Tarhan’dan Yerli Otomobil Açıklaması

Siyaset 28.05.2018 - 17:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan’dan Yerli Otomobil Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan yerli otomobil projesinde dünyanın hiçbir otomobil markasıyla yarışmanın kolay olmadığını söyledi.

Tarhan yazılı bir açıklama yaparak, “İktidar, ilk önce iflas etmiş bir firmanın haklarını satın almakla yerli otomobil yapmaya çalıştı. Saab marka otomobilin, yerli otomobil diye yutturmaya çalıştıkları makyajsız modeli otomotiv pazarında 2000-2010 yılları arasında yalnızca 677 adet satıldı. 2010’ da ise sadece 2 adet satıldı. Yapmayın, etmeyin batmış bir markanın bu modeline milyonlarca lira ödeyerek vatandaşın parasını hiç etmeyin' dedik, dinletemedik YARIŞMAK KOLAY DEĞİL Talihsiz yatırımla 46 milyon avro çöpe gitti. Şimdi her şey babayiğit ile sil baştan başlıyor. Otomobil üretmek, yol yapma, köprü yapma, müteahhitlik işlerine benzemez. Bu bir teknoloji yarışı, marka yarışıdır. Bugün dünyanın hiçbir otomobil markasıyla yarışmak kolay değildir. Kimse 'milli' diyerek milletin hayalleri ile oynamasın. Yazılımını yazmadığımız, parçalarını ithal ettiğiniz ürüne kimse milli demesin. Cumhuriyet Fabrikalarını satanlardan beklemiyoruz bu projeleri, Cumhuriyetin kurucuları CHP yapacaktır yine halkı için.” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan yerli otomobil projesinde dünyanın hiçbir otomobil markasıyla yarışmanın kolay olmadığını söyledi.

Tarhan yazılı bir açıklama yaparak, “İktidar, ilk önce iflas etmiş bir firmanın haklarını satın almakla yerli otomobil yapmaya çalıştı. Saab marka otomobilin, yerli otomobil diye yutturmaya çalıştıkları makyajsız modeli otomotiv pazarında 2000-2010 yılları arasında yalnızca 677 adet satıldı. 2010’ da ise sadece 2 adet satıldı. Yapmayın, etmeyin batmış bir markanın bu modeline milyonlarca lira ödeyerek vatandaşın parasını hiç etmeyin' dedik, dinletemedik

YARIŞMAK KOLAY DEĞİL

Talihsiz yatırımla 46 milyon avro çöpe gitti. Şimdi her şey babayiğit ile sil baştan başlıyor. Otomobil üretmek, yol yapma, köprü yapma, müteahhitlik işlerine benzemez. Bu bir teknoloji yarışı, marka yarışıdır. Bugün dünyanın hiçbir otomobil markasıyla yarışmak kolay değildir. Kimse 'milli' diyerek milletin hayalleri ile oynamasın. Yazılımını yazmadığımız, parçalarını ithal ettiğiniz ürüne kimse milli demesin. Cumhuriyet Fabrikalarını satanlardan beklemiyoruz bu projeleri, Cumhuriyetin kurucuları CHP yapacaktır yine halkı için.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.