Son Kozunu Oynadı

26.01.2017 - 10:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Son Kozunu Oynadı

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Meral Akşener MHP'den, Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi. İki isim de mahkemeye başvurup ihracın iptalini istedi. Ancak mahkemeler reddedince son çare Anayasa Mahkemesi oldu. Akşener önceki gün ihraç kararının iptali ve partiye dönmek için AYM'ye başvurdu. İHRAÇ KARARININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ Bireysel başvuru hakkını kullanan Akşener, 6 sayfalık bir dilekçeyle ihraç kararının kaldırılmasını talep etti. Akşener'in avukatı Feridun Bahşi tarafından verilen itiraz dilekçesinde "Anayasanın 38. maddesinde belirtilen savunma hakkımız hem mahkemece verilen hüküm doğrultusunda hem de MHP disiplin kurulunca ihlal edildiği kanaatinde olduğumuz için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımıza dayanarak işbu dilekçiyi sunuyoruz" dedi. NAZLIAKA DA AYM'YE GİDİYOR Aylin Nazlıaka da CHP'ye dönüş için AYM'ye gidiyor. (Kaynak: Sözcü)
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Meral Akşener MHP'den, Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi. İki isim de mahkemeye başvurup ihracın iptalini istedi. Ancak mahkemeler reddedince son çare Anayasa Mahkemesi oldu. Akşener önceki gün ihraç kararının iptali ve partiye dönmek için AYM'ye başvurdu.

İHRAÇ KARARININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Bireysel başvuru hakkını kullanan Akşener, 6 sayfalık bir dilekçeyle ihraç kararının kaldırılmasını talep etti. Akşener'in avukatı Feridun Bahşi tarafından verilen itiraz dilekçesinde "Anayasanın 38. maddesinde belirtilen savunma hakkımız hem mahkemece verilen hüküm doğrultusunda hem de MHP disiplin kurulunca ihlal edildiği kanaatinde olduğumuz için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımıza dayanarak işbu dilekçiyi sunuyoruz" dedi.

NAZLIAKA DA AYM'YE GİDİYOR

Aylin Nazlıaka da CHP'ye dönüş için AYM'ye gidiyor. (Kaynak: Sözcü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.