19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Stajyere ayda 548 TL

Ekonomi 11.01.2019 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Stajyere ayda 548 TL

Staj yapan öğrencilere maaş ödemesi var. İşletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere verilecek ücretin alt sınırı bulunurken, ödemelere devlet desteği de sağlanıyor. Yasaya göre; staj yapan öğrencilere en az, asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş ödenmesi şart. Asgari ücretin artmasıyla, bu yıl stajyerlere ödenecek ücret yükseldi. Geçen yıl 435,27 lira olan en düşük ücret 548,70 liraya çıktı. Ücretlere devlet de katkı sağlıyor. Devlet katkısı tutarı; ödenebilecek en az ücretin; 20'den az personel çalıştıran işletmeler için 3'te 2'si, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 3'te 1'i tutarında oluyor..

Staj yapan öğrencilere maaş ödemesi var. İşletmelerde mesleki eğitim gören,  veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere verilecek ücretin alt sınırı bulunurken, ödemelere devlet desteği de sağlanıyor. Yasaya göre; staj yapan öğrencilere en az,  yüzde 30'u kadar maaş ödenmesi şart. Asgari ücretin artmasıyla, bu yıl lere ödenecek ücret yükseldi. Geçen yıl 435,27 lira olan en düşük ücret 548,70 liraya çıktı. Ücretlere devlet de katkı sağlıyor. Devlet katkısı tutarı; ödenebilecek en az ücretin; 20'den az personel çalıştıran işletmeler için 3'te 2'si, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 3'te 1'i tutarında oluyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.