Tahsin Tarhan, 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutladı.

Kocaeli 16.01.2017 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tahsin Tarhan, 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutladı.

    16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’in ilanından hemen önce  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i müjdelemek için İzmit Kasr-ı Hümayun’da ilk ve basın toplantısı yaptığını hatırlatan Tahsin Tarhan, Basın Onur Günü’nün Kocaeli basını açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bundan yıllar önce yaptığı bu toplantı ile basının önemini de ortaya koyduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, mesajında şunları ifade etti; “Bundan yıllar önce ilimizde yapılan Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek basın toplantısının, hem Kocaeli basını açısından, hem de Türkiye basını açısından anlamı çok büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i ilan edileceğini bu toplantıda basına açıklamıştır. Bu yönüyle de, bu toplantının anlam ve önemi büyüktür. Bu davranışı ile Atatürk, Cumhuriyet’i korumada en etkili mücadeleyi verecek olanların gazeteciler olduğunu işaret etmiştir. Bugün ülkemizde, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Doğru ve gerçek haberi halka ulaştırma bilinç ve sorumluluğu ile çalışan başta Kocaeli’nde görev yapan basın emekçilerimiz olmak üzere, tüm basın emekçilerimizin Basın Onur Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım.”

 

 

16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’in ilanından hemen önce  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i müjdelemek için İzmit Kasr-ı Hümayun’da ilk ve basın toplantısı yaptığını hatırlatan Tahsin Tarhan, Basın Onur Günü’nün Kocaeli basını açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bundan yıllar önce yaptığı bu toplantı ile basının önemini de ortaya koyduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, mesajında şunları ifade etti;

“Bundan yıllar önce ilimizde yapılan Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek basın toplantısının, hem Kocaeli basını açısından, hem de Türkiye basını açısından anlamı çok büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i ilan edileceğini bu toplantıda basına açıklamıştır. Bu yönüyle de, bu toplantının anlam ve önemi büyüktür. Bu davranışı ile Atatürk, Cumhuriyet’i korumada en etkili mücadeleyi verecek olanların gazeteciler olduğunu işaret etmiştir. Bugün ülkemizde, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Doğru ve gerçek haberi halka ulaştırma bilinç ve sorumluluğu ile çalışan başta Kocaeli’nde görev yapan basın emekçilerimiz olmak üzere, tüm basın emekçilerimizin Basın Onur Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.