19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Soyan soyana

Darıca 25.02.2016 - 08:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Soyan soyana

POS hırsızlığından sonra şimdi de randevu çetesi ve mobil soyguncular ortaya çıktı. Apple randevuları parayla satılıyor

ONLİNE SİSTEM KURULDU  Türkiye'de kurduğu 'randevu sistemi' ile adeta tüketiciye işkence çektiren Apple'ın bu sistemi şimdi de dolandırıcılara ilham kaynağı oldu. Ürününü tamir ettirebilmek için aylarca randevu beklenen sisteme karşı, bazı uyanıklar yeni bir formül geliştirdi: Karaborsa randevu...Türkiye'de iki servis mağazası bulunan dünya devi Apple'dan randevu alamayanlar için, online alışveriş sitelerinde, sahibinden randevu satışı sistemi kuruldu. Alışveriş ve ilan sitelerinde farklı kullanıcılar tarafından bırakılan satılık ilanlarında, Zorlu Apple Store ve Akasya Apple Store randevuları yer alıyor. Karaborsa randevular, 50 ile 150 TL arasında sunuluyor. Ürünü bozulan mağdur tüketicinin aylarca bekleyip zar zor alabildiği randevuyu, uyanıkların nasıl alabildiği ise merak konusu oldu. BİR TIKLAMA 56 LİRA MOBİL dolandırıcılar sürekli yeni yöntemler türetiyor. Son olarak akıllı telefon kullanıcıları, tıkladıkları haber portalı görünüşlü bir site ile farkında olmadan 'Joliess' diye bir sitenin abonesi yapılıyor. Abonenin faturasına üyelik karşılığı her hafta için 14 lira, aylık ise 56 lira yansıtılıyor. Gördüğü fatura ile şok olan vatandaş, 56 lirayı iptal ettiremediği gibi, üyeliğini bitirebilmek için de saatlerce Joliess'in çağrı merkezine ulaşmaya çalışıyor. Hırsızlar kılıktan kılığa giriyor. Kimi zaman kalabalıkta elinde POS cihazıyla dolaşıyor kimi zaman internette randevu pazarlıyor. Kimi zaman da cep telefonunuza dadanıyor. SINIFTA KALDI Türkiye'de binlerce ürün satan Apple, işlemeyen servis sistemi ile sınıfta kaldı. Bozuk Apple ürününüzü tamir ettirmek için online randevu gerekiyor. Ancak gece 00.00'da aktif olan online sistemde işlem için sadece 2 dakikanız var. Randevu aldınız aldınız, alamadınız ertesi gecelerde tekrar deniyorsunuz. Başarılı olsanız bile verilen tarih haftalar hatta aylar sonrasınıişaret ediyor. Fakat içeride tanıdığı olanların bu randevuyu kısa sürede aldığı da biliniyor.
POS hırsızlığından sonra şimdi de randevu çetesi ve mobil soyguncular ortaya çıktı. Apple randevuları parayla satılıyor

ONLİNE SİSTEM KURULDU 
Türkiye'de kurduğu 'randevu sistemi' ile adeta tüketiciye işkence çektiren Apple'ın bu sistemi şimdi de dolandırıcılara ilham kaynağı oldu. Ürününü tamir ettirebilmek için aylarca randevu beklenen sisteme karşı, bazı uyanıklar yeni bir formül geliştirdi: Karaborsa randevu...Türkiye'de iki servis mağazası bulunan dünya devi Apple'dan randevu alamayanlar için, online alışveriş sitelerinde, sahibinden randevu satışı sistemi kuruldu. Alışveriş ve ilan sitelerinde farklı kullanıcılar tarafından bırakılan satılık ilanlarında, Zorlu Apple Store ve Akasya Apple Store randevuları yer alıyor. Karaborsa randevular, 50 ile 150 TL arasında sunuluyor. Ürünü bozulan mağdur tüketicinin aylarca bekleyip zar zor alabildiği randevuyu, uyanıkların nasıl alabildiği ise merak konusu oldu.

BİR TIKLAMA 56 LİRA
MOBİL dolandırıcılar sürekli yeni yöntemler türetiyor. Son olarak akıllı telefon kullanıcıları, tıkladıkları haber portalı görünüşlü bir site ile farkında olmadan 'Joliess' diye bir sitenin abonesi yapılıyor. Abonenin faturasına üyelik karşılığı her hafta için 14 lira, aylık ise 56 lira yansıtılıyor. Gördüğü fatura ile şok olan vatandaş, 56 lirayı iptal ettiremediği gibi, üyeliğini bitirebilmek için de saatlerce Joliess'in çağrı merkezine ulaşmaya çalışıyor.

Hırsızlar kılıktan kılığa giriyor. Kimi zaman kalabalıkta elinde POS cihazıyla dolaşıyor kimi zaman internette randevu pazarlıyor. Kimi zaman da cep telefonunuza dadanıyor.

SINIFTA KALDI
Türkiye'de binlerce ürün satan Apple, işlemeyen servis sistemi ile sınıfta kaldı. Bozuk Apple ürününüzü tamir ettirmek için online randevu gerekiyor. Ancak gece 00.00'da aktif olan online sistemde işlem için sadece 2 dakikanız var. Randevu aldınız aldınız, alamadınız ertesi gecelerde tekrar deniyorsunuz. Başarılı olsanız bile verilen tarih haftalar hatta aylar sonrasınıişaret ediyor. Fakat içeride tanıdığı olanların bu randevuyu kısa sürede aldığı da biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.