Sonunda biz kazanacağız

Kocaeli 20.04.2020 - 11:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sonunda biz kazanacağız

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını geride bıraktık. Yurt genelinde vatandaşlarımızın daha bilinçli olduğunu ve evde kal çağrılarına daha fazla kulak verdiklerini gördük. Tabi, sokağa çıkma konusunda hala ısrarcı olan ufak bir kitle de söz konusuydu. Ama ilk kısıtlamaya oranla bu kitlenin de azaldığını söyleyebiliriz. Salgındaki iyileşme oranlarındaki artış ve vaka sayılarındaki düşüş şu an için hepimizin tesellisi.   ** 23 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 26 Nisan Pazar gecesi saat 00.00’a kadar devam edecek bir kısıtlamadan daha söz ediliyor.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son toplantısında bunun işaretini vermişti. Durumun resmiyet kazanıp kazanmayacağını kısa zamanda göreceğiz. Geçen yıl bu zamanlar birileri bize “Bahar gelince gezmek falan yok. Herkes kendi evinde zaman geçirecek. Oturun oturduğunuz yerde” deseydi, yüksek olasılıkla kendisinin akıl sağlığı konusunda şüpheler duyardık. ** Salgın konusunda umutlanmak için erken. Aynı şekilde uyarıları dikkate almamız gerekiyor. Ne kadar tedbirli davranırsak sonuca daha çabuk gideriz. Bugünlerin geçeceğine olan inancımızı korumak zorundayız. Moral ve motivasyon bağışıklık sistemine direkt olarak etki ediyor. Umutsuz ve kaygılı olmak hiçbir şeyi çözmeyecektir. Yaşlıları sık sık arayalım. Onların yalnız ve çaresiz kalmalarına müsaade etmeyelim. Ülke olarak sevineceğimiz günler de gelecektir, yeter ki buna inanalım. ** Sokak ortasına maske ve eldiven atanlara bir çift söz etmek istiyorum. Çöp kutusu denen bir şey varken, maske ve eldivenleri sokak ortasına fırlatmak ayıp olduğu kadar aynı zamanda insanlık suçu. Yetkililerin, uzmanların, sağlık personelinin, doktorların, polislerin kısacası herkesin emeğine saygısızlık yapıyorsunuz. Salgının önlenmesi konusunda çalışmalara gölge düşürüyorsunuz. Maske ve eldiven kullanmanız ne kadar insani ise, onları sokak ortasına fırlatmak bir o kadar çağ dışı.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını geride bıraktık. Yurt genelinde vatandaşlarımızın daha bilinçli olduğunu ve evde kal çağrılarına daha fazla kulak verdiklerini gördük. Tabi, sokağa çıkma konusunda hala ısrarcı olan ufak bir kitle de söz konusuydu. Ama ilk kısıtlamaya oranla bu kitlenin de azaldığını söyleyebiliriz. Salgındaki iyileşme oranlarındaki artış ve vaka sayılarındaki düşüş şu an için hepimizin tesellisi.  

**

23 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 26 Nisan Pazar gecesi saat 00.00’a kadar devam edecek bir kısıtlamadan daha söz ediliyor.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son toplantısında bunun işaretini vermişti. Durumun resmiyet kazanıp kazanmayacağını kısa zamanda göreceğiz. Geçen yıl bu zamanlar birileri bize “Bahar gelince gezmek falan yok. Herkes kendi evinde zaman geçirecek. Oturun oturduğunuz yerde” deseydi, yüksek olasılıkla kendisinin akıl sağlığı konusunda şüpheler duyardık.

**

Salgın konusunda umutlanmak için erken. Aynı şekilde uyarıları dikkate almamız gerekiyor. Ne kadar tedbirli davranırsak sonuca daha çabuk gideriz. Bugünlerin geçeceğine olan inancımızı korumak zorundayız. Moral ve motivasyon bağışıklık sistemine direkt olarak etki ediyor. Umutsuz ve kaygılı olmak hiçbir şeyi çözmeyecektir. Yaşlıları sık sık arayalım. Onların yalnız ve çaresiz kalmalarına müsaade etmeyelim. Ülke olarak sevineceğimiz günler de gelecektir, yeter ki buna inanalım.

**

Sokak ortasına maske ve eldiven atanlara bir çift söz etmek istiyorum. Çöp kutusu denen bir şey varken, maske ve eldivenleri sokak ortasına fırlatmak ayıp olduğu kadar aynı zamanda insanlık suçu. Yetkililerin, uzmanların, sağlık personelinin, doktorların, polislerin kısacası herkesin emeğine saygısızlık yapıyorsunuz. Salgının önlenmesi konusunda çalışmalara gölge düşürüyorsunuz. Maske ve eldiven kullanmanız ne kadar insani ise, onları sokak ortasına fırlatmak bir o kadar çağ dışı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.