektir. Prototip/model üreten fabrika ise bir tek İtalya'da var, seri üretim yapmıyor ve sadece isteğe göre model tasarımlar imal ediyor. (Custom) Burada isteyen herkes tasarımını götürüp kendi özel arabasını dahi üretebilir. Alman arabası, Japon arabası, Kore arabası dediğimiz tüm araçların temeli İtalya'da atıldı. Herkes orada denemesini yapar, başarılı olursa oradaki ölçüleri alıp fabrikayı kurar ve seri üretime geçer. Anladın mı hazımsız kardeşim? Heykel gibi olmuyor yani.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gebze Meclis Üyesi Hasan Soba, geçtiğimiz Cuma günü ilk prototip modeli görücüye çıkan yerli otomobili acımasızca eleştirenlere sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi. Soba, "Fabrika nerede" diyen cahillere; Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz, ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime geçilir” dedi.

AK Parti Gebze Meclis Üyesi Hasan Soba, ‘yerli otomobil’ ile ilgili eleştiri yapanlara sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi. Soba yaptığı açıklamada, "Fabrika nerede" diyen cahillere; Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz, ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime geçilir. Çünkü fabrika bandı modelin ayarlarına göre kuruluyor. Neredeyse her parça için ayrı makina var ve her makinanın da çok ince ayarları var. Prototip üretmeden kol saati bile imal edilemez, aksi halde en ufak bir hata milyarlarca dolar zarar demektir. Prototip/model üreten fabrika ise bir tek İtalya'da var, seri üretim yapmıyor ve sadece isteğe göre model tasarımlar imal ediyor. (Custom) Burada isteyen herkes tasarımını götürüp kendi özel arabasını dahi üretebilir. Alman arabası, Japon arabası, Kore arabası dediğimiz tüm araçların temeli İtalya'da atıldı. Herkes orada denemesini yapar, başarılı olursa oradaki ölçüleri alıp fabrikayı kurar ve seri üretime geçer. Anladın mı hazımsız kardeşim? Heykel gibi olmuyor yani.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.