Suriyeli Rabia okul birincisi oldu

Darıca 22.01.2016 - 15:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Suriyeli Rabia okul birincisi oldu

Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 10. Sınıf öğrencisi Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed okul birincisi oldu.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarı yıl tatiline bugün  törenle girildi. Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi’nde sıradış bir durum yaşandı.  Çünkü, geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısında  eğitimine başlayan Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed kısa sürede okula adapte olarak , bunu gösterdiği başarıyla tescilledi.   Rabia Şeyh Muhammed’e karnesi ve hediyesi bugün okulda yapılan törenle kendisine verildi.  Suriyeli öğrenci Muhammed’in başarısı ise yüzünden okunuyordu.  Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi öğretmenleri ise onu  “O çok özel bir öğrenci. Kendisi okulumuza daha yeni geldiğinde bu sıra dışılığıyla kendisini fark ettirdi." diye konuştu. LİSEDEN SONRA MİMAR OLMAK İSTİYOR Aynı zamanda resim sanatında da yeteneğini gösteren Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed’in çizdiği tablolar profesyonel ressamlara adeta taş çıkartıyor. Çizdiği eserlerde genelde Suriye’deki iç savaşta tanıklık ettiklerini anlattığı gözlendi. Rabia Şeyh Muhammed’in en  büyük isteği ve hayali Türkiye’deki bir üniversitede mimarlık okuduktan sonra iç savaşın bittiği Suriye’ye dönüp ülkesini yeniden imar etmek.  Türkiye’deki  yaşamı hakkında konuşan Rabia Şeyh Muhammed “Burada arkadaşlarım ve Türk insanı bize gerçekten çok sıcak davrandı. Bizleri kıracak üzecek söylemlerden kaçınıyorlar. En büyük isteğim ve hayalim burada mimarlık okuyup iç savaşın bittiği ülkeme dönüp oranın imar edilmesine katkı sunmak” diye konuştu.
Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 10. Sınıf öğrencisi Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed okul birincisi oldu.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarı yıl tatiline bugün  törenle girildi. Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi’nde sıradış bir durum yaşandı.  Çünkü, geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısında  eğitimine başlayan Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed kısa sürede okula adapte olarak , bunu gösterdiği başarıyla tescilledi.   Rabia Şeyh Muhammed’e karnesi ve hediyesi bugün okulda yapılan törenle kendisine verildi.  Suriyeli öğrenci Muhammed’in başarısı ise yüzünden okunuyordu.  Darıca TOKİ Anadolu Meslek Lisesi öğretmenleri ise onu  “O çok özel bir öğrenci. Kendisi okulumuza daha yeni geldiğinde bu sıra dışılığıyla kendisini fark ettirdi." diye konuştu.

LİSEDEN SONRA MİMAR OLMAK İSTİYOR

Aynı zamanda resim sanatında da yeteneğini gösteren Suriyeli Rabia Şeyh Muhammed’in çizdiği tablolar profesyonel ressamlara adeta taş çıkartıyor. Çizdiği eserlerde genelde Suriye’deki iç savaşta tanıklık ettiklerini anlattığı gözlendi. Rabia Şeyh Muhammed’in en  büyük isteği ve hayali Türkiye’deki bir üniversitede mimarlık okuduktan sonra iç savaşın bittiği Suriye’ye dönüp ülkesini yeniden imar etmek.  Türkiye’deki  yaşamı hakkında konuşan Rabia Şeyh Muhammed “Burada arkadaşlarım ve Türk insanı bize gerçekten çok sıcak davrandı. Bizleri kıracak üzecek söylemlerden kaçınıyorlar. En büyük isteğim ve hayalim burada mimarlık okuyup iç savaşın bittiği ülkeme dönüp oranın imar edilmesine katkı sunmak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.