19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Spor Okulları’nda “buz” devri başladı

Kocaeli 25.11.2015 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Spor Okulları’nda “buz” devri başladı

Buz Sporları Branşında eğitim alan öğrencileri müsabık sporcu adayı olarak yetiştiriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Spor Okulları farklı branşlarıyla çocuklara spor kültürü kazandırmaya devam ediyor. Spor Okulları’na bu yıl dâhil edilen Buz Sporları branşı da geleceğin müsabık patencilerinin Kocaeli’nden çıkması için kolları sıvadı.   OLİMPİK BUZ SPORLARI TESİSİ’NDE Ücretsiz Spor Okulları Buz Sporları branşı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisindeki çalışmalarına başladı. Hafta sonu yapılan derslere 7-9 ile 10-12 yaş arasındaki çocuklar katılıyor.   TEMEL BUZ PATENİ EĞİTİMİ ALIYORLAR Buz Sporlarının dersleri alanında uzman 6 spor eğitmeni tarafından veriliyor. Derslerde, ilk olarak, temel buz pateni eğitimi veriliyor. Bu çerçevede öğrencilere, dengede durmanın püf noktaları, sağa ve sola dönüşler, el ve kolların pozisyonları ile olası düşmelerde hızın nasıl azaltılabileceği öğretiliyor.   ÖNCE GÜVENLİK Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenliğine ise büyük önem veriyor. Buz Sporları branşına katılan her çocuğa ücretsiz kasklar verilerek, eğitmenleri tarafından giymeleri sağlanıyor. Çocukların patenleri de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor.   TEMEL EĞİTİMİN ARDINDAN BRANŞLAŞMA GELECEK Öte yandan, Buz Sporları branş öğrencileri, temel eğitimin ardından  branşlaşmaya gidecek. Bu çerçevede yetenekli öğrenciler, Buz Sporlarının, Artistik Buz Pateni, Sürat Pateni ya da Buz Hokeyi branşlarına yönlendirilerek, bu alanlarda müsabık sporcu olmaları sağlanacak.
Buz Sporları Branşında eğitim alan öğrencileri müsabık sporcu adayı olarak yetiştiriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Spor Okulları farklı branşlarıyla çocuklara spor kültürü kazandırmaya devam ediyor. Spor Okulları’na bu yıl dâhil edilen Buz Sporları branşı da geleceğin müsabık patencilerinin Kocaeli’nden çıkması için kolları sıvadı.

 

OLİMPİK BUZ SPORLARI TESİSİ’NDE

Ücretsiz Spor Okulları Buz Sporları branşı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisindeki çalışmalarına başladı. Hafta sonu yapılan derslere 7-9 ile 10-12 yaş arasındaki çocuklar katılıyor.

 

TEMEL BUZ PATENİ EĞİTİMİ ALIYORLAR

Buz Sporlarının dersleri alanında uzman 6 spor eğitmeni tarafından veriliyor. Derslerde, ilk olarak, temel buz pateni eğitimi veriliyor. Bu çerçevede öğrencilere, dengede durmanın püf noktaları, sağa ve sola dönüşler, el ve kolların pozisyonları ile olası düşmelerde hızın nasıl azaltılabileceği öğretiliyor.

 

ÖNCE GÜVENLİK

Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenliğine ise büyük önem veriyor. Buz Sporları branşına katılan her çocuğa ücretsiz kasklar verilerek, eğitmenleri tarafından giymeleri sağlanıyor. Çocukların patenleri de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor.

 

TEMEL EĞİTİMİN ARDINDAN BRANŞLAŞMA GELECEK

Öte yandan, Buz Sporları branş öğrencileri, temel eğitimin ardından  branşlaşmaya gidecek. Bu çerçevede yetenekli öğrenciler, Buz Sporlarının, Artistik Buz Pateni, Sürat Pateni ya da Buz Hokeyi branşlarına yönlendirilerek, bu alanlarda müsabık sporcu olmaları sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.