19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şubat'ta Rekor Kırıldı

Ekonomi 04.03.2018 - 16:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şubat'ta Rekor Kırıldı

Şubat ayında yaklaşık yüzde 26 artışla 2,8 milyar dolar ihracata imza atan otomobil endüstrisi, aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü otomotiv endüstrisi yeni bir rekora imza attı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Şubat ayında yaklaşık yüzde 26 artışla 2,8 milyar dolar ihracata imza atan sektör, aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Toplam ihracatın beşte birinden daha fazlasını tek başına gerçekleştiren sektör, AB ülkelerine yüzde 26, ülke olarak en büyük pazar Almanya'ya da yüzde 22, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de yüksek oranlı artışlar kaydetti.

Şubat ayında yaklaşık yüzde 26 artışla 2,8 milyar dolar ihracata imza atan otomobil endüstrisi, aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı.

Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü otomotiv endüstrisi yeni bir rekora imza attı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Şubat ayında yaklaşık yüzde 26 artışla 2,8 milyar dolar ihracata imza atan sektör, aylık bazda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Toplam ihracatın beşte birinden daha fazlasını tek başına gerçekleştiren sektör, AB ülkelerine yüzde 26, ülke olarak en büyük pazar Almanya'ya da yüzde 22, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de yüksek oranlı artışlar kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.