Sokakta Dilenen Çocuk Kalmayacak

Gebze 12.04.2018 - 15:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sokakta Dilenen Çocuk Kalmayacak

Gebze Kaymakamı Mustafa güler başkanlığında ‘5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eş güdüm sağlanması’na yönelik toplantı yapıldı.

Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İş Kurumu Müdürü Ayhan Kutlu, İlçe SHM Müdürü Kadriye Aydemir, SYDV Müdürü İpek Çulha, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Gebze Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Umur katıldı. MOBİL EKİPLER OLUŞTURULDU Toplantıda 5395 Sayılı Kanun çerçevesinde yapılan koruyucu, önleyici çalışmalar ve sokakta çalışan/çalıştırılan, dilenen/dilendirilen çocuklar ile ilgili konular değerlendirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Çocukların sokakta her türlü tehlikeye maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan suiistimallerinin önüne geçmek, çocukların ihmal ve istismar edilmelerini önlemek için Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze Belediyesi ve Gebze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından görevlendirilen personellerden mobil ekipler oluşturuldu. TAKİP EDİLDİ Oluşturulan ekipler tarafından yapılan 3 aylık çalışmada mobil ekip tarafından her gün yapılan düzenli denetimler sonucu Nisan ayında sokakta çalışan veya dilendirilen çocuk sayısının çok önemli miktarda azaldığı gözlemlenmiştir. Tespiti yapılan çocuklardan 39’u hakkında eğitim tedbiri talep edilmiş 2 çocuk ise İlçe Halk Eğitim Merkezi okur-yazarlık kursuna yönlendirilmiştir. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sokakta çalıştırıldığı tespit edilen çocukların aile hekimliklerinden kayıtları araştırılarak rutin aşı uygulaması ve hastalık takipleri yapılmıştır. İHBAR EDİN Gebze Belediyesi, SYDV ve Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sosyo-ekonomik yoksunluğu bulunan aileler desteklenmektedir. Ayrıca İlçe Spor Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından çocukların sportif ve kültürel etkinliklere katılımı sağlanmaktadır. Sokaklarda çalıştırılıp dilendirilen çocuklar ile karşılaşan vatandaşlarımızın ALO 183, ALO 155, ALO 153 numaralı ihbar hatlarına durumu bildirmeleri gerekmektedir. Kanunlarımız aynı zamanda bu çocuklardan (18 yaş altı) alışveriş yapan ve para veren şahıslara yönelik idari para cezası uygulanmasını da öngörmektedir. 2 AYDA BİR TOPLANILIYOR Bağımlılıkla mücadele ve çocuk koordinasyon kurullarımız 2 ayda bir toplanarak bu konuların takibini yapıyoruz. Bu kurullara bağlı alt çalışma gurupları oluşturularak saha çalışmalarının sürekli hale getirildi. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranması, sokakta dilenen çocuklara para ve yardımda bulunulmaması, yoksul ailelerimize Kaymakamlık SYDV ve Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce her türlü yardımın yapıldığını buralara yönlendirilmeleri daha doğru olacak. Çocuklarımızı sokaktan ve sokağın tehlikelerinden hep birlikte korumalıyız.” dedi.
Gebze Kaymakamı Mustafa güler başkanlığında ‘5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eş güdüm sağlanması’na yönelik toplantı yapıldı.

Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İş Kurumu Müdürü Ayhan Kutlu, İlçe SHM Müdürü Kadriye Aydemir, SYDV Müdürü İpek Çulha, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Gebze Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Umur katıldı.

MOBİL EKİPLER OLUŞTURULDU

Toplantıda 5395 Sayılı Kanun çerçevesinde yapılan koruyucu, önleyici çalışmalar ve sokakta çalışan/çalıştırılan, dilenen/dilendirilen çocuklar ile ilgili konular değerlendirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Çocukların sokakta her türlü tehlikeye maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan suiistimallerinin önüne geçmek, çocukların ihmal ve istismar edilmelerini önlemek için Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze Belediyesi ve Gebze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından görevlendirilen personellerden mobil ekipler oluşturuldu.

TAKİP EDİLDİ

Oluşturulan ekipler tarafından yapılan 3 aylık çalışmada mobil ekip tarafından her gün yapılan düzenli denetimler sonucu Nisan ayında sokakta çalışan veya dilendirilen çocuk sayısının çok önemli miktarda azaldığı gözlemlenmiştir. Tespiti yapılan çocuklardan 39’u hakkında eğitim tedbiri talep edilmiş 2 çocuk ise İlçe Halk Eğitim Merkezi okur-yazarlık kursuna yönlendirilmiştir. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sokakta çalıştırıldığı tespit edilen çocukların aile hekimliklerinden kayıtları araştırılarak rutin aşı uygulaması ve hastalık takipleri yapılmıştır.

İHBAR EDİN

Gebze Belediyesi, SYDV ve Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sosyo-ekonomik yoksunluğu bulunan aileler desteklenmektedir. Ayrıca İlçe Spor Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından çocukların sportif ve kültürel etkinliklere katılımı sağlanmaktadır. Sokaklarda çalıştırılıp dilendirilen çocuklar ile karşılaşan vatandaşlarımızın ALO 183, ALO 155, ALO 153 numaralı ihbar hatlarına durumu bildirmeleri gerekmektedir. Kanunlarımız aynı zamanda bu çocuklardan (18 yaş altı) alışveriş yapan ve para veren şahıslara yönelik idari para cezası uygulanmasını da öngörmektedir.

2 AYDA BİR TOPLANILIYOR

Bağımlılıkla mücadele ve çocuk koordinasyon kurullarımız 2 ayda bir toplanarak bu konuların takibini yapıyoruz. Bu kurullara bağlı alt çalışma gurupları oluşturularak saha çalışmalarının sürekli hale getirildi. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranması, sokakta dilenen çocuklara para ve yardımda bulunulmaması, yoksul ailelerimize Kaymakamlık SYDV ve Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce her türlü yardımın yapıldığını buralara yönlendirilmeleri daha doğru olacak. Çocuklarımızı sokaktan ve sokağın tehlikelerinden hep birlikte korumalıyız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.