Suriyeliler'in iş başvurusu 54 bini aştı

28.02.2016 - 12:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Suriyeliler'in iş başvurusu 54 bini aştı

Suriye uyrukluların iş ilanlarına yaptığı başvurular 54 bini geçti. Adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektöründe iş arıyor

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, Suriye uyruklu mültecilerin Türkiye'de yasal olarak çalışmalarının da önü açılmış oldu. Türkiye'de bulunan 2 milyon 400 bini aşkın Suriyeli'nin işgücüne ne şekilde katılacağını düzenleyen yönetmeliğe göre, Suriye uyruklular, geçici koruma kayıt tarihinin üzerinden altı ay geçtikten sonra çalışma izni almak için başvuruda bulunabilecekler.  ÇOĞU ÜNİVERSİTE MEZUNU  Eleman.net'in verilerine göre, 2 bin 898 Suriye uyruklu adayın son altı aylık dönemde yayınlanan iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini aştı. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Suriye uyruklu adayların eğitim durumlarına bakıldığında, yüzde 60'a yaklaşan oran ile üniversite mezunlarının çoğunlukta olduğunu söyledi.  ARAPÇA SİTE GELİYOR  Yüzde 67'si İstanbul'da ikamet eden adayların en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki iş ilanlarına başvuru yaptıklarına dikkat çeken Ünsal, "Mimarlık ve dış ticaret sektörlerinin de ilk beşte yer alması, Suriyeli adayların eğitim durumlarının yüksekliğini doğrular nitelikte. İlanlara şirketlerin departmanları bazında baktığımızda ise satış, eğitim ve inşaat departmanlarının ilk üçte yer aldığını görüyoruz" dedi. Türkçe okuyup yazamadıkları için internetten iş aramakta zorlandıkları için Arapça dil desteğine sahip bir alt site hazırlamaya başladıklarını dile getiren Ünsal, "Çalışma ile birlikte, çok sayıda Suriye uyruklu adayın özgeçmiş oluşturarak iş başvurusu yapmasını bekliyoruz. Arapça bilmeyen firma yetkililerinin adayların özgeçmişini Türkçe olarak görüntüleyebilmeleri de sağlanacak" dedi. 
Suriye uyrukluların iş ilanlarına yaptığı başvurular 54 bini geçti. Adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektöründe iş arıyor

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, Suriye uyruklu mültecilerin Türkiye'de yasal olarak çalışmalarının da önü açılmış oldu. Türkiye'de bulunan 2 milyon 400 bini aşkın Suriyeli'nin işgücüne ne şekilde katılacağını düzenleyen yönetmeliğe göre, Suriye uyruklular, geçici koruma kayıt tarihinin üzerinden altı ay geçtikten sonra çalışma izni almak için başvuruda bulunabilecekler. 


ÇOĞU ÜNİVERSİTE MEZUNU 
Eleman.net'in verilerine göre, 2 bin 898 Suriye uyruklu adayın son altı aylık dönemde yayınlanan iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini aştı. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Suriye uyruklu adayların eğitim durumlarına bakıldığında, yüzde 60'a yaklaşan oran ile üniversite mezunlarının çoğunlukta olduğunu söyledi. 

ARAPÇA SİTE GELİYOR 
Yüzde 67'si İstanbul'da ikamet eden adayların en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki iş ilanlarına başvuru yaptıklarına dikkat çeken Ünsal, "Mimarlık ve dış ticaret sektörlerinin de ilk beşte yer alması, Suriyeli adayların eğitim durumlarının yüksekliğini doğrular nitelikte. İlanlara şirketlerin departmanları bazında baktığımızda ise satış, eğitim ve inşaat departmanlarının ilk üçte yer aldığını görüyoruz" dedi. Türkçe okuyup yazamadıkları için internetten iş aramakta zorlandıkları için Arapça dil desteğine sahip bir alt site hazırlamaya başladıklarını dile getiren Ünsal, "Çalışma ile birlikte, çok sayıda Suriye uyruklu adayın özgeçmiş oluşturarak iş başvurusu yapmasını bekliyoruz. Arapça bilmeyen firma yetkililerinin adayların özgeçmişini Türkçe olarak görüntüleyebilmeleri de sağlanacak" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.