19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SURİYE’NİN YARDIMA İHTİYACI VAR!

Gebze 05.12.2016 - 12:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SURİYE’NİN YARDIMA İHTİYACI VAR!

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye un stoklarının azalması ile İHH’nın Suriye için açtığı fırınlarda ekmek üretimi durma noktasına geldi.

Katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, insanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken aynı zamanda da temel yaşam malzemelerine kolay ulaşamıyor. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. VEYİSOĞLU, “9 ARALIK’TA YARDIM YÜKLÜ TIR YOLA ÇIKACAK” Konuyla ilgili gazetemize konuşan İHH Gebze Bölge Başkanı Turgut Veyisoğlu, “Suriye'deki kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarımızda un stoklarımız bitmek üzere. Bundan dolayı İHH Gebze Bölge Temsilciliği olarak Suriye’deki kardeşlerimiz için Un Kampanyası Projemize sizlerden destek bekliyoruz. Ayrıca 9 Aralık Cuma günü, Cuma Namazından sonra Gebze Cumhuriyet meydanından gıda ve un yüklü ilk tırımız yola çıkacaktır.” Dedi. FIRINLAR KAPANMA NOKTASINA GELDİ Veyisoğlu, “Suriye savaşının uzamasıyla ve insani krizin artmasıyla birlikte bölge temel ihtiyaç malzemesi ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam – Guta, Yermuk, Humus ve Halep bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçılmaz olacak.” Dedi. YARDIMI EKSİK ETMEYİN Veyisoğlu, “1 Çuval Un’un Bedeli 60 TL. İster Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Albaraka Türk, PTT isterseniz de İHH Gebze Bölge Temsilciliğine giderek elden bağışta yapabilirsiniz. Unutmayın, Sizlerin yardımı onların duası.”
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye un stoklarının azalması ile İHH’nın Suriye için açtığı fırınlarda ekmek üretimi durma noktasına geldi.

Katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, insanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken aynı zamanda da temel yaşam malzemelerine kolay ulaşamıyor. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.

VEYİSOĞLU, “9 ARALIK’TA YARDIM YÜKLÜ TIR YOLA ÇIKACAK”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan İHH Gebze Bölge Başkanı Turgut Veyisoğlu, “Suriye'deki kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarımızda un stoklarımız bitmek üzere. Bundan dolayı İHH Gebze Bölge Temsilciliği olarak Suriye’deki kardeşlerimiz için Un Kampanyası Projemize sizlerden destek bekliyoruz. Ayrıca 9 Aralık Cuma günü, Cuma Namazından sonra Gebze Cumhuriyet meydanından gıda ve un yüklü ilk tırımız yola çıkacaktır.” Dedi.

FIRINLAR KAPANMA NOKTASINA GELDİ

Veyisoğlu, “Suriye savaşının uzamasıyla ve insani krizin artmasıyla birlikte bölge temel ihtiyaç malzemesi ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam – Guta, Yermuk, Humus ve Halep bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçılmaz olacak.” Dedi.

YARDIMI EKSİK ETMEYİN

Veyisoğlu, “1 Çuval Un’un Bedeli 60 TL. İster Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Albaraka Türk, PTT isterseniz de İHH Gebze Bölge Temsilciliğine giderek elden bağışta yapabilirsiniz. Unutmayın, Sizlerin yardımı onların duası.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.