19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SON TOPLANTI YAPILDI

Gebze 07.08.2015 - 15:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SON TOPLANTI YAPILDI

Gebze Belediye Meclisi Ağustos ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Bir daha ki toplantı 1 Eylül Salı saat 16:00’da olacak.

Gebze Belediye Meclisi Ağustos ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde 2 önerge maddesinin yer aldığı toplantıda gündem dışı konularda konuşuldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, önergeler görüşüldükten sonra Meclis üyelerinin sorusunun olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dilek Tan, Eskihisar sinema geceleri hakkında soru sordu. ‘’Her yıl gerçekleştirilen sinema geceleri ile ilgili bir fikrim var onu söylemek istiyorum. Sürekli gösterime girmiş filmleri yayınlamak yerine, Yeşilçam filmleri yayınlanabilir ve ya Kent Meydanında ya da Eskihisar’da Yeşilçam gecesi uygulanabilir. Bunun dışında sokak tiyatrosu ve sokak sanatçılarına düşündüğünüz planlar arasında Gebze’de yer var mı?’’ Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  Tan’ın bu önergesini beğendiğini dile getirerek, ‘’biz aslında artık mahallelere yaymak istiyoruz. İki gün bir mahallede iki gün bir başka mahallede şeklinde. İki gün yapmamızın nedeni, bir gün çocuklar için animasyon, bir gün de yetişkinler için film. Yeşilçamla ilgili çalışma yapalım. ‘’ dedi. CHP Meclis Üyesi Dilek Tan, ‘’Gençler bu şekilde faaliyetlerde bulunursak eğer kötü alışkanlıklardan da uzak kalacağını düşünüyoruz.’’ Diyerek sokak tiyatrolarının ve sokak sanatının önemini vurguladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu duruma mevcut yapılanlarla ve planlananlarla cevap verdi. ‘’son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Seneye düşünüyoruz. Kocaeli Büyükşehir ile beraber Gençlik Merkezi yapıyoruz. Spor okulları yapacağız. Bu spor okulları mahallelere yayılacak. Maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız otobüs yolculukları yapmak zorunda bırakılmasın diye düşünerek. Kent Meydanında da sinema geceleri düzenleyeceğiz. Gösterime girmiş filmlerle ilgili şöyle bir şey söyleyeyim. Hiç sinemaya gitmemiş vatandaşlarımız var. Sinemaya gitse de o filmi izlememiş vatandaşlarımız var. İşte bu vatandaşlarımız için ilk defa oluyor yayınlanan film.’’ dedi. Köşker daha sonra Meclis Üyelerine sürpriz bir haber verdi. Ramazan ayında iftar sofrasında buluşmanın ardından pek bir araya gelemediklerini dile getiren Köşker, ‘’Tüm Meclis üyelerimizle beraber parti fark etmeksizin, Edirne gezisi yapalım diyorum. Ailelerde gelebilir. Dönüşte İstanbul’u gezeriz. Arkadaşlarımız izinden geldikten sonra yakın zamanda tarih vereceğiz.’’ dedi. Meclis Üyelerinin olumlu karşıladığı bu gezi planı üzerinden sohbetler edildikten sonra oturum kapatıldı.   
Gebze Belediye Meclisi Ağustos ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Bir daha ki toplantı 1 Eylül Salı saat 16:00’da olacak.

Gebze Belediye Meclisi Ağustos ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde 2 önerge maddesinin yer aldığı toplantıda gündem dışı konularda konuşuldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, önergeler görüşüldükten sonra Meclis üyelerinin sorusunun olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dilek Tan, Eskihisar sinema geceleri hakkında soru sordu. ‘’Her yıl gerçekleştirilen sinema geceleri ile ilgili bir fikrim var onu söylemek istiyorum. Sürekli gösterime girmiş filmleri yayınlamak yerine, Yeşilçam filmleri yayınlanabilir ve ya Kent Meydanında ya da Eskihisar’da Yeşilçam gecesi uygulanabilir. Bunun dışında sokak tiyatrosu ve sokak sanatçılarına düşündüğünüz planlar arasında Gebze’de yer var mı?’’

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  Tan’ın bu önergesini beğendiğini dile getirerek, ‘’biz aslında artık mahallelere yaymak istiyoruz. İki gün bir mahallede iki gün bir başka mahallede şeklinde. İki gün yapmamızın nedeni, bir gün çocuklar için animasyon, bir gün de yetişkinler için film. Yeşilçamla ilgili çalışma yapalım. ‘’ dedi.

CHP Meclis Üyesi Dilek Tan, ‘’Gençler bu şekilde faaliyetlerde bulunursak eğer kötü alışkanlıklardan da uzak kalacağını düşünüyoruz.’’ Diyerek sokak tiyatrolarının ve sokak sanatının önemini vurguladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu duruma mevcut yapılanlarla ve planlananlarla cevap verdi. ‘’son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Seneye düşünüyoruz. Kocaeli Büyükşehir ile beraber Gençlik Merkezi yapıyoruz. Spor okulları yapacağız. Bu spor okulları mahallelere yayılacak. Maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız otobüs yolculukları yapmak zorunda bırakılmasın diye düşünerek. Kent Meydanında da sinema geceleri düzenleyeceğiz. Gösterime girmiş filmlerle ilgili şöyle bir şey söyleyeyim. Hiç sinemaya gitmemiş vatandaşlarımız var. Sinemaya gitse de o filmi izlememiş vatandaşlarımız var. İşte bu vatandaşlarımız için ilk defa oluyor yayınlanan film.’’ dedi. Köşker daha sonra Meclis Üyelerine sürpriz bir haber verdi. Ramazan ayında iftar sofrasında buluşmanın ardından pek bir araya gelemediklerini dile getiren Köşker, ‘’Tüm Meclis üyelerimizle beraber parti fark etmeksizin, Edirne gezisi yapalım diyorum. Ailelerde gelebilir. Dönüşte İstanbul’u gezeriz. Arkadaşlarımız izinden geldikten sonra yakın zamanda tarih vereceğiz.’’ dedi. Meclis Üyelerinin olumlu karşıladığı bu gezi planı üzerinden sohbetler edildikten sonra oturum kapatıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.