Sosyal Market hazır!

Gebze 27.02.2019 - 16:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sosyal Market hazır!

Çiler müjdeyi verdi

Gebze Ticaret Odası Olağan Meclis toplantısı ve GTO Vakfı Mütevelli heyet toplantısı Nail Çiler Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Alman ticari heyetinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Nail Çiler, önemli mesajlar verdi.  Çiler daha önce müjdesini verdiği Sosyal Market’in 10 Mart’tan itibaren hizmet vereceğini belirterek, “Biz GTO olarak Türkiye’nin ve dünyanın neresinde yardıma ihtiyaç varsa oradayız. İnsana yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Yaptığımız projelerde başarı oranı çok yüksek. Bu binanın alt kısmı daha önce kermes olarak kullanılacaktı. Geçmiş dönemden beri burada aklımızda bir proje vardı. Sosyal Marketi kurduk. 500 hane ve yaklaşık 2 bin kişi buradan faydalanacak. 10 Mart’a kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Daha sonra da resmi açılışını yapacağız. Bu projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.   İHTİYAÇ SAHİPLERİ TESPİT EDİLECEK Sosyal Marketin içeriğine değinen Çiler, “Bu Marketten Oda Başkanı olarak Nail Çiler bir çöp bile alamayacak. Bir kart vereceğiz, ihtiyaç sahibi ailelerin tanımı yapılacak. Her ay belirli bir ihtiyacı seviyesinde, neye ihtiyacı varsa seçimini yapacak. Biz kendilerine “Şunu al” demeyeceğiz. Bu markette her ihtiyacı düşündük. Sosyal market 12 ay boyunca hizmet verecek, kasamızdan bir kuruş çıkmayacak. Sadece çalışanların parasını Oda verecek, istihdama da katkı sağlayacağız. Türkiye’de 365 Oda içerisinde böyle bir projesi olan başka yer yok. Yeni dönemde bizimle hangi Belediye uyumlu çalışırsa bir sosyal market daha açacağız.”dedi.  MESLEK LİSESİ VURGUSU Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptıkları görüşmeye değinen Başkan Çiler, “TOBB toplantısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştük. Rıfat bey o kadar da ve Borsa içinde sadece bizi Bakan Selçuk’la görüştürdü. Çünkü bizim eğitime verdiğimiz önem ortada. Meslek Liselerini ve GOSB içerisinde hazırladığımız projeyi Bakan Selçuk’la görüştük. Mesleki eğitimde katkımız var. Meslek Lisesi, sadece memleket değil, OSB’lerin ve üreten insanlarında meselesidir. Usta çırak yetiştiremiyordu, böyle bir sürece gelmiştik. Görüşlerimiz üzerine Mesleki eğitimde model değiştirildi. Artık ara eleman değil, aranan eleman olmak zorundasınız. Her işi yaparım dönemi bitti. Geçmişten ders alıp, yeniye ışık yakacak adamlar lazım. Yakında Akıllı oda nasıl olur bunu da göreceksiniz. 15 gün daha sabredin.”diye konuştu.
Çiler müjdeyi verdi

Gebze Ticaret Odası Olağan Meclis toplantısı ve GTO Vakfı Mütevelli heyet toplantısı Nail Çiler Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Alman ticari heyetinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Nail Çiler, önemli mesajlar verdi.  Çiler daha önce müjdesini verdiği Sosyal Market’in 10 Mart’tan itibaren hizmet vereceğini belirterek, “Biz GTO olarak Türkiye’nin ve dünyanın neresinde yardıma ihtiyaç varsa oradayız. İnsana yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Yaptığımız projelerde başarı oranı çok yüksek. Bu binanın alt kısmı daha önce kermes olarak kullanılacaktı. Geçmiş dönemden beri burada aklımızda bir proje vardı. Sosyal Marketi kurduk. 500 hane ve yaklaşık 2 bin kişi buradan faydalanacak. 10 Mart’a kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Daha sonra da resmi açılışını yapacağız. Bu projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.  

İHTİYAÇ SAHİPLERİ TESPİT EDİLECEK
Sosyal Marketin içeriğine değinen Çiler, “Bu Marketten Oda Başkanı olarak Nail Çiler bir çöp bile alamayacak. Bir kart vereceğiz, ihtiyaç sahibi ailelerin tanımı yapılacak. Her ay belirli bir ihtiyacı seviyesinde, neye ihtiyacı varsa seçimini yapacak. Biz kendilerine “Şunu al” demeyeceğiz. Bu markette her ihtiyacı düşündük. Sosyal market 12 ay boyunca hizmet verecek, kasamızdan bir kuruş çıkmayacak. Sadece çalışanların parasını Oda verecek, istihdama da katkı sağlayacağız. Türkiye’de 365 Oda içerisinde böyle bir projesi olan başka yer yok. Yeni dönemde bizimle hangi Belediye uyumlu çalışırsa bir sosyal market daha açacağız.”dedi. 

MESLEK LİSESİ VURGUSU
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptıkları görüşmeye değinen Başkan Çiler, “TOBB toplantısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştük. Rıfat bey o kadar da ve Borsa içinde sadece bizi Bakan Selçuk’la görüştürdü. Çünkü bizim eğitime verdiğimiz önem ortada. Meslek Liselerini ve GOSB içerisinde hazırladığımız projeyi Bakan Selçuk’la görüştük. Mesleki eğitimde katkımız var. Meslek Lisesi, sadece memleket değil, OSB’lerin ve üreten insanlarında meselesidir. Usta çırak yetiştiremiyordu, böyle bir sürece gelmiştik. Görüşlerimiz üzerine Mesleki eğitimde model değiştirildi. Artık ara eleman değil, aranan eleman olmak zorundasınız. Her işi yaparım dönemi bitti. Geçmişten ders alıp, yeniye ışık yakacak adamlar lazım. Yakında Akıllı oda nasıl olur bunu da göreceksiniz. 15 gün daha sabredin.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.