19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TARHAN; “ BİLİŞİM VADİSİ FARKLI ALANLARA ÇEKİLDİ

Gebze 11.11.2016 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TARHAN; “ BİLİŞİM VADİSİ FARKLI ALANLARA ÇEKİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan Bütçe Komisyonu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler sırasında Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan söz alarak sanayide yaşanan sorunları dile getirdi. Sanayi Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak samimi olduklarını, gereken desteği de her zaman verdiklerini ifade eden Tahsin Tarhan, Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili sorunlara da değindi. Organize Sanayi Bölgesi’nden bazılarında doluluk oranında bir dengenin olmadığını hatırlatan Tarhan, yıllardan beri organize sanayi olmuş yerlerin bazılarında hala daha fabrikaların kurulmadığını bu nedenle, OSB’lerle ilgili konunun daha ayrıntılı incelenmesi gerektiğini ifade etti. Kamuoyunda Üretim Reform Paketi olarak konuşulan tasarının aslında bir torba yasa olduğunu da hatırlatan Tarhan; “Bu yeni çıkacak paketi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Adı “Üretim ve Sanayi Destekleme Paketi olacaksa, bu çalışmalara muhalefetin de katkı koyması gerekiyor diye düşünüyorum.” Dedi. Sanayiye dair değerlendirmelerinde ise sanayinin en büyük sorununun  üretimdeki vergi yükleri ve girdilerin maliyetlerinin yüksek olması olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “ Türkiye teşvik paketleriyle hiçbir noktaya gidemez ancak biz sanayicinin önünü açarak üretimdeki verimliliği artırmak için girdilerin vergi yüklerini hafifleterek rekabet ortamını artırırız diye düşünüyoruz.” Dedi. BİLİŞİM VADİSİ İLE İLGİLİ ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan, konuşmasında Gebze’de kurulan Bilişim Vadisi’ne de değindi. Bu konuda kendisine çok sayıda şikayet iletildiğini belirten Tarhan; “Türkiye açısından önemli bir proje, ancak o bölgedeki köylülerin yerlerinin izale-i şüyu davaları ile alınmaya çalışıldığını, orada bazı müteahhitlerin tamamen teklif usulüyle iş yürüttüğüne dair şikayetler tarafımıza iletiliyor. Bu konuda bir inceleme yapılması gerekiyor.” Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan Bütçe Komisyonu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler sırasında Sanayi Komisyonu Üyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan söz alarak sanayide yaşanan sorunları dile getirdi. Sanayi Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak samimi olduklarını, gereken desteği de her zaman verdiklerini ifade eden Tahsin Tarhan, Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili sorunlara da değindi. Organize Sanayi Bölgesi’nden bazılarında doluluk oranında bir dengenin olmadığını hatırlatan Tarhan, yıllardan beri organize sanayi olmuş yerlerin bazılarında hala daha fabrikaların kurulmadığını bu nedenle, OSB’lerle ilgili konunun daha ayrıntılı incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Kamuoyunda Üretim Reform Paketi olarak konuşulan tasarının aslında bir torba yasa olduğunu da hatırlatan Tarhan; “Bu yeni çıkacak paketi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Adı “Üretim ve Sanayi Destekleme Paketi olacaksa, bu çalışmalara muhalefetin de katkı koyması gerekiyor diye düşünüyorum.” Dedi. Sanayiye dair değerlendirmelerinde ise sanayinin en büyük sorununun  üretimdeki vergi yükleri ve girdilerin maliyetlerinin yüksek olması olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “ Türkiye teşvik paketleriyle hiçbir noktaya gidemez ancak biz sanayicinin önünü açarak üretimdeki verimliliği artırmak için girdilerin vergi yüklerini hafifleterek rekabet ortamını artırırız diye düşünüyoruz.” Dedi.

BİLİŞİM VADİSİ İLE İLGİLİ ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan, konuşmasında Gebze’de kurulan Bilişim Vadisi’ne de değindi. Bu konuda kendisine çok sayıda şikayet iletildiğini belirten Tarhan; “Türkiye açısından önemli bir proje, ancak o bölgedeki köylülerin yerlerinin izale-i şüyu davaları ile alınmaya çalışıldığını, orada bazı müteahhitlerin tamamen teklif usulüyle iş yürüttüğüne dair şikayetler tarafımıza iletiliyor. Bu konuda bir inceleme yapılması gerekiyor.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.