GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Sokak hayvanlarını unutmayın

Kocaeli 23.01.2020 - 13:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sokak hayvanlarını unutmayın

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN...

Kışın tam ortasındayız. Evlerde bile ısınamıyor, kombimizin derecesini sürekli yükseltiyoruz.  Üzerimizde giysiler, battaniyeler ve odamızda sıcak yatağımız mevcut. Gider bir çay demler, kahve içip çorba yapar, sonuçta ısınırız, kışı atlatırız. Peki ya, sokakta yaşayan, sokakta yaşamak zorunda kalan, gecenin soğuğuyla boğuşan, sürekli olarak kötülükle mücadele eden sokak hayvanları ne yapacak? Gün içinde, haftada ya da ayda bir kere onları düşündünüz mü? ** Sık sık duyulan “Onlar başlarının çaresine bakar, ya da hayvanlar bir yolunu bulur” düşüncesi gerçeklikten ve akıldan uzak, bomboş bir yaklaşım. İnsanlar gibi onlar da canlı. Bizler nasıl üşüyorsak hayvanlar da üşüyor ve acıkıyor. Bunu anlamak zor olmasa gerek. Sık sık şiddet haberlerinin içinde yer alan, kendilerini korumaları mümkün olmayan canlılar, bize Allah’ın emaneti. Onların yaşam haklarına saygı duymalı, onlara yardımcı olmalı, onları anlamalı ve korumalıyız. ** Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bu anlamda ellerinden gelen desteği ve gayreti gösteriyor. Sokakta yaşayan canlılar için önemli hizmetleri var. Ancak bu konuda tüm her şeyi onlara bırakmak doğru değil. Bizlerin yani vatandaşların da bu anlamda sorumlulukları var. Kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymak madden ya da zaman açısından bizlere yorucu gelmeyecektir. Üstelik bu hareket unuttuğumuz insani değerler ve sevgi açısından önemli bir eylem. ** Konuşamayıp derdini anlatamadan pek çok sıkıntıyla mücadele eden canlılar için Belediyenin birçok noktaya koyduğu hayvan besleme kapları var. Gün içerisinde bu besleme kaplarına sigara izmariti atan, zarar verip tekmeleyen fazlaca kişiye denk geliyoruz. Devlet malına zarar vermekten ceza almaları, üstelik hayvanlardan özür dilemeleri gerekiyor. Ayrıca iyi bir hastanede tedavi olmaları, tedavi olmadan da topluma karışmamaları herkes için sevindirici olacak. ** Hayvan sevmeyen insanların zaten insan sevmeleri beklenemez. Önceki gün sosyal medyada gördüğüm bir fotoğraf beni duygulandırdı. Gebze Ülkü Ocakları sokaktaki canlılar için pek çok noktaya yem ve su bırakarak onları kış günü unutmamış. Memlekete hayvan kaplarının içine sigara atan değil işte böyle duyarlı insanlar lazım. Bu köşeden canlılar için mücadele eden, buna benzer projeler gerçekleştiren tüm herkese sonuna kadar destek olacağımın sözünü veriyorum.
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN...

Kışın tam ortasındayız. Evlerde bile ısınamıyor, kombimizin derecesini sürekli yükseltiyoruz.  Üzerimizde giysiler, battaniyeler ve odamızda sıcak yatağımız mevcut. Gider bir çay demler, kahve içip çorba yapar, sonuçta ısınırız, kışı atlatırız. Peki ya, sokakta yaşayan, sokakta yaşamak zorunda kalan, gecenin soğuğuyla boğuşan, sürekli olarak kötülükle mücadele eden sokak hayvanları ne yapacak? Gün içinde, haftada ya da ayda bir kere onları düşündünüz mü?

**

Sık sık duyulan “Onlar başlarının çaresine bakar, ya da hayvanlar bir yolunu bulur” düşüncesi gerçeklikten ve akıldan uzak, bomboş bir yaklaşım. İnsanlar gibi onlar da canlı. Bizler nasıl üşüyorsak hayvanlar da üşüyor ve acıkıyor. Bunu anlamak zor olmasa gerek. Sık sık şiddet haberlerinin içinde yer alan, kendilerini korumaları mümkün olmayan canlılar, bize Allah’ın emaneti. Onların yaşam haklarına saygı duymalı, onlara yardımcı olmalı, onları anlamalı ve korumalıyız.

**

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bu anlamda ellerinden gelen desteği ve gayreti gösteriyor. Sokakta yaşayan canlılar için önemli hizmetleri var. Ancak bu konuda tüm her şeyi onlara bırakmak doğru değil. Bizlerin yani vatandaşların da bu anlamda sorumlulukları var. Kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymak madden ya da zaman açısından bizlere yorucu gelmeyecektir. Üstelik bu hareket unuttuğumuz insani değerler ve sevgi açısından önemli bir eylem.

**

Konuşamayıp derdini anlatamadan pek çok sıkıntıyla mücadele eden canlılar için Belediyenin birçok noktaya koyduğu hayvan besleme kapları var. Gün içerisinde bu besleme kaplarına sigara izmariti atan, zarar verip tekmeleyen fazlaca kişiye denk geliyoruz. Devlet malına zarar vermekten ceza almaları, üstelik hayvanlardan özür dilemeleri gerekiyor. Ayrıca iyi bir hastanede tedavi olmaları, tedavi olmadan da topluma karışmamaları herkes için sevindirici olacak.

**

Hayvan sevmeyen insanların zaten insan sevmeleri beklenemez. Önceki gün sosyal medyada gördüğüm bir fotoğraf beni duygulandırdı. Gebze Ülkü Ocakları sokaktaki canlılar için pek çok noktaya yem ve su bırakarak onları kış günü unutmamış. Memlekete hayvan kaplarının içine sigara atan değil işte böyle duyarlı insanlar lazım. Bu köşeden canlılar için mücadele eden, buna benzer projeler gerçekleştiren tüm herkese sonuna kadar destek olacağımın sözünü veriyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.