19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tarhan’dan su tepkisi!

Kocaeli 31.05.2019 - 18:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan’dan su tepkisi!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan suyun, normal mesken ve iş yerinde kullanılan su fiyatlarından 4 kat fazla olmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan suyun, normal mesken ve iş yerinde kullanılan su fiyatlarından 4 kat diğer illerde kullanılan su fiyatlarından da 2 kat daha daha fazla olmasına tepki gösterdi. Tahsin Tarhan, “ Her sene vergi ödeme listesinde ilk 5 içerisinde olan, hazineye en çok katkı sağlayan Kocaeli sanayi ve emekçi kenti. Ancak üreticinin ve yatırımcının sırtındaki yük de bir o kadar fazla. Ekonominin taşıyıcı kolonu olan organize sanayi bölgelerinin enerji kullanım birim fiyatlarına bakıldığında Kocaeli’nin diğer illere kıyasla daha fazla ödeme gerçekleştirildiği görülüyor. KOCAELİ SUYA TONLA PARA ÖDÜYOR Organize Sanayi Bölgelerinde kullanılan metreküp birim su fiyatı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden daha pahalı. Yuvacık barajı yapılırken kimileri karşı çıkmıştı ancak bugün Kocaeli’nin su ihtiyacının büyük çoğunluğu buradan sağlanıyor. Şuanda 93 oranında suyu bulunmakta. Yani Kocaeli için su sıkıntı yok. 2 tane aktif barajı olan birçok göleti olan ilimizde, ekonomik kalkınmanın yüklenicisi olan sanayi bölgelerinin, bu kadar pahalı su kullanmasını düzenlemek gerekmektedir” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan suyun, normal mesken ve iş yerinde kullanılan su fiyatlarından 4 kat fazla olmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgesinde kullanılan suyun, normal mesken ve iş yerinde kullanılan su fiyatlarından 4 kat diğer illerde kullanılan su fiyatlarından da 2 kat daha daha fazla olmasına tepki gösterdi. Tahsin Tarhan, “ Her sene vergi ödeme listesinde ilk 5 içerisinde olan, hazineye en çok katkı sağlayan Kocaeli sanayi ve emekçi kenti. Ancak üreticinin ve yatırımcının sırtındaki yük de bir o kadar fazla. Ekonominin taşıyıcı kolonu olan organize sanayi bölgelerinin enerji kullanım birim fiyatlarına bakıldığında Kocaeli’nin diğer illere kıyasla daha fazla ödeme gerçekleştirildiği görülüyor.

KOCAELİ SUYA TONLA PARA ÖDÜYOR

Organize Sanayi Bölgelerinde kullanılan metreküp birim su fiyatı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden daha pahalı. Yuvacık barajı yapılırken kimileri karşı çıkmıştı ancak bugün Kocaeli’nin su ihtiyacının büyük çoğunluğu buradan sağlanıyor. Şuanda 93 oranında suyu bulunmakta. Yani Kocaeli için su sıkıntı yok. 2 tane aktif barajı olan birçok göleti olan ilimizde, ekonomik kalkınmanın yüklenicisi olan sanayi bölgelerinin, bu kadar pahalı su kullanmasını düzenlemek gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.