Tarhan: “ASELSAN’daki ölümler araştırılsın!”

Kocaeli 08.12.2017 - 15:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tarhan: “ASELSAN’daki ölümler araştırılsın!”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Aselsan’daki intiharlarla ilgili TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın TBMM Başkanlığına gönderdiği dilekçe de, ASELSAN'daki ölümlerin sebebi nedir?” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Aselsan’daki intiharlarla ilgili TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.  Tarhan verdiği önergede, “ASELSAN'da çok tartışılan şüpheli ölüm ve intiharlara bir yenisi daha eklendi. 32 yaşındaki ASELSAN elektronik yüksek mühendisi Kerem Parıldar, bir binanın 14'üncü katından atlayarak hayatına son vermiştir. Son intiharla birlikte ASELSAN'da son 11 yılda intihar edenlerin sayısı 8'e çıkmıştır. ASELSAN'da, "Yerli Savunma Sistemleri" üzerinde çalışan Kerem Parıldar'ın oturduğu Koru Mahallesi ile, hayatına son verdiği 15 kilometre uzaklıktaki, 100. yıl semtindeki bina arasında bir bağlantı bulunamamıştır. Meydana gelen olayda Parıldar’ın 100. Yıl Mahallesi İşçi Blokları 1427'inci caddede bulunan bir binaya çıkarak kendisini 14. kattan aşağı attığı tespit edilmiştir.” dedi. Tarhan, “ASELSAN'da daha önce de 7 mühendis, kuşkulu biçimde hayata veda etmiştir. ASELSAN'da 2006 yılından bu yana, F-16 savaş uçakları, milli tank, insansız hava araçları (İHA), uzun namlulu yeni nesil silahlar gibi önemli projelerde çalışan 7 mühendis kuşkulu biçimde hayatını kaybetmiştir. Şüpheli ölümleri bugüne kadar 8 Cumhuriyet Savcısı soruşturmuş,  15 Temmuz 'dan sonraki bu olaylarda FETÖ terör örgütünün parmağı olduğu da iddia edilmiştir. Çok önemli projelerde görev alan nitelikli, donanımlı ve iyi yetiştirilmiş, uzman kişilerin periyodik şekilde intihar etmesi kuşku vericidir. Yukarıda açıklanan nedenlerle Aselsan’da gerçekleşen intihar olaylarının tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü olabilecek tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” dedi.      
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Aselsan’daki intiharlarla ilgili TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın TBMM Başkanlığına gönderdiği dilekçe de, ASELSAN'daki ölümlerin sebebi nedir?” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Aselsan’daki intiharlarla ilgili TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.  Tarhan verdiği önergede, “ASELSAN'da çok tartışılan şüpheli ölüm ve intiharlara bir yenisi daha eklendi. 32 yaşındaki ASELSAN elektronik yüksek mühendisi Kerem Parıldar, bir binanın 14'üncü katından atlayarak hayatına son vermiştir. Son intiharla birlikte ASELSAN'da son 11 yılda intihar edenlerin sayısı 8'e çıkmıştır. ASELSAN'da, "Yerli Savunma Sistemleri" üzerinde çalışan Kerem Parıldar'ın oturduğu Koru Mahallesi ile, hayatına son verdiği 15 kilometre uzaklıktaki, 100. yıl semtindeki bina arasında bir bağlantı bulunamamıştır. Meydana gelen olayda Parıldar’ın 100. Yıl Mahallesi İşçi Blokları 1427'inci caddede bulunan bir binaya çıkarak kendisini 14. kattan aşağı attığı tespit edilmiştir.” dedi.

Tarhan, “ASELSAN'da daha önce de 7 mühendis, kuşkulu biçimde hayata veda etmiştir. ASELSAN'da 2006 yılından bu yana, F-16 savaş uçakları, milli tank, insansız hava araçları (İHA), uzun namlulu yeni nesil silahlar gibi önemli projelerde çalışan 7 mühendis kuşkulu biçimde hayatını kaybetmiştir. Şüpheli ölümleri bugüne kadar 8 Cumhuriyet Savcısı soruşturmuş,  15 Temmuz 'dan sonraki bu olaylarda FETÖ terör örgütünün parmağı olduğu da iddia edilmiştir. Çok önemli projelerde görev alan nitelikli, donanımlı ve iyi yetiştirilmiş, uzman kişilerin periyodik şekilde intihar etmesi kuşku vericidir. Yukarıda açıklanan nedenlerle Aselsan’da gerçekleşen intihar olaylarının tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü olabilecek tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.