STK’lardan masumane bir uyarı!

Gebze 21.06.2020 - 15:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

STK’lardan masumane bir uyarı!

Gebze Gençlik Merkezi Kütüphanesi’ne birkaç gün üst üste şortla geldiği için kurum müdürünün talimatıyla uyarılan genç kız hakkında yapılan ‘taciz’ haberleri ile ilgili kurum müdüründen değil de STK’lardan, “Masumane bir uyarı” açıklaması geldi. Hakkında soruşturma başlatılan kurum müdürü Köksal Turan’a destek verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz günlerde, Gebze Gençlik Merkezi Kütüphanesine birkaç gün üst üste şortla giden M.U. isimli genç bir bayanın, bayan güvenlik görevlileri tarafından uygun bir dil ile uyarılması üzerine atılan tweet sonucu yerel ve ulusal basında bir kaşık suda fırtına koparılmaya çalışılmıştır. Devlet kurumlarının, okulların ve gençlik merkezlerinin; çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklardan, bağımlılıklardan korumak;  değerlerine bağlı, donanımlı, idealleri olan, dinini, ülkesini seven ve bu değerleri yükseltmeye çalışan bir nesli oluşturma amaçlarının olduğunu biliyoruz. Yaşadığımız süreçte, bu bakış açısıyla gençleri yönlendirmeye çalışan bir anlayış ‘çağdışı’ gösterilmeye çalışılmıştır. MÜDÜR İTİBAR SUİKASTİNE MARUZ BIRAKILDI Masumane bir uyarıyı, sosyal ve yazılı medya unsurlarını kullanarak, ülke gündemi haline getiren ya da getirmeye çalışan aklın sıhhati hakkında ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Basın ve sosyal medya hesaplarındaki olayla ilgili değerlendirmeler kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.  Ne yazık ki Türkiye entelektüel havzası bu durumun farkında bile değildir. Bilakis sömürgecilerle aynı dili konuşmaktadır. Anarşistçe bir özgürlük algısının tahkim edilmesine hizmet etmektedirler. Farklı ses çıkaranlar ya terörize edilmekte ya da Gebze Gençlik Merkezi Müdürüne yönelik edep dışı söylemlerde görüldüğü gibi, sistemli bir “itibar suikastine” maruz bırakılmaktadır. SUİKASTİ KINIYORUZ Bu bağlamda gençlere ve topluma yönelik her kesimi siyasi düşünce anlayış ayırt etmeksizin kucaklayarak hoşgörü ve nezaketle sahip çıkmaya çalışan, sosyal kültürel sanatsal ve sportif etkinliklerle gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırarak kendilerine ve topluma faydalı, idealleri ve değerleri olan insanlar olmayı amaçlayan Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan’ın ve diğer görevlilerin maruz kaldığı itibar suikastını kınıyoruz. GEBZE SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU Akademi Derneği, Çoban Mustafa Paşa Camii Vakfı, Darıca Eğitim Bir Sen, Darıca İlim Yayma Cemiyeti, Din Görevlileri Derneği, Erbakan Vakfı, Eğitim Bir Sen Gebze, Girişimci İşadamları Vakfı Gebze,  Gebze İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, Gebze İlim Yayma Cemiyeti, İHH Gebze, İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze, İLKÇEV, İnsana Hizmet Derneği, Medeniyet Derneği, TÜGVA Gebze.

Gebze Gençlik Merkezi Kütüphanesi’ne birkaç gün üst üste şortla geldiği için kurum müdürünün talimatıyla uyarılan genç kız hakkında yapılan ‘taciz’ haberleri ile ilgili kurum müdüründen değil de STK’lardan, “Masumane bir uyarı” açıklaması geldi.

Hakkında soruşturma başlatılan kurum müdürü Köksal Turan’a destek verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz günlerde, Gebze Gençlik Merkezi Kütüphanesine birkaç gün üst üste şortla giden M.U. isimli genç bir bayanın, bayan güvenlik görevlileri tarafından uygun bir dil ile uyarılması üzerine atılan tweet sonucu yerel ve ulusal basında bir kaşık suda fırtına koparılmaya çalışılmıştır. Devlet kurumlarının, okulların ve gençlik merkezlerinin; çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklardan, bağımlılıklardan korumak;  değerlerine bağlı, donanımlı, idealleri olan, dinini, ülkesini seven ve bu değerleri yükseltmeye çalışan bir nesli oluşturma amaçlarının olduğunu biliyoruz. Yaşadığımız süreçte, bu bakış açısıyla gençleri yönlendirmeye çalışan bir anlayış ‘çağdışı’ gösterilmeye çalışılmıştır.

MÜDÜR İTİBAR SUİKASTİNE MARUZ BIRAKILDI

Masumane bir uyarıyı, sosyal ve yazılı medya unsurlarını kullanarak, ülke gündemi haline getiren ya da getirmeye çalışan aklın sıhhati hakkında ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Basın ve sosyal medya hesaplarındaki olayla ilgili değerlendirmeler kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.  Ne yazık ki Türkiye entelektüel havzası bu durumun farkında bile değildir. Bilakis sömürgecilerle aynı dili konuşmaktadır. Anarşistçe bir özgürlük algısının tahkim edilmesine hizmet etmektedirler. Farklı ses çıkaranlar ya terörize edilmekte ya da Gebze Gençlik Merkezi Müdürüne yönelik edep dışı söylemlerde görüldüğü gibi, sistemli bir “itibar suikastine” maruz bırakılmaktadır.

SUİKASTİ KINIYORUZ

Bu bağlamda gençlere ve topluma yönelik her kesimi siyasi düşünce anlayış ayırt etmeksizin kucaklayarak hoşgörü ve nezaketle sahip çıkmaya çalışan, sosyal kültürel sanatsal ve sportif etkinliklerle gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırarak kendilerine ve topluma faydalı, idealleri ve değerleri olan insanlar olmayı amaçlayan Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan’ın ve diğer görevlilerin maruz kaldığı itibar suikastını kınıyoruz.

GEBZE SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU

Akademi Derneği, Çoban Mustafa Paşa Camii Vakfı, Darıca Eğitim Bir Sen, Darıca İlim Yayma Cemiyeti, Din Görevlileri Derneği, Erbakan Vakfı, Eğitim Bir Sen Gebze, Girişimci İşadamları Vakfı Gebze,  Gebze İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, Gebze İlim Yayma Cemiyeti, İHH Gebze, İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze, İLKÇEV, İnsana Hizmet Derneği, Medeniyet Derneği, TÜGVA Gebze.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.