Sokağa çıkma yasağında izlenimler

Kocaeli 23.04.2020 - 12:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sokağa çıkma yasağında izlenimler

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Gebze sokaklarını dolaşarak,  yasağın sokaktaki izlenimlerini almak istedim. Öncelikle söyleyeyim polislerimiz çok dikkatli ve özenli. Birkaç defa ekiplerce çevrildim. Gebze sokakları kedilere ve güvercinlere bırakılmış adeta. Sokakta kendilerini rahatsız edecek insan görmemenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar. Tüm doğa ve yaşam kendilerinden yana, bu günlerin tadını çıkarıyorlar. ** Salgın konusunda insanlarımız her geçen gün daha bilinçli durumda. Belli süre açık olan marketlerde sosyal mesafe kuralına titizlikle uyulduğuna ve herkesin maske ile eldiven kullandığına şahit oldum. Sokağa çıkan araçlar belirli yerlerde ekipler tarafından denetleniyor. Polislerimiz, sağduyulu ve vatandaşla olan iletişimleri pozitif. Şehir sokaklarının sık aralıklarla temizlendiği hemen belli oluyor. Görüntü kirliliği oluşturacak kalabalık olmayınca, sokaklar geçmişe göre daha düzenli ve temiz kalıyor. ** Kedilerin, köpeklerin ve güvercinlerin eskisinden daha mutlu olduklarını gördüm. Tarihi günlere tanıklık edip her zamankinden daha özgür olmanın sevincini yaşıyorlardı. Kent, daha önce hiç görmediğim şekilde güneşli bahar mevsimini kimsesiz ve yapayalnız geçiriyordu.  Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle hepimiz yaşamdan bir bahar alacaklı durumdayız. Yeni yıla girdiğimiz akşam, tüm bunların olacağına ihtimal dahi vermezken şimdiyse salgınla mücadele ediyoruz.   ** Tüm bunlar hem kendi sağlığımız hem de çevremizin sağlığı için. Bunların her biri geçecek. Salgını ne kadar ciddiye alırsak o kadar çabuk geçecek. Önümüzde çok uzun günler, güneşli baharlar, bayramlar var. Yetkililerin uyarılarını dikkate almaya devam edeceğiz. Habertürk’te yer alan haberde bayram sonrasındaki tabloya göre hayatın kademeli olarak normale dönme ihtimalinden söz edildi. Karamsar olmak yok. Eskisinden de daha dikkatli olacağız. Sonunda hep beraber kazanmanın tadını çıkaracağız.  

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Gebze sokaklarını dolaşarak,  yasağın sokaktaki izlenimlerini almak istedim. Öncelikle söyleyeyim polislerimiz çok dikkatli ve özenli. Birkaç defa ekiplerce çevrildim. Gebze sokakları kedilere ve güvercinlere bırakılmış adeta. Sokakta kendilerini rahatsız edecek insan görmemenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar. Tüm doğa ve yaşam kendilerinden yana, bu günlerin tadını çıkarıyorlar.

**

Salgın konusunda insanlarımız her geçen gün daha bilinçli durumda. Belli süre açık olan marketlerde sosyal mesafe kuralına titizlikle uyulduğuna ve herkesin maske ile eldiven kullandığına şahit oldum. Sokağa çıkan araçlar belirli yerlerde ekipler tarafından denetleniyor. Polislerimiz, sağduyulu ve vatandaşla olan iletişimleri pozitif. Şehir sokaklarının sık aralıklarla temizlendiği hemen belli oluyor. Görüntü kirliliği oluşturacak kalabalık olmayınca, sokaklar geçmişe göre daha düzenli ve temiz kalıyor.

**

Kedilerin, köpeklerin ve güvercinlerin eskisinden daha mutlu olduklarını gördüm. Tarihi günlere tanıklık edip her zamankinden daha özgür olmanın sevincini yaşıyorlardı. Kent, daha önce hiç görmediğim şekilde güneşli bahar mevsimini kimsesiz ve yapayalnız geçiriyordu.  Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle hepimiz yaşamdan bir bahar alacaklı durumdayız. Yeni yıla girdiğimiz akşam, tüm bunların olacağına ihtimal dahi vermezken şimdiyse salgınla mücadele ediyoruz.  

**

Tüm bunlar hem kendi sağlığımız hem de çevremizin sağlığı için. Bunların her biri geçecek. Salgını ne kadar ciddiye alırsak o kadar çabuk geçecek. Önümüzde çok uzun günler, güneşli baharlar, bayramlar var. Yetkililerin uyarılarını dikkate almaya devam edeceğiz. Habertürk’te yer alan haberde bayram sonrasındaki tabloya göre hayatın kademeli olarak normale dönme ihtimalinden söz edildi. Karamsar olmak yok. Eskisinden de daha dikkatli olacağız. Sonunda hep beraber kazanmanın tadını çıkaracağız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.