Son Gün 11 Aralık

Ekonomi 04.12.2017 - 09:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Son Gün 11 Aralık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu E-KPSS puanlarının süresinin 4 yıla çıkarıldığını, bu sürede engellilerin tekrardan sınava girebileceğini ve atamada en yüksek puanın geçerli sayılacağını belirtti. Hibe konusuna da değinen Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık. Lütfen gidin başvurularınızı yapın" çağrısında bulundu.   HİBE DESTEĞİ NASIL ALINIR?   Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin meslekieğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor.   Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak.   HİBE DESTEĞİ İÇİN KABUL EDİLECEK PROJELER   Desteklenecek projeler;   1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,   2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,   3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,   4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,   5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.   6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.   Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 11 Aralık 2017 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize teslim edebilirler. NE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR?   Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:   a) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.   b) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL.   c) Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 36.000 TL.   ETİKETLER
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu E-KPSS puanlarının süresinin 4 yıla çıkarıldığını, bu sürede engellilerin tekrardan sınava girebileceğini ve atamada en yüksek puanın geçerli sayılacağını belirtti. Hibe konusuna da değinen Sarıeroğlu, "İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık. Lütfen gidin başvurularınızı yapın" çağrısında bulundu.

 

HİBE DESTEĞİ NASIL ALINIR?
 
Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin meslekieğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor.
 
Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak.
 
HİBE DESTEĞİ İÇİN KABUL EDİLECEK PROJELER
 
Desteklenecek projeler;
 
1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
 
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
 
3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
 
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
 
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.
 
6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.
 
Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 11 Aralık 2017 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize teslim edebilirler.
NE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR?
 
Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:
 
a) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.
 
b) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL.
 
c) Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 36.000 TL.
 

ETİKETLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.