STEM Eğitimi Projesi’nin 2. Aşaması Başladı

Çayırova 03.04.2018 - 14:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

STEM Eğitimi Projesi’nin 2. Aşaması Başladı

Lise öğrencilerine yönelik Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, Üniversite destekli STEM Eğitimi Projesi’nin 2. Aşaması Gebze Teknik Üniversitesi kampüsünde başladı.

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) arasında imzalanan protokol gereği lise öğrencilerine yönelik STEM Eğitimi Projesinin 2. basamağı başlatıldı. Kasım 2017’de birinci basamağı gerçekleştirilen ve 22 lise öğrencisinin yararlandığı STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağı 31 Mart’ta başlatıldı. Çayırova’ya bağlı ortaöğretim kurumlarının tamamından seçilen 22 öğrenciye dört hafta süresince, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından STEM Eğitimi verilmeye başlandı. STEM Eğitimi Projesinin açılışını Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Kenan Sözbilici ve Fatih Eren, Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (SEM) Doç. Dr. Bünyamin Coşut tarafından gerçekleştirildi. UYGULAMALAR UZMANLAR TARAFINDAN VERİLECEK STEM Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere hitap eden Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, ülkemizin Endüstri 4.0 bağlamında akıllı sanayi sistemlerini yakalaması gerektiğini buna ulaşabilmek için de STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Eğitimi Projesinin ikinci basamağını hayata geçirdiklerini ifade etti. STEM Eğitimi Projesi ile öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemlerin çözümünde, çözüm üretebilen, takım çalışmasına önem veren, inovatif düşünebilen bireyler olarak yetiştirilmelerinde ve girişimci olmalarına yönelik uygulamaların GTÜ laboratuvarlarında alan uzmanları tarafından verileceğini belirtti. TEŞEKKÜR EDERİM GTÜ SEM Müdürü Doç. Dr. Bünyemin Coşut, STEM Eğitiminin öğrencilerin 21. Yüzyıl özelliklerine sahip bireylerin yetiştirilmesi çok önemli olduğunu ve bu kapsamda STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağını GTÜ’de gerçekleştirmelerinin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti. STEM Eğitimi Projesinin koordinatörü AB-Scientix STEM Eğitimi Türkiye Temsilcisi Dr. Şahin İdin, STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağı ile 22 lise öğrencisini daha STEM Yaklaşımı ile tanıştırmalarının öğrencilerin 21. Yüzyıla hazır bireyler olarak yetiştirilmelerine olumlu katkılar sunacağını söyledi. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç,  “Gebze Teknik Üniversitesi ile yaptıkları tüm proje işbirlikleri için başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün beyefendi olmak üzere Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Bünyemin Coşut ve desteklerini esirgemeyen üniversite yetkililerine ve Çayırova Belediye Başkanlığına desteklerinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
Lise öğrencilerine yönelik Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, Üniversite destekli STEM Eğitimi Projesi’nin 2. Aşaması Gebze Teknik Üniversitesi kampüsünde başladı.

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) arasında imzalanan protokol gereği lise öğrencilerine yönelik STEM Eğitimi Projesinin 2. basamağı başlatıldı. Kasım 2017’de birinci basamağı gerçekleştirilen ve 22 lise öğrencisinin yararlandığı STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağı 31 Mart’ta başlatıldı. Çayırova’ya bağlı ortaöğretim kurumlarının tamamından seçilen 22 öğrenciye dört hafta süresince, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından STEM Eğitimi verilmeye başlandı. STEM Eğitimi Projesinin açılışını Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Kenan Sözbilici ve Fatih Eren, Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (SEM) Doç. Dr. Bünyamin Coşut tarafından gerçekleştirildi.

UYGULAMALAR UZMANLAR TARAFINDAN VERİLECEK

STEM Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere hitap eden Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, ülkemizin Endüstri 4.0 bağlamında akıllı sanayi sistemlerini yakalaması gerektiğini buna ulaşabilmek için de STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Eğitimi Projesinin ikinci basamağını hayata geçirdiklerini ifade etti. STEM Eğitimi Projesi ile öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemlerin çözümünde, çözüm üretebilen, takım çalışmasına önem veren, inovatif düşünebilen bireyler olarak yetiştirilmelerinde ve girişimci olmalarına yönelik uygulamaların GTÜ laboratuvarlarında alan uzmanları tarafından verileceğini belirtti.

TEŞEKKÜR EDERİM

GTÜ SEM Müdürü Doç. Dr. Bünyemin Coşut, STEM Eğitiminin öğrencilerin 21. Yüzyıl özelliklerine sahip bireylerin yetiştirilmesi çok önemli olduğunu ve bu kapsamda STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağını GTÜ’de gerçekleştirmelerinin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti. STEM Eğitimi Projesinin koordinatörü AB-Scientix STEM Eğitimi Türkiye Temsilcisi Dr. Şahin İdin, STEM Eğitimi Projesinin ikinci basamağı ile 22 lise öğrencisini daha STEM Yaklaşımı ile tanıştırmalarının öğrencilerin 21. Yüzyıla hazır bireyler olarak yetiştirilmelerine olumlu katkılar sunacağını söyledi. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç,  “Gebze Teknik Üniversitesi ile yaptıkları tüm proje işbirlikleri için başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün beyefendi olmak üzere Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Bünyemin Coşut ve desteklerini esirgemeyen üniversite yetkililerine ve Çayırova Belediye Başkanlığına desteklerinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.