19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Suriyeli öğrencilere karne hediyesi

Darıca 19.01.2017 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Suriyeli öğrencilere karne hediyesi

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman öncülüğünde oluşturulan vakıf üyeleri Sırasöğütler Mahallesi’nde eğitim gören Suriyeli öğrencilere yarıyıl tatili hediyesi verdi.

Düzenlenen törenle hediyeler Suriyeli öğrencilere dağıtılırken Kaymakam Karaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz önemli açıklamalarda bulundu. Toplam 222 ayrı öğrenciye verilmek üzere hazırlanan kolilerin 83 adedi Suriyeli öğrencilere dağıtılırken kalan koliler ise diğer okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceği öğrenildi. Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve vakfı oluşturan sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve Darıca İdari Müdürlükleri katıldı.Darıca Kaymakamı Ömer Karaman törende yaptığı konuşmada, “Bu bir dua işidir. Hayır işidir. Başarıyı ödüllendirme işidir. Çocuklarımız karne öncesinde böyle bir hediye ile tatile girmeleri önemlidir. Havalar soğuk. Bu soğuk havalarda onların en çok ihtiyaçlarına yaracak kıyafetleri veriyoruz.” dedi. ONLAR MUTLU OLSUN İSTİYORUZ Karaman konuşmasına şöyle devam etti. “Markette, otobüste, metroda Türkçe bilmedikleri için sıkıntı yaşayan aileler var. Özellikle anneler bu konuda çok mağdur. Çocukları öğrendi ama hala anneler Türkçe öğrenemedi. Onlar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde hem halk eğitim merkezimizde hem de kendi mahallerinde Türkçe kursları açıyoruz. Gelsin. Kaynaşma dil bilmeden zor sağlanır.” dedi.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman öncülüğünde oluşturulan vakıf üyeleri Sırasöğütler Mahallesi’nde eğitim gören Suriyeli öğrencilere yarıyıl tatili hediyesi verdi.

Düzenlenen törenle hediyeler Suriyeli öğrencilere dağıtılırken Kaymakam Karaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz önemli açıklamalarda bulundu.

Toplam 222 ayrı öğrenciye verilmek üzere hazırlanan kolilerin 83 adedi Suriyeli öğrencilere dağıtılırken kalan koliler ise diğer okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceği öğrenildi. Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve vakfı oluşturan sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri ve Darıca İdari Müdürlükleri katıldı.Darıca Kaymakamı Ömer Karaman törende yaptığı konuşmada, “Bu bir dua işidir. Hayır işidir. Başarıyı ödüllendirme işidir. Çocuklarımız karne öncesinde böyle bir hediye ile tatile girmeleri önemlidir. Havalar soğuk. Bu soğuk havalarda onların en çok ihtiyaçlarına yaracak kıyafetleri veriyoruz.” dedi.

ONLAR MUTLU OLSUN İSTİYORUZ

Karaman konuşmasına şöyle devam etti. “Markette, otobüste, metroda Türkçe bilmedikleri için sıkıntı yaşayan aileler var. Özellikle anneler bu konuda çok mağdur. Çocukları öğrendi ama hala anneler Türkçe öğrenemedi. Onlar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde hem halk eğitim merkezimizde hem de kendi mahallerinde Türkçe kursları açıyoruz. Gelsin. Kaynaşma dil bilmeden zor sağlanır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.