Sosyal güvenlikte devrim

16.03.2017 - 09:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sosyal güvenlikte devrim

Ayda 53 lira veren ailesi ile birlikte sağlık hizmeti alacak. Geçmiş borçlar bu rakama düşürülüp 12 taksite bölünecek. Faiz ve gecikme cezaları silinecek

Milyonlarca vatandaşın vergi, prim, ceza borçlarını yapılandıran hükümet, Genel Sağlık Sigortası'nda da tarihi bir adım attı. 11.5 milyarlık borç sıfırlanacak. 10 milyon vatandaş 53 lira primle sağlık güvencesine girip, özel hastane hizmetlerinden yararlanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 1 Nisan'da yaşama geçecek yeni sistemin ayrıntılarını anlatırken, "80 milyon vatandaşımızı güvenceye aldık. Borcu olan korkmasın. Geliri olmayanın geriye dönük bütün borçları silinecek. İstiyorsa gelir testi yaptıracak" dedi. Düzenlemenin 10 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini vurgulayan Bağlı, "Vatandaşımıza diyoruz ki '53 lira öde, sağlık güvencesine gir'. Özel hastane hizmetinden de yararlanacaklar. İlaç ve diğer bütün masrafları devlet karşılayacak. Bunu ödeyemeyen de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fonu'na gidecek gelir testi yaptıracak. Bu vatandaşların primini Aile Bakanlığı ödeyecek" diye konuştu. Eski borçlar ise yeni rakamdan yeniden hesaplanıp faizleri silinecek. Kalan miktar ise 12 taksite bölünecek.  
Ayda 53 lira veren ailesi ile birlikte sağlık hizmeti alacak. Geçmiş borçlar bu rakama düşürülüp 12 taksite bölünecek. Faiz ve gecikme cezaları silinecek

Milyonlarca vatandaşın vergi, prim, ceza borçlarını yapılandıran hükümet, 'nda da tarihi bir adım attı. 11.5 milyarlık borç sıfırlanacak. 10 milyon vatandaş 53 lira primle sağlık güvencesine girip, özel hastane hizmetlerinden yararlanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 1 Nisan'da yaşama geçecek yeni sistemin ayrıntılarını anlatırken, "80 milyon vatandaşımızı güvenceye aldık. Borcu olan korkmasın. Geliri olmayanın geriye dönük bütün borçları silinecek. İstiyorsa gelir testi yaptıracak" dedi. Düzenlemenin 10 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini vurgulayan Bağlı, "Vatandaşımıza diyoruz ki '53 lira öde, sağlık güvencesine gir'. Özel hastane hizmetinden de yararlanacaklar. İlaç ve diğer bütün masrafları devlet karşılayacak. Bunu ödeyemeyen de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fonu'na gidecek gelir testi yaptıracak. Bu vatandaşların primini Aile Bakanlığı ödeyecek" diye konuştu. Eski borçlar ise yeni rakamdan yeniden hesaplanıp faizleri silinecek. Kalan miktar ise 12 taksite bölünecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.