TARHAN, "2 BİN 500 AĞAÇ ARTIK YOK"

Gebze 08.07.2019 - 14:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TARHAN, "2 BİN 500 AĞAÇ ARTIK YOK"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Gebze-Darıca Metrosu ile gündem olmuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Gebze-Darıca Metrosu ile gündem olmuştu. Var olmayan metronun durak tabelasını 24 Haziran seçimleri öncesinde Gebze’nin çeşitli bölgelerine asarak propaganda yapan belediye tabelaları yerleştirdikten 4 ay sonra inşaata başlamıştı. O zaman bu durumu tespit eden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, olmayan metronun tabelası önünde yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin ilgi odağını Gebze Metrosuna çekmişti. 15.6 kilometrelik metro hattı 2 milyar 488 milyon 489 bin liraya ihale edildi. İhale sonrasında çalışmalar başladı. Gebze Mutlukent’te söz konusu metro inşaatı için bir şantiye kurulması kararlaştırıldı. Şantiye bölgede yer alan nadir yeşil alanlardan birinin üzerine kuruldu. 2 BİN 500 AĞAÇ ARTIK YOK Çoğunluğu çam ağacı olan 2 bin 500 ağacın kent genelinde farklı bölgelerde kullanılacağı öğrenildi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuyu Orman Bakanlığı’na sormuştu. Tarhan’ın soru önergesini yanıtlayan bakanlığın cevabında, “Bölgede herhangi bir ağaç kesilmemiş olup; ağaçlar zarar verilmeden sökülüp repikaja alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait depoda daha sonra dikilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Çalışmalar hukuka ve yasal mevzuata göre devam etmekte olup gerekli kontroller yapılmıştır” denildi. Bölgedeki tahribat uydu görüntülerine de yansıdı. 1 yıl içerisinde yok olan ormanlık alan adeta bir çöl görünümüne büründü. İnşaat çalışmalarının başladığı ilk günlerde yerel gazeteciler bölgeye gitmiş, çekim yaparak doğa katliamına tepki göstermişti. Tarhan, “Ormanlık alanı yok etmişsiniz ama ağaçlar depoda duruyor diye açıklama yapıyorsunuz depodaki ağacın Kocaeli’ye ne faydası var” dedi. AĞAÇ DEPODA OLUNCA ORMAN KATLEDİLMEMİŞ Mİ OLUYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bölge Orman Müdürlüğü’ne bağlı İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’nden 74 bin 514 metrekarelik alanı 49 yıllığına kiraladı. Alanın 67 bin 480 metrekaresini 6 yıl boyunca şantiye olarak kullanacağını ifade eden belediye inşaat bittikten sonra bölgede metro hattı bakım onarım tesisi kuracağını belirtti. Söz konusu taleplerin hepsi olumlu karşılandı ve Gebze’deki sanayi kuruluşlarının ortasında yer alan ormanlık alandan vazgeçildi. Tarhan “Belediye’nin 2500 ağacı muhafaza edecek deposu hangi koşullardadır, bakım onarımı yapılmakta mıdır bu konuların hepsi ayrı bir tartışma konusudur ancak siz o ormanı artık yok ettiniz. Kocaeli’ye depoda duran ağaç ne fayda sağlayacak” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Gebze-Darıca Metrosu ile gündem olmuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Gebze-Darıca Metrosu ile gündem olmuştu. Var olmayan metronun durak tabelasını 24 Haziran seçimleri öncesinde Gebze’nin çeşitli bölgelerine asarak propaganda yapan belediye tabelaları yerleştirdikten 4 ay sonra inşaata başlamıştı. O zaman bu durumu tespit eden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, olmayan metronun tabelası önünde yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin ilgi odağını Gebze Metrosuna çekmişti. 15.6 kilometrelik metro hattı 2 milyar 488 milyon 489 bin liraya ihale edildi. İhale sonrasında çalışmalar başladı. Gebze Mutlukent’te söz konusu metro inşaatı için bir şantiye kurulması kararlaştırıldı. Şantiye bölgede yer alan nadir yeşil alanlardan birinin üzerine kuruldu.

2 BİN 500 AĞAÇ ARTIK YOK

Çoğunluğu çam ağacı olan 2 bin 500 ağacın kent genelinde farklı bölgelerde kullanılacağı öğrenildi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuyu Orman Bakanlığı’na sormuştu. Tarhan’ın soru önergesini yanıtlayan bakanlığın cevabında, “Bölgede herhangi bir ağaç kesilmemiş olup; ağaçlar zarar verilmeden sökülüp repikaja alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait depoda daha sonra dikilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Çalışmalar hukuka ve yasal mevzuata göre devam etmekte olup gerekli kontroller yapılmıştır” denildi. Bölgedeki tahribat uydu görüntülerine de yansıdı. 1 yıl içerisinde yok olan ormanlık alan adeta bir çöl görünümüne büründü. İnşaat çalışmalarının başladığı ilk günlerde yerel gazeteciler bölgeye gitmiş, çekim yaparak doğa katliamına tepki göstermişti. Tarhan, “Ormanlık alanı yok etmişsiniz ama ağaçlar depoda duruyor diye açıklama yapıyorsunuz depodaki ağacın Kocaeli’ye ne faydası var” dedi.

AĞAÇ DEPODA OLUNCA ORMAN KATLEDİLMEMİŞ Mİ OLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bölge Orman Müdürlüğü’ne bağlı İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’nden 74 bin 514 metrekarelik alanı 49 yıllığına kiraladı. Alanın 67 bin 480 metrekaresini 6 yıl boyunca şantiye olarak kullanacağını ifade eden belediye inşaat bittikten sonra bölgede metro hattı bakım onarım tesisi kuracağını belirtti. Söz konusu taleplerin hepsi olumlu karşılandı ve Gebze’deki sanayi kuruluşlarının ortasında yer alan ormanlık alandan vazgeçildi. Tarhan “Belediye’nin 2500 ağacı muhafaza edecek deposu hangi koşullardadır, bakım onarımı yapılmakta mıdır bu konuların hepsi ayrı bir tartışma konusudur ancak siz o ormanı artık yok ettiniz. Kocaeli’ye depoda duran ağaç ne fayda sağlayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.