Sosyal medyadaki kutuplaşma

Gebze 07.05.2020 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sosyal medyadaki kutuplaşma

Sosyal medya her birimizin kullandığı, istesek de istemesek de yaşamlarımızda vazgeçilmez olan bir mecra. İnsanların sosyal medyada geçirdikleri zamanlar, hayatlarındaki çok şeyden daha fazla. Az uyuyup, çok tweet atan insanlar var mesela. Otobüste, yemekte, parkta, okulda gözleri deli gibi ekranda “kim ne yazmış, ne demiş” diye meraklı tonla insan var. Bu merak, sadece şarjların hemen bitmesine neden olmuyor, aynı zamanda teknoloji diye yeni bir hastalığın da kapılarını açıyor. ** Corona virüs salgını yaşamlarımızdaki tek konu şu günlerde. Onunla yatıp onunla kalkıyoruz. Salgınla ilgili mesajlar yazıp bol bol paylaşıyoruz. Salgın ilk günlerinde toplumun çoğu kesimini birleştirmişti. Elbette konu hepimizin sağlığıydı. Ancak zaman ilerledikçe her zaman yaptığımız tek şeyi bir kez daha başarıyla üstlendik. Memleket olarak bir güzel ayrıştık. Yetkililerden gelen her açıklama, her ölüm haberi, her iyileşen sayısı sosyal medyada bol bol malzeme edilip çoğu zaman kavga nedeni oldu. ** Salgın hastalıklardan bile kavga konusu, kutuplaşma malzemesi ve ayrıştırıcı bir dil yaratan bizler, uzun zamandır milli maçlar dahil birlikte sevinip birlikte üzülemez olduk. Bir arada yaptığımız hiçbir şey kalmadı uzun süredir. Tek tek suçlu aramak yerine bunda hepimizin payı olduğunu en kısa zamanda kabul etmemiz lazım. Üstelik sosyal medyada birkaç beğeni almak için yapılan kaba ve sivri dilin uzun vadede kimseye bir şey katmadığı aksine çok şeyi eksilttiği gün gibi ortada duruyorken. ** Dünyadaki tüm salgınlar günün birinde bitti. Corona virüs salgını da günün birinde sona erecek. Ancak ne yazık ki sosyal medyada kullanılan kaba ve sivri üslup bizleri uzun zaman ayrıştırmaya devam edecek. Tarihi boyunca birlikte pek çok şeye imza atmış, her birinde başarılı olmuş bizler, şimdilerde hastalıklarda bile bir araya gelemez olduk. Huylu huyundan vazgeçmediği ve inada devam ettiği müddetçe ders çıkarmamız için corona virüs salgını falan da yeterli olmayacak.

Sosyal medya her birimizin kullandığı, istesek de istemesek de yaşamlarımızda vazgeçilmez olan bir mecra. İnsanların sosyal medyada geçirdikleri zamanlar, hayatlarındaki çok şeyden daha fazla. Az uyuyup, çok tweet atan insanlar var mesela. Otobüste, yemekte, parkta, okulda gözleri deli gibi ekranda “kim ne yazmış, ne demiş” diye meraklı tonla insan var. Bu merak, sadece şarjların hemen bitmesine neden olmuyor, aynı zamanda teknoloji diye yeni bir hastalığın da kapılarını açıyor.

**

Corona virüs salgını yaşamlarımızdaki tek konu şu günlerde. Onunla yatıp onunla kalkıyoruz. Salgınla ilgili mesajlar yazıp bol bol paylaşıyoruz. Salgın ilk günlerinde toplumun çoğu kesimini birleştirmişti. Elbette konu hepimizin sağlığıydı. Ancak zaman ilerledikçe her zaman yaptığımız tek şeyi bir kez daha başarıyla üstlendik. Memleket olarak bir güzel ayrıştık. Yetkililerden gelen her açıklama, her ölüm haberi, her iyileşen sayısı sosyal medyada bol bol malzeme edilip çoğu zaman kavga nedeni oldu.

**

Salgın hastalıklardan bile kavga konusu, kutuplaşma malzemesi ve ayrıştırıcı bir dil yaratan bizler, uzun zamandır milli maçlar dahil birlikte sevinip birlikte üzülemez olduk. Bir arada yaptığımız hiçbir şey kalmadı uzun süredir. Tek tek suçlu aramak yerine bunda hepimizin payı olduğunu en kısa zamanda kabul etmemiz lazım. Üstelik sosyal medyada birkaç beğeni almak için yapılan kaba ve sivri dilin uzun vadede kimseye bir şey katmadığı aksine çok şeyi eksilttiği gün gibi ortada duruyorken.

**

Dünyadaki tüm salgınlar günün birinde bitti. Corona virüs salgını da günün birinde sona erecek. Ancak ne yazık ki sosyal medyada kullanılan kaba ve sivri üslup bizleri uzun zaman ayrıştırmaya devam edecek. Tarihi boyunca birlikte pek çok şeye imza atmış, her birinde başarılı olmuş bizler, şimdilerde hastalıklarda bile bir araya gelemez olduk. Huylu huyundan vazgeçmediği ve inada devam ettiği müddetçe ders çıkarmamız için corona virüs salgını falan da yeterli olmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.