19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sosyal Etki Merkezi Dilovası'nda açılıyor

Dilovası 19.07.2019 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sosyal Etki Merkezi Dilovası'nda açılıyor

Gebze Ticaret Odası tarafından toplamda 855 metrekare arsa, 1.794 metrekare kapalı alan üzerine kurulan, içerisinde toplum sağlık ve halk eğitim merkezinin ve Gebze Ticaret Odası Dilovası temsilciliğinin bulunduğu; Dilovası ilçesine kazandırılan Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi’ ne ayrıca kazandırılan Sosyal Etki Merkezi’ nin açılışı gerçekleştirilecektir.

 500 aile toplam 2000 kişinin temel ihtiyaçlarını karşılayacak olan, son teknoloji kullanılarak fiziki şartların oluşturulduğu, tecrübeli personelin hizmet verdiği ve Ford Otosan, Fazla Gıda, Gıda Kurtarma Derneği gibi önemli kuruluşların proje ortağı olduğu Sosyal Etki Merkezi’ nin en temel amacı; toplumsal tasarruf bilincinin oluşturulması. Kaynakların yerinde kullanımı bilincinin yaygınlaştırılması ile gıda israfı ve kaybının önlenmesi hedefinden hareketle yola çıkılarak hayata geçirilen proje ile Sosyal Etki Merkezi’ nde; ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kendilerinin ihtiyaç duyduğu ürünleri yine kendi seçimleriyle almalarını sağlayacak bir hizmet sunulacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER; “Gebze Ticaret Odası olarak gerek ekonomik gerekse sosyal boyutta bölgemiz halkının ihtiyaç duyduğu çalışmaları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Proje; 365 Oda ve Borsa arasında ilk kez uygulanacak olan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneğidir. Bu durumun da ötesinde, gıda kayıplarının azaltılması için de örnek teşkil edecek bir “etki merkezi” niteliğindedir. Bizler bu projeye “Gönülden verilene paha biçilemez” düşüncesiyle başladık. Sosyal Etki Merkezi’ mizde hem gıda israfının azaltılmasına destek verecek, hem de ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerine verilen kart ile her ay alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağız. Devamlı olarak geliştirecek ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşarak israfın daha yüksek seviyede önlenmesine çalışacak olduğumuz projemizin tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin bir nebze olsun yardımına koşabilirsek, onların gönüllerine dokunabilirsek ne mutlu bizlere” dedi. Sosyal Etki Merkezi’ nin açılışı, 23 Temmuz 2019 Salı Günü Saat: 10:30’ da Dilovası Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi binası içerisinde gerçekleştirilecek.
Gebze Ticaret Odası tarafından toplamda 855 metrekare arsa, 1.794 metrekare kapalı alan üzerine kurulan, içerisinde toplum sağlık ve halk eğitim merkezinin ve Gebze Ticaret Odası Dilovası temsilciliğinin bulunduğu; Dilovası ilçesine kazandırılan Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi’ ne ayrıca kazandırılan Sosyal Etki Merkezi’ nin açılışı gerçekleştirilecektir.

 500 aile toplam 2000 kişinin temel ihtiyaçlarını karşılayacak olan, son teknoloji kullanılarak fiziki şartların oluşturulduğu, tecrübeli personelin hizmet verdiği ve Ford Otosan, Fazla Gıda, Gıda Kurtarma Derneği gibi önemli kuruluşların proje ortağı olduğu Sosyal Etki Merkezi’ nin en temel amacı; toplumsal tasarruf bilincinin oluşturulması. Kaynakların yerinde kullanımı bilincinin yaygınlaştırılması ile gıda israfı ve kaybının önlenmesi hedefinden hareketle yola çıkılarak hayata geçirilen proje ile Sosyal Etki Merkezi’ nde; ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kendilerinin ihtiyaç duyduğu ürünleri yine kendi seçimleriyle almalarını sağlayacak bir hizmet sunulacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER; “Gebze Ticaret Odası olarak gerek ekonomik gerekse sosyal boyutta bölgemiz halkının ihtiyaç duyduğu çalışmaları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Proje; 365 Oda ve Borsa arasında ilk kez uygulanacak olan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneğidir. Bu durumun da ötesinde, gıda kayıplarının azaltılması için de örnek teşkil edecek bir “etki merkezi” niteliğindedir. Bizler bu projeye “Gönülden verilene paha biçilemez” düşüncesiyle başladık. Sosyal Etki Merkezi’ mizde hem gıda israfının azaltılmasına destek verecek, hem de ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerine verilen kart ile her ay alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağız. Devamlı olarak geliştirecek ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşarak israfın daha yüksek seviyede önlenmesine çalışacak olduğumuz projemizin tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin bir nebze olsun yardımına koşabilirsek, onların gönüllerine dokunabilirsek ne mutlu bizlere” dedi. Sosyal Etki Merkezi’ nin açılışı, 23 Temmuz 2019 Salı Günü Saat: 10:30’ da Dilovası Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi binası içerisinde gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.