19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TIRLAR YOLA ÇIKTI

Çayırova 24.02.2016 - 12:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TIRLAR YOLA ÇIKTI

AK Parti Çayırova İl Başkanlığınca organize edilen Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası kapsamındaki tırlar yola çıktı.

Çayırova’dan yola çıkan tırları uğurlamak üzere Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Güler ve partinin diğer yöneticileri hazır bulundu. Çayırova Belediye Başkanı Demirci, eğer ortada bir sorun varsa, bir bütün olarak, devlet-millet kaynaşmasıyla, partiler, sivil toplum örgütleri, halk, hep birlikte bu sorunun üzerine gidilmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti. Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Kılıç ise AK Parti iktidara geldiğinde, Türkiye'nin yardımlarının 100 milyon doların altında bulunduğunu ifade ederken, önceki yıl 6,5 milyar dolar kalkınma yardımı gerçekleştiren Türkiye'nin, gayri safi yurt içi hasılaya oranla insani yardımda dünya birincisi olduğunu bildirdi. ONLAR BİZİM CANIMIZDANDIR Türkiye'nin ülkeye sığınan tüm Suriyelilerin ihtiyacını karşılamaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir. Suriye'de yardım yaparken etnik kökenine, mezhebine hiç bakmadık. Arap mı, Türkmen mi, Kürt mü, Ezidi mi, bakmadık. Kuzey Irak'ta üç kamp kurduk oradaki Türkmenlerimiz için. Ama orada Araplar da kalıyor, Ezidiler de kalıyor. Aynı şekilde, Türkiye'de bugün 21 bin Suriye Türkmeni var. 36 bin Irak Türkmeni var. Bu kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır, her türlü meselesiyle ilgilenmektedir. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir. Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirenler, 'Suriye meselesine niye müdahil olunuyor' diyenler, son zamanlarda 'Türkmenler konusunda daha fazla niye adım atılmıyor' diyorlar. 'İçe kapanalım, bu meselelerle uğraşmayalım, görmezden gelelim' diyenler, 'Niye bu meselelerin üzerine gidilmiyor' demeye başladılar. Bizler başından itibaren hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Yanı başımızda yüz binlerce insan ölümden kaçarken biz onlara sırtımızı çeviremezdik, duvarlar örüp de ‘siz bu tarafa geçemezsiniz’ diyemezdik. Türkiye gereğini hem bu tarafta yapmaktadır hem öbür tarafta yapmaktadır. Türkmen kardeşlerimiz Yayladağ'da 11 bin kişi kamplardadır ama karşı tarafta Yamadi'de de oluşturulan adeta kamp gibi alanlarda Türkmenler barınmaktadır. Türkiye insani yardım olarak hem sınırın bu tarafında hem karşı tarafında elinden gelen gayreti göstermektedir." Dedi. KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR Bayırbucak Türmenlerini de yalnız bırakmadıklarını ifade eden Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç ise, "Bugün itibarıyla Suriye'deki Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz ve orada yardıma ihtiyacı olan diğer kardeşlerimiz için başlattığımız kampanya sonunda malzemeleri kendilerine gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı konserve, dayanıklı gıda maddeleri, kuru gıda, tıbbi malzemeler, giysi ve ayakkabı, çocuk maması ve battaniye gibi yardım malzemelerini ilçe teşkilatlarımıza teslim ettiler. Kampanyamıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
AK Parti Çayırova İl Başkanlığınca organize edilen Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası kapsamındaki tırlar yola çıktı.

Çayırova’dan yola çıkan tırları uğurlamak üzere Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Güler ve partinin diğer yöneticileri hazır bulundu. Çayırova Belediye Başkanı Demirci, eğer ortada bir sorun varsa, bir bütün olarak, devlet-millet kaynaşmasıyla, partiler, sivil toplum örgütleri, halk, hep birlikte bu sorunun üzerine gidilmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti. Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Kılıç ise AK Parti iktidara geldiğinde, Türkiye'nin yardımlarının 100 milyon doların altında bulunduğunu ifade ederken, önceki yıl 6,5 milyar dolar kalkınma yardımı gerçekleştiren Türkiye'nin, gayri safi yurt içi hasılaya oranla insani yardımda dünya birincisi olduğunu bildirdi.

ONLAR BİZİM CANIMIZDANDIR

Türkiye'nin ülkeye sığınan tüm Suriyelilerin ihtiyacını karşılamaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir. Suriye'de yardım yaparken etnik kökenine, mezhebine hiç bakmadık. Arap mı, Türkmen mi, Kürt mü, Ezidi mi, bakmadık. Kuzey Irak'ta üç kamp kurduk oradaki Türkmenlerimiz için. Ama orada Araplar da kalıyor, Ezidiler de kalıyor. Aynı şekilde, Türkiye'de bugün 21 bin Suriye Türkmeni var. 36 bin Irak Türkmeni var. Bu kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır, her türlü meselesiyle ilgilenmektedir. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir. Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirenler, 'Suriye meselesine niye müdahil olunuyor' diyenler, son zamanlarda 'Türkmenler konusunda daha fazla niye adım atılmıyor' diyorlar. 'İçe kapanalım, bu meselelerle uğraşmayalım, görmezden gelelim' diyenler, 'Niye bu meselelerin üzerine gidilmiyor' demeye başladılar. Bizler başından itibaren hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Yanı başımızda yüz binlerce insan ölümden kaçarken biz onlara sırtımızı çeviremezdik, duvarlar örüp de ‘siz bu tarafa geçemezsiniz’ diyemezdik. Türkiye gereğini hem bu tarafta yapmaktadır hem öbür tarafta yapmaktadır. Türkmen kardeşlerimiz Yayladağ'da 11 bin kişi kamplardadır ama karşı tarafta Yamadi'de de oluşturulan adeta kamp gibi alanlarda Türkmenler barınmaktadır. Türkiye insani yardım olarak hem sınırın bu tarafında hem karşı tarafında elinden gelen gayreti göstermektedir." Dedi.

KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR

Bayırbucak Türmenlerini de yalnız bırakmadıklarını ifade eden Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç ise, "Bugün itibarıyla Suriye'deki Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz ve orada yardıma ihtiyacı olan diğer kardeşlerimiz için başlattığımız kampanya sonunda malzemeleri kendilerine gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı konserve, dayanıklı gıda maddeleri, kuru gıda, tıbbi malzemeler, giysi ve ayakkabı, çocuk maması ve battaniye gibi yardım malzemelerini ilçe teşkilatlarımıza teslim ettiler. Kampanyamıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.