19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şükür’den tarihi keşif!

Spor 19.09.2018 - 09:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Şükür’den tarihi keşif!

Tarihçi ve Dağcı Rıdvan Şükür, “Gebze ve çevresinde su medeniyetinin izleri” çalışmasında hiçbir yazılı kaynakta bahsedilmeyen, “ Papuçcu zade Ahmet ağa” çeşmesini buldu.

Tarihçi ve Dağcı Rıdvan Şükür, “Gebze ve çevresinde su medeniyetinin izleri” çalışmasında hiçbir  yazılı kaynakta bahsedilmeyen, “ Papuçcu zade Ahmet ağa” çeşmesini buldu. Gebze ve çevresinde bulunan tarihi çeşmeleri inceleyen Rıdvan Şükür,  bu güne kadar hiçbir kaynakta bahsedilmeyen yapılış tarihi olarak kitabesinde 15 safer 1213 olarak gün ay ve yıl olarak yazılan çeşmenin Gebze çevresindeki en eski çeşmelerden birisi olduğunu söyledi. Yapım tarihinin miladi karşılığı 29 Temmuz 1798’e denk gelen bu çeşmenin kitabesinin Mermerden yapıldığını İnsan suresinin 21. Ayeti ile başladığını ifade eden Şükür, Çeşme Kitabesinin üç satırdan oluştuğunu ikinci ve üçüncü bölümlerinin yaptırana ait bilgiler ve yapım tarihi ile ilgili olduğunu söyledi.    
Tarihçi ve Dağcı Rıdvan Şükür, “Gebze ve çevresinde su medeniyetinin izleri” çalışmasında hiçbir yazılı kaynakta bahsedilmeyen, “ Papuçcu zade Ahmet ağa” çeşmesini buldu.

Tarihçi ve Dağcı Rıdvan Şükür, “Gebze ve çevresinde su medeniyetinin izleri” çalışmasında hiçbir  yazılı kaynakta bahsedilmeyen, “ Papuçcu zade Ahmet ağa” çeşmesini buldu.

Gebze ve çevresinde bulunan tarihi çeşmeleri inceleyen Rıdvan Şükür,  bu güne kadar hiçbir kaynakta bahsedilmeyen yapılış tarihi olarak kitabesinde 15 safer 1213 olarak gün ay ve yıl olarak yazılan çeşmenin Gebze çevresindeki en eski çeşmelerden birisi olduğunu söyledi. Yapım tarihinin miladi karşılığı 29 Temmuz 1798’e denk gelen bu çeşmenin kitabesinin Mermerden yapıldığını İnsan suresinin 21. Ayeti ile başladığını ifade eden Şükür, Çeşme Kitabesinin üç satırdan oluştuğunu ikinci ve üçüncü bölümlerinin yaptırana ait bilgiler ve yapım tarihi ile ilgili olduğunu söyledi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.